Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Μπαλάφας: Ανοιχτοί για αλλαγές στον Καλλικράτη αλλά όχι (τώρα) στο χωροταξικό

Από το site aftodioikisi.gr
Aνοιχτό σε προτάσεις που άπτονται των αλλαγών του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης) είναι το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό τόνισε κατά τη συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Παυλίδη στα γραφεία της περιφέρειας στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Γιάννης Μπαλάφας. Πρόσθεσε πάντως πως δεν προβλέπεται να γίνει σε αυτήν την φάση συζήτηση για το χωροταξικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επίσης υπ’ όψιν του υφιπουργού τα βασικά προβλήματα της Περιφέρειας, κυρίως θέματα ανάπτυξης, εστιάζοντας στην ανάγκη αξιοποίησης των μεγάλων, από κάθε άποψη, δυνατοτήτων της Θράκης.
Ο κ. Μπαλάφας εκτίμησε πως με την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου στην Βουλή, θα εκδηλωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την συγκεκριμένη Περιφέρεια και θα γίνουν βήματα ανάκαμψης και αναπτυξιακής προσπάθειας στην Θράκη.
Όσον αφορά τα αυτοδιοικητικά θέματα, ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε ότι αρκετά ρυθμίζονται από τις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν άμεσα με την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ  Μπαλάφας τόνισε ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας ώστε να επιλύονται με αμεσότητα τα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια και του Δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας