Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Σε συγκινησιακό κλίμα η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας Η/Υ του Δημοτικού Σχολείου Αιανής σε Αίθουσα «Νίκος Αρβανίτης», στη μνήμη του αείμνηστου δάσκαλου

Σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δημοτικού Σχολείου Αιανής σε Αίθουσα «Νίκος Αρβανίτης», για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του αδικοχαμένου αείμνηστου δάσκαλου Νίκου Αρβανίτη, που διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητά του και την διαρκή διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπό του.
Παρουσία των οικείων του, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Κοζάνης, των τοπικών αρχών, μαθητών και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας (της τοπικής και της Α/βάθμιας Ν. Κοζάνης) και πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η λιτή τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αείμνηστου Νίκου Αρβανίτη και των λοιπών δασκάλων που υπηρέτησαν στην Αιανή και δεν είναι εν ζωή.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αιανής Νικόλαος Βλάχος, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό της απόφασης της ονοματοδοσίας της αίθουσας, που ήταν η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αιανής που ταυτίστηκε με την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής, για να ακολουθήσει η τελική ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου Σχολικού Συμβουλίου. Συμβολική ήταν και η ημέρα επιλογής της τελετής, της εορτής των Τριών Ιεραρχών, που είναι οι προστάτες των Γραμμάτων. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αείμνηστου Νίκου, την αγάπη του για το Δημοτικό Σχολείο Αιανής όπου υπηρετούσε, το ήθος του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
Ακολούθησε η ανάρτηση της πλακέτας ονοματοδοσίας στην είσοδο της πλήρως εξοπλισμένης αίθουσας Η/Υ, που από σήμερα θα ονομάζεται σε Αίθουσα «Νίκος Αρβανίτης» και η εκδήλωση έκλεισε σε κλίμα έντονης συγκίνησης με την προβολή φωτογραφικού υλικού του αείμνηστου δάσκαλου από σχολικές δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Αιανής.
mikrovalto.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας