Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αχαρτογράφητη και αγνώστου ιδιοκτήτη η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι αχαρτογράφητη. Για αυτό το λόγο και δεν αναλαμβάνει ξεκάθαρα το υπουργείο την ευθύνη για αυτήν με το τοπίο να είναι μπερδεμένο.
Φυσικά όπως πληροφορούμαστε δεκάδες γέφυρες σε όλη την χώρα βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς με τη συντήρηση του οδοστρώματος να γίνεται από τις τεχνικές διευθύνσεις των περιφερειών και το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά επισκευές και παρεμβάσεις να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Δεν υπάρχει μητρώο Γεφυρών στο υπουργείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και εικόνα για τις φθορές τους, ακόμα και για τον αν ξεπέρασαν το προσδόκιμο ζωής τους, κάτι που δεν ισχύει φυσικά στην Υψηλή Γέφυρας Σερβίων. Η Γέφυρα δεν πέφτει, δεν είναι επικίνδυνη, όπως έχουν αναφέρει τοπικοί άρχοντες και αρμόδιοι υπάλληλοι, αλλά ελέγχεται το τι περνάει από πάνω της με τα προβλήματα θεμελίωσης να ξεκινούν πριν από το 1972, προτού ακόμα κατακλυστεί με νερό.
Ιωάννα Παπαδημητρίου
prlogos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ολη Ιστορία μου θυμιζει το 1985 με το Τσερνομιλ, επιδη η ραδιενεργτεια ήρθε απο την Ρωσια οι αριστεροι προπαγανδίζανε και λέγανε οτι τα δημητριακά και φρούτα του τόπου μας δεν εχουν θέμα μοληνσης. Φυσικά τρώγανε φανερα στις λαικες τα εποχιακά φρούτα και φυσικα μετα απο χρόνια οι περισσοτεροι πεθανανε απο καρκινο. Ετσι και εδώ ενώ ο Καθηγητης αναφερεο τι χρειάζετε επισκευη, βγαίνουνε ασχετοι και λένε τα δικά τους. Στο τέλος θα πεσει η γεφυρα και να δούμε που θα πανε να κρυφτούνε οι φλιαγκενες και ξερολες.

Το Προφίλ μας