Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: «Είμαστε ίσοι, μέσα στην κρίση;» Οι έφηβοι της Κοζάνης συζητούν και δημιουργούν με τον Συνήγορο του Παιδιού

Ο Συνήγορος του Παιδιού καλεί τους εφήβους της Κοζάνης σε ένα εργαστήρι αποκλειστικά για αυτούς που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης, το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 05:00-07:30 το απόγευμα, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης.
Στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε γνώμες και ιδέες, με τη βοήθεια του Συνηγόρου του Παιδιού, για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και οι διακρίσεις της σύγχρονης εποχής και ιδίως αυτές που πλήττουν τις μικρότερες ηλικίες, και πως, στις συνθήκες κρίσης, η φωνή των παιδιών και των εφήβων μπορεί να ακουστεί καλύτερα.
Στο εργαστήρι, αρχικά θα γίνει προβολή 6 δίλεπτων ταινιών για την κρίση που φτιάχτηκαν από ομάδες εφήβων σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια, μέσα από συζήτηση, θα ετοιμαστούν μηνύματα αλληλεγγύης και διεκδίκησης, τα οποία θα καταγραφούν με διάφορα μέσα (γραπτό λόγο, ζωγραφική, κολλάζ, βίντεο) και στη συνέχεια θα διακινηθούν από το Συνήγορο του Παιδιού.
Εμψυχωτής του εργαστηριού: Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού (υπεύθυνος για τον Συνήγορο του Παιδιού).
Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 έφηβοι (αγόρια και κορίτσια 14-18 χρόνων). Όσοι – όσες ενδιαφέρονται, για να διασφαλίσουν θέση, καλούνται να στείλουν ένα email στο kaglatzievi@hotmail.com, ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942299815.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας