Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό εν ώρα εργασίας στο Κέντρο Υγείας Σερβίων - με μώλωπες ο γιατρός

Νέο περιστατικό βιαιοπραγίας καταγράφηκε στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, στην Κοζάνη.
Όπως καταγγέλλει το Κίνημα Νέων Ιατρών, ο επιμελητής β' Γενικής Ιατρικής, με αρχικά Π.Β., δέχτηκε επίθεση στις 8.30 το πρωί της 18ης Ιουνίου σε ώρα γενικής εφημερίας.
Ασθενής του Κέντρου Υγείας έφτασε στην άσκηση σωματικής βία, όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες με μώλωπες που κοινοποίησε στην καταγγελία του (φωτό).
Σύμφωνα με τους γιατρούς, το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία.

Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που, παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι.

Η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας, ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του.
Το προεδρείο του Κινήματος Νέων Γιατρών υπογραμμίζει ότι – παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στη δυτική Μακεδονία – αυτή τη φορά δεν υπήρξε καμιά κάλυψη του θύματος από την προϊσταμένη αρχή (διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας).

Υπεύθυνος

Σημειώνει ότι δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο, ενώ δεν αναζητήθηκε ο υπεύθυνος της βιαιοπραγίας, προκειμένου να τού αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες:
“Ως Κίνημα Νέων Ιατρών έχουμε καταγγείλει πολλές φορές αντίστοιχα περιστατικά βιαιοπραγίας σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, αλλά έχουμε ζητήσει και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να ζητηθεί από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους η απευθείας παραπομπή των υπευθύνων στις δικαστικές αρχές”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, για να σημειώσει:
“Η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας”.
http://iatronet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δλδ θα πρέπει να λέμε κ ευχαριστώ που δεν φεύγουν στο εξωτερικό ε..?
Χμμμ δεν το έπιασε τον κύριο γιατρό κάνεις από το χέρι κ με το ζόρι να τον κάνει γιατρό πόσο μάλλον να μείνει στην Ελλάδα....Όσο για το περιστατικό δεν συμφωνώ αλλά αν τον έβγαλε κ τον άνθρωπο έξω από τα ρούχα του (όπως αρκετές φορές συμβαίνει)τι να πω...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΞΕΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ Η ΑΚΟΙΝΩΝΙΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΟΤΕΣ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΟΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

Το Προφίλ μας