Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοχρονιάτικες ευχές στο Δήμαρχο Βελβεντού από τον αρχιερατικό επίτροπο της Α.Π.Β.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Πρωτοχρονιάτικες ευχές έστειλε (1-1-2020) στο Δήμαρχο Βελβεντού κ. Μανώλη Στεργίου, ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου στο ‘’Πρόγραμμα εορτασμού 1ης του νέου έτους 2020’’.

Υποχρεώσεις δεκαετιών (πρωτοχρονιάτικων εθίμων της ορθόδοξης-λειτουργικής παράδοσης του αγίου Δωδεκαημέρου) στην Ενορία, θέλουν τον παπά παρόντα και πρωτοστατούντα σ’ αυτές.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό της 1ης του έτους 2020 παρέστη, τις τέλεσε και τις ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.  

Αναρτάται (δημοσιεύεται) ολόκληρη η επιστολή των πρωτοχρονιάτικων ευχών 2020 στο Δήμαρχο Βελβεντού.

ΠΡΟΣ
τον αξιότιμο Δήμαρχο Βελβεντού κ. Μανώλη Στεργίου.
Ενταύθα

Κύριε Δήμαρχε, καλή χρονιά (2020) και χρόνια πολλά.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας για τον εορτασμό της 1ης του νέου έτους 2020, που πραγματοποιεί ο Δήμος Βελβεντού στην πόλη του Βελβεντού.

Την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, έχω την τιμή να μεταφέρω σε εσάς κ. Δήμαρχε, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στους αντιδημάρχους, σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, στους Προέδρους και στα Μέλη των Τ.Σ. της Δ. Κοινότητας Βελβεντού και των Τ. Κοινοτήτων Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης), Καταφυγίου και Πολυφύτου. Σε όλη την ομήγυρη.

Στηρίζουμε και στηριζόμαστε, κ. Δήμαρχε, από τους δύο θεμελιώδεις πυλώνες του Γένους: Ορθοδοξία και πατρίδα’’. 

Στις όποιες αναπάντεχες δυσκολίες η σοφία του ποιητή, μας προτρέπει: ‘’Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί, // όπου και να θολώνει ο νους σας, // μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό // και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη’’. (Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί). Είναι ‘’η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα’’, βεβαιώνει ο ίδιος.

Συνοψίζω τις προσωπικές μου ευχές, κ. Δήμαρχε, με αυτές τις επί της ουσίας του Σεβασμιωτάτου μας, όπως ο ίδιος τις διατυπώνει στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα 2020 και τις απευθύνει προς όλους εμάς:

‘’Αγώνας χρειάζεται καθημερινώς αδελφοί μου προς αποβολήν του εγωισμού και εγωκεντρισμού μας, της φιλαυτίας μας και της φιλαρχίας μας, διά του Μυστηρίου της Μετανοίας και εξομολογήσεως, διά της περισυλλογής και της ταπεινώσεως.

Εμπρός λοιπόν, ξεκινήσατε το Νέον Έτος κάμνοντας τον Σταυρόν σας, που είναι όπλον κατά του διαβόλου.

Ξεκινήσατε το Νέον Έτος μπολιασμένοι στον Χριστόν, την ελπίδα, την σωτηρία και την Ειρήνη.

Ξεκινήσατε το Νέον Έτος στην αγκαλιά της Μεγάλης Μητέρας μας την Υπέρμαχον Στρατηγόν του Γένους μας.

Ξεκινήσατε το Νέον Έτος χέρι-χέρι με τον Άγιο Βασίλειο και όλους τους αγίους μας, τους πρεσβευτάς στον θρόνον του Σωτήρος μας Χριστού και μη φοβάσθε, ‘’ει Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών’’. Χρόνια πολλά, ευλογημένος και αγιασμένος ο Νέος χρόνος. Ο πνευματικός Σας Πατέρας, ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης Σας. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’.

Εύχομαι σε όλους σας, υγεία, καλή και συν-δημιουργική θητεία.

με αισθήματα αγάπης
Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.
1-1-2020

Καλό και ευλογημένο, με υγεία, χαρά και αγάπη το νέον έτος 2020!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
4-1-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας