Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ai-vreS: Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με τους βουλευτές Κοζάνης για το ορυχείο της ΜΕΤΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση με τους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου.
Το θέμα της συνάντησης με τους βουλευτές αφορά στο ορυχείο της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο, μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στην Επιτροπή Αγώνα για τη λειτουργία των ορυχείων.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι αντιπεριφερειάρχες καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΕΤΕ.
Όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομους τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης. Συνεπώς, ο σταθμός δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί αντίθετα με την εκδοθείσα απόφαση του  Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Άμεση συνέπεια των παραπάνω είναι να σταματήσει η παροχή λιγνίτη από το ορυχείο Προσηλίου προς τον ΑΗΣ Μελίτης και να μένει αδιάθετη μεγάλη ποσότητα του εξορυσσόμενου λιγνίτη. Το
γεγονός αυτό θα πλήξει την τοπική οικονομία των Σερβίων, και όχι μόνο τους εργαζόμενους στο ορυχείο, αλλά και τις συνδεδεμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Το Προφίλ μας