Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Υπογειοποιεί όλους τους κάδους απορριμάτων ο δήμος Κοζάνης

100 υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία της πόλης μέχρι το 2021 ανέφερε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος
Σαράντα τρεις υπόγειοι κάδοι συλλογής οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων αναμένεται να εγκατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διάφορα σημεία του Δήμου Κοζάνης. Στόχος του προγράμματος εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος, η αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος «προγραμματίζουμε έως το 2021 να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε 100 σημεία εντός του αστικού ιστού του δήμου Κοζάνης που θα αντικαταστήσουν όλους τους υπάρχοντες που εξυπηρετούν την καθαριότητα και υγιεινή των δημοτών». Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, στη συνοικία Πλατάνια και όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος «προχωράμε στην τοποθέτηση κάδων σε μέρη της πόλης που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες ή σε σημεία που απαιτείται αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους».
Ο δήμος Κοζάνης έχει μια μακρά παράδοση στην ανακύκλωση των απορριμμάτων και ως εκ τούτου στα σημεία που γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής απορριμμάτων τοποθετούνται πέντε κάδοι όπου θα γίνεται περισυλλογή εκτός από τα σύμμικτα σε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό. Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «θα μπορούσαμε τώρα να "τρέξουμε" την υπογειοποίηση των κάδων σε όλα τα σημεία της πόλης, αλλά αδυνατούμε εξαιτίας ελλιπούς χρηματοδότησης, καθότι το έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, υλοποιείται με χρήματα που λαμβάνει ο δήμο Κοζάνης από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που πληρώνει η ΔΕΗ και που οφείλει στους δήμους της περιοχής».
Να σημειωθεί, ότι το ποσό οφειλής του τοπικού πόρου προς τους δήμους ανέρχεται σε 120 εκ € και αφορά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.
AΠΕ-ΜΠΕ

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα Σέρβια τα βόδια μαζεύανε υπογραφες για τους κάδους να φύγουν απο τα σπίτια τους και να πανε στα σπίτια αλλων. Μπράβο στην Κοζάνη για την προτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια η Κοζάνη έχει υπηρεσία καθαριότητας.τα Σερβία όχι.γιατι; Ρωτήστε τον γιατρό.αληθεια ο εργολάβος γιατί χρησιμοποιεί τα σκουπιδιαρικαωτου δήμου; Μιλάμε για επενδυτές όχι αστεία!

Ανώνυμος είπε...

Πόσα δρομολόγια εκτελεί ο εργολάβος; Να το ψάξει ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου

Ανώνυμος είπε...

Τα Σκουπίδια ειναι στα Σέρβια και η διαχείρηση τους ειναι μια πονεμένη Ιστορια η οποία άρχισε απο τον Γιατρό και συνεχίζετε με τον Ελευθερίου. Ενώ βάση συμβάσεως φαίνετε οτι ο Δήμος αναθέτει τη συγκομηδή των σκουπιδιών σε εργολάβο, ο εργολάβος χρησημοποιεί τα οχήματα του δήμου. Επιπλέον ο εργολάβος είναι υποχραιωμένος να απασχολήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό υπαλοίλων αν δεν κώ λαθος 11 άτομα και δεν απασχολεί ούτε 4, τα υπολοιπα πάνε υπέρ πατρίδος. Δεν ειναι τυχαίο που ο ιδικός συνεργάτης του νέου Δημάρχου ειναι συγκενής τους εργολάβου. Έτσι θα πάει ο Δήμος μπροστά με διαφάνεια και αξιοκρατεία?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ???ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μια παρέα.Πολήσαν ιδεολογίες και συνηδ'ησεις για τα φράγκα και μόνο. Δεν το περίμενα από τον ειδικό συνεργάτη του. Νεαρός και να πάει μαζί με τον Ε΄λευθερίου μόνο και μόνο για βόλεμα όταν θα μπορούσε να είναι με τη Σπυρίδου και Κύριος.

Ανώνυμος είπε...

Αποκομιδή ήθελα να πω ...

Ανώνυμος είπε...

Μας πόνεσαν τα μάτια,ορθογραφία δεν ξερεις καθόλου;;

Ανώνυμος είπε...

πες μας και πριν τον γιατρό πως γινόταν η αποκομιδή μη μας τα λες μισά

Ανώνυμος είπε...

kala re papara 10,35 eksetasis gia to panepistimio dinoyme ke na prosexoyme tin or8ografia;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 120 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΡΘΓΡΑΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που ο γιατρός σπατάλησε την ευκαιρία να προσληφθούν εργάτες με την προκήρυξη που πήρε προσωπικό όλοι οι δήμοι και να αποκτήσει ο δήμος επιτέλους υπηρεσία για αποκομιδή σκουπιδιων.και την πλήρωσε ένας υπάλληλος του δήμου που τους άνοιγε τα μάτια αλλά ο γιατρός στον κόσμο του

Ανώνυμος είπε...

12 27 Αυτό είναι άλλο θέμα,δεν λέει κανένας το αντίθετο.Απλά λες την ιστορία με τους εργολάβους την άρχισε ο γιατρός ενώ δεν είναι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

μας δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο από τη στιγμή που ο δήμος δεν έχει υπηρεσία καθαριότητας!και η ευκαιρία να αποκτήσει χάθηκε από τον γιατρό

Ανώνυμος είπε...

Τώρα η Σπυρίδου σπέρνει για να θερίσει την επόμενη φορά . Αστε την ήσυχη και μην αναφέρεστε σε αυτήν ,δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους

Δημότης είπε...

Όχι δεν είστε. Είστε 10 γραφικοί που γράφεται διαρκώς εδώ μέσα σχόλια και κουτσομπολεύετε τους πάντες και τα πάντα. η μιζέρια και η κακομοιριά ειναι τρόπος ζωής για σας. Δυστηχως θα περάσουν ακομη πέντε χρόνια απραξίας για τον τόπο και όχι επειδή ο δημαρχος είναι ανίκανος η μη αλλά επειδή κυρίως η αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από ρεβανσισμός. Από τη μια η Σπυριδου το παίζει δεξιά κ από την άλλη αποκυρήσσει τη ΝΔ όπου σταθεί κ όπου βρεθεί, και από την άλλη οντιτανοτεραστιος γνωστής της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κωνσταντοπουλος που παίζει την πιο πάνω κυρία στα δαχτυλα (αρκεί και μόνο για να το διαπιστώσετε η παρακολούθηση ενός και μόνο ΔΣ, πως της δίνει γραμμή τι να ψηφίσει και το όχι μέσω sms) αλλά προφανως για να τα πράττει όλα αυτά δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Κόσμος δεν τον φηψισε αλλά τον καταψήφισε,και κανει κατάχρηση του νόμου εκτρώματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς βέβαια που αυτός ο νομος θα αλλάξει γιατί το μόνο στο οποιο οδηγεί είναι η συνδιαλλαγή καρεκλών και θέσεων..κ οποίος αρνείται ότι ζητήσει παπαδες στις θέσεις είναι απλά Αρχιψευταρος..Αυτά και καλή χρονια

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝΑΝΤΑΝ ΠΑΠΑΝΤΑΝ!!!!!!!!!!!!!! ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

2.52 Μιζέρια και κακομοιριά μόνο όταν κατακρίνουμε Ελευθερίου. Αν πούμε κανα καλό λόγο είμαστε καλοί ε;

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ κοιμάσαι και ξυπνάς με εφιάλτη τον Κωνσταντόπουλο. Σε λίγο θα χρειαστείς ψυχολόγο.

Ανώνυμος είπε...

Επί Κοσματόπουλου το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας. Ο δήμαρχος διαφωνούσε και δεν εκτέλεσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η Αποκεντρωμένη δεν άσκησε τον έλεγχο που έπρεπε και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας. Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Δημότη 2;52.Δεν την γνωρίζεις την Σπυρίδου και είμαι σίγουρος γι αυτό που γράφω.Αρχικά ανήκει στο χώρο της ΝΔ και δεν το παίζει δεξιά αλλά είναι από τα υγιαίστατα άτομα του χώρου. Επίσης δεν μπορεί να την παίζει στα δάχτυλάτου κανένας,πόσο μάλλον ο Κωνσταντόπουλος. Τέλος είναι αυτή που προσθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ουσία. Στην ζωή της είναι πάντα Κυρία. Γι αυτό άσε τις χαζοαναλύσεις και μην εκφράζεσαι γι αυτούς που δεν γνωρίζεις. Σε λίγους μήνες θα ντρέπεσαι που μιλάς έτσι για την Ρίτσα.

Ανώνυμος είπε...

30 χρόνια μπροστά στα μικρόφωνα έχει ανάγκη η Σπυριδου από κρυφά μηνύματα, οτι να ναι. Πού τα πουλάτε αυτά;Πολύ προπαγάνδα κάνετε εσείς οι επιστήμονες σε λίγο θα αποκαλύψετε και συνωμοσία!

Ανώνυμος είπε...

Απέδειξε η Σπυρίδου προεκλογικά ότι τις συνωμοσίες δεν τις θέλει. Δεν το έκανε τότε που ήξερε ότι θα τις στοιχίσουν την νίκη θα το κάνει τώρα?. Εχει ανάγκη? Ηξερε τις δικέ σας συνωμοσίες κρυφέσ και φανερές και δεν ασχολήθηκε θα τωρα στο κόπο?

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ! Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 10 ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΑΖΕΤΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΟΧΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΗΧΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς. Οποιοι διοικούν εχουν την ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Οταν πέφτει το χιλιάρικο οι συνειδήσεις πάνε περίπατο.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΑΚΙΑ. ΑΛΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αρα να φεύγουν οι συμφεροντολόγοι.Να παν σπίτια τουςΑρκετά με τους ανόητους και καημένουν που ψωμολλησαν στη πλάτη μας

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι είχαν μάθει στο χιλιάρικο και τώρα με τον Ελευθερίου το ξαναβρήκαν.Επίσης κάποιοι που κατηγορούσαν τους χιλιάρικους τώρα τους υποστηρίζουν.Η απόλυτη ξεφτίλα.Για πιά Σέρβια μιλάμε;Κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Θέλαμε Δήμαρχο από τα Σέρβια. Τώρα που είναι από τα Σέρβια καταλαβαίνουμε ότι ο τοπικισμός μας κατάντησε εδώ που είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΑΤΡΟ.ΘΕΑΤΡΟ.ΘΕΑΡΤΟ Δημοτική Αρχή του παραλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Όλα σας πειραζουν τελικα νομιζω ότι σας χρειαζετε ο Γιατρος με το ανεκδοτο Κυριακιδη που ειχε καβαλησει το καλαμι και νομιζε ότι ειχε γινει δήμαρχος αυτοι μας αξιζουν γιατι ειμαστε μιζεροι!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μα ρε φίλε 2.40 την Σπυρίδου δεν την ήθελαν οι του χώρου της (πρώην Δήμαρχοι,στελέχοι κ.λ.π) τί σπέρνει τώρα για να θερίσει αργότερα;Όταν το έδαφος δεν κάνει,ούτε σπέρνεις ούτε θερίζεις.Την άποψή μου λέω χωρίς καμμιά κακία στο πρόσωπό της, αυτή είναι η πραγματικότητα.Νέα Δημοκρατία στα Σέρβια θέλουν νάναι κάποιοι που εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα κατεστημένο,εξ άλλου η Σπυρίδου δεν είναι η πρώτη που τρώνε.Αυτά είναι γι'αυτούς τα Σέρβια,δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει γιατρειά με μας τους Σερβιώτες. Ολοι μας ξυνίζουν.Αλλα εμεις τα κάνουμε μούσκεμα.

Ανώνυμος είπε...

Οπως τα λες είναι.Το κατεστημένο όμως είναι το αποτυχημένο.Η Σπυρίδου είναι παλικάρι όπως έγραψε και ένας φίλος μου.Εκανε μόνητης ψηφοδέλτιο και πήρε ένα μεγάλο ποσοστό. Δεν έκανε συμμαχίες με κανέναν οπως καναν οι άλλοι. Καλά μας έλεγε ο Καστανιώτης...κάναμε μεγάλο λάθος που δεν την στηρίξαμε. Την επόμενη φορά.

Το Προφίλ μας