Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ειλημμένη απόφαση για συντήρηση της Γέφυρας Σερβίων- Σε ποιες ενέργειες προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Την απόφαση να προχωρήσει άμεσα στην δημοσιοποίηση προκήρυξης για τη συντήρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, φαίνεται να έχει λάβει η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, μετά και τη χθεσινή επίσκεψη- επίβλεψη από τον Στέργιο Μητούλη, αναπληρωτή καθηγητή του Surrey University, Πολιτικό Μηχανικό με ειδίκευση στη γεφυροποιΐα. Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα στην γέφυρα των Σερβίων, τονίζοντας πως η αναζήτηση φακέλων και στοιχείων προκειμένου να προχωρήσουν εργασίες συντήρησης εξελίχθηκε σε μια δύσκολη διαδικασία, ενώ ήδη από σήμερα γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου μέσα από υλικό το οποίο θα συγκεντρωθεί να υπάρξει πλήρης εικόνα για την κατάσταση στην οποία
βρίσκεται η γέφυρα. Υπηρεσίες της Περιφέρειας με ειδικό drone, θα καταγράψουν μέσω φωτογραφιών όλα τα σημεία της Γέφυρας, ενώ σαν πρώτη ενέργεια αναμένεται να τοποθετηθούν ειδικές σημάνσεις που θα επισημαίνουν στους διερχόμενους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες οι οποίες δε θα ξεπερνούν τα 30χλμ.

Στην Περιφέρεια, συνεργάτες του Γιώργου Κασαπίδη, οι οποίοι έχουν αναλάβει να προχωρήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ανησυχούν για το χρονικό περιθώριο της έκδοσης της προκήρυξης και της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τη συντήρηση της Γέφυρας με κάποιους να υποστηρίζουν πως μια τέτοια διαδικασία ενδεχομένως να κρατήσει και 2 χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο ήδη ξεκινάνε επαφές με το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να καταστεί «κατ’ επείγον» η όποια επέμβαση στην υψηλή Γέφυρα, με στόχο να προχωρήσουν στο άμεσο προσεχές διάστημα όλες οι απαραίτητες ενέργειες.



Είναι δεδομένο πάντως πως στην Περιφέρεια κρατούν χαμηλούς τόνους, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πανικός στους πολίτες, καθώς ναι μεν η Γέφυρα χρήζει συντήρησης, δεν έχει όμως σημάδια ακαταλληλότητας για την κυκλοφορία της. Παράλληλα ήδη έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και η συντήρηση της Γέφυρας του Ρυμνίου, καθώς όταν αποφασιστεί η επέμβαση στη γέφυρα των Σερβίων θα χρειαστεί εναλλακτική οδός κυκλοφορίας και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από το συγκεκριμένο σημείο, που δεν βρίσκεται δεδομένο στην καλύτερη κατάσταση.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας