Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης: «Το μείζον ζήτημα είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για να μην ερημώσει η περιοχή». (video)

Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε μέρα Ελλάδα», εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε στην τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της μεταλιγνιτικής περιόδου και στον αντίκτυπο που θα έχει στην περιοχή η απολιγνιτοποίηση, υπογράμμισε πως «Τα 3,5 χρόνια [για την πλήρη απολιγνιτοποίηση} είναι ένας εξαιρετικά μικρός χρόνος, στον οποίο πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει ο αγωγός και όλες οι μονάδες καύσης φυσικού αερίου.
Για αυτό το λόγο με δημόσια ανακοίνωσή μου χθες, αλλά και με την παρέμβαση μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και στα αρμόδια υπουργεία, ζητάω οι εγκαταστάσεις θερμικής ενέργειας στους λιγνιτικούς σταθμούς να παραμείνουν σε λειτουργία, μέχρι να βρεθεί η εναλλακτική λύση για να αρχίσει να λειτουργεί η εναλλακτική τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης από άλλη πηγή ενέργειας». Επιπλέον ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε πως «εμείς θέτουμε και το ζήτημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς με την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων θα χαθούν από την περιοχή περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, ενώ ο οδικός χάρτης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν είναι ακόμη ορατό. Το ζήτημα είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για να μην ερημώσει η περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας