Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Αλλαγή μετοχικής σύνθεσης στην ΑΝΚΟ- Αποχωρούν οι ιδιωτικοί φορείς και οι συνεταιρισμοί

Σε αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, με την αποχώρηση όσων φορέων έχουν ιδιωτικό συμφέρον, προχωρά το επόμενο διάστημα η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας μετά τις αποφάσεις τις Γ.Σ. και του Δ.Σ.
Το ποσοστό των συγκεκριμένων μετοχών είναι αμελητέο ουσιαστικά, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ώστε σε όποιες πράξεις συμμετέχει στο μέλλον, να μην θεωρείται πως εξυπηρετούνται ούτε κατ’ ελάχιστο συμφέροντα ιδιωτών.

Όπως λένε στον «Π» άτομα που γνωρίζουν τις διαδικασίες κάτι τέτοιο «διευκολύνει διάφορες εργασίες» και δίνει πλεονέκτημα αλλά και ουδετερότητα στην εταιρεία.
Φυσικά η κίνηση χαρακτηρίζεται «προληπτική» και όχι «υποχρεωτική», θεωρήθηκε όμως πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα το επόμενο διάστημα.
Στην εταιρεία κύριος μέτοχος είναι η ΠΕΔ με ποσοστό 43,04% ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 20,48% και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με 15,07%. Στη μετοχική σύνθεση αναμένεται να μείνει κανονικά το ΕΒΕ Κοζάνης με 3,01%, ενώ προς αποχώρηση βαίνουν η ΕΑΣ Κοζάνης- Σερβιών(3,86%), ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βοϊου(3,86%), η ΕΑΣ Εορδαίας(3,86%), ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών(3,89%), η ΑΝΦΛΩ(0,2%) και ο ΣΥΦΦΑΣΔΥΜ(2,71%).
Το σύνολο των μετοχών που είναι προς διάθεση είναι 182.204(από τις 993.662) και πλέον θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για το ποιοι από τους μετόχους θα ενδιαφερθούν να καλύψουν οικονομικά τους αποχωρήσαντες φορείς.
Η οικονομική αξία της μετοχής της ΑΝΚΟ αγγίζει τα 2,93 Ευρώ, ενώ η εμπορική εκτιμάται πως ξεπερνά τα 10 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η όποια απόκτηση των μετοχών θα γίνει στην οικονομική αξία, ενώ δεν αποκλείεται κάτοχος να γίνει απευθείας η εταιρεία.
Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας