Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Κουκουλόπουλος στο TheCaller: Δεν είναι συνέδριο αυτό που κάνουμε- Όποιες αποφάσεις παρθούν, δεν είναι δεσμευτικές

«Δεν είναι συνέδριο αυτό που κάνουμε» επισήμανε το μέλος πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο WEB TV του TheCaller.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κουκουλόπουλος το επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «Δεν έχει εκλεγμένους συνέδρους. Δεν έχει ατζέντα. Μία καλή συνάντηση είναι,
παλιών και νέων συντρόφων. Δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα οι αποφάσεις του. Έπρεπε να έχουμε αποφύγει αυτή τη διαδικασία. Δεν παράγει κανένα πολιτικό γεγονός. Προκαλεί εσωστρέφεια. Και έχει δημιουργήσει αναπάντητα ερωτηματικά. Και θέλω να υπογραμμίσω πως υπάρχει μία πολύ κακή διαχείριση ιστορίας και συμβόλων του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται μία κουβέντα από παράπλευρη οδό για το ΠΑΣΟΚ με όρους ΑΦΜ. Εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι και για αυτό συμμετέχω στο ΚΙΝΑΛ (...).
 Τα βρίσκεις μπροστά σου αυτά. Δεν διαχειρίζεσαι έτσι τα σύμβολα. Είναι βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό ζήτημα. Ήταν αχρείαστα όλα αυτά και έπρεπε να τα αποφύγουμε». «Η πρωτοβουλία του τον τιμά. Είναι μία δημοκρατική αντίδραση» είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ερωτώμενος για το ψήφισμα του Παύλου Γερουλάνου, και πρόσθεσε ότι το «ΠΑΣΟΚ δίδαξε Δημοκρατία και συμμετοχή». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος επισήμανε πως: «Η προοδευτική Παράταξη πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε νέα εποχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία εντολή την οποία διάβασε λάθος. Και ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κυβερνητικό παρελθόν που περιλαμβάνει σκοτεινές εποχές όπως οι τράπεζες, εθνική βλάβη όπως το Υπεραταμείο, όλη την εχθρότητα που έβγαλε στα μεσαία στρώματα.
Τα κυνήγησε! Το μείζον για τον κ. Τσίπρα είναι η φορολογική πολιτική, που ήταν καθαρά δική του επιλογή. Και αναφέρομαι στους έμμεσους και άμεσους φόρους. Και εδώ έχουμε συνέχιση του πλαισίου από τον κ. Μητσοτάκη. Που μειώνει τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα διατηρήσει τους έμμεσους φόρους. Τους οποίους αν μειώσουμε θα έχουμε ένα αναπτυξιακό αποτέλεσμα» και επανήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν έχε δει καμία αυτοκριτική από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και «παγιδεύονται σε θέματα απλά. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα αυτονόητα;» και έφερε ως παράδειγμα την στάση του κόμματος για τη ρίψη μολότοφ. 
 Όμως, όπως είπε o κ. Κουκουλόπουλος: «το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Έχουμε εμείς τη δυνατότητα να γίνουμε φορέας του καινούργιου. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μικρές πιθανότητες να ξεπηδήσει από εμάς. Είναι απαίτηση της κοινωνίας. 
Μακάρι να βρεθεί ο τρόπος να παρθούν οι πρωτοβουλίες των στελεχών μας. Δεν μπορούμε να είμαστε εγωιστές στην πολιτική. Πρέπει να συνεχίσουμε ότι κάναμε και να βλέπουμε, όμως, τι κάνουν οι άλλοι και κυρίως τι λέει η κοινωνία. 
Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να το δούμε ψυχρά. Το ποσοστό που πήραμε είναι μία αφετηρία. Εμείς πιστεύουμε σε κόμματα που έχουν βούληση αλλαγής και διεκδικούν πρώτο ρόλο στα πράγματα. Δεν θέλω να είμαι σε κόμμα διαμαρτυρίας. Και κανένας που μας ψήφισε δεν είχε τέτοια λογική». 
Τέλος, σχετικά με τα εγχειρήματα Ελιά, Δημοκρατική Παράταξη και Κίνημα Αλλαγής και ερωτώμενος για το ενδεχόμενο rebranding του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος εμφανίστηκε θετικός με κάτι τέτοιο. 
«Όσο δεν δίναμε την μάχη του ονόματος, δίναμε άπλετο χώρο στην ανιστόρητη θεωρία περί καταστροφής της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Και είναι ένας λόγος που μας σάρωσε εμάς πολιτικά. Σήμερα, πιστεύω πως σιγά-σιγά έχει μετεξελιχθεί η σκέψη μου περί νέου ΠΑΣΟΚ. Εγώ το βλέπω ο κόσμος και νέοι άνθρωποι το ζητούν. Θα το γεννήσει η ανάγκη. Αν ποτέ τεθεί ζήτημα, αυτή είναι η πρότασή μου». Δείτε στο σχετικό βίντεο όλα όσα είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην κάμερα του TheCaller και την Ευδοκία Λελεδάκη:

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας