Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ισπανία: Πρώτος ο Ραχόι, δεύτεροι οι Σοσιαλιστές, τρίτοι οι Podemos...

Η καταμέτρηση των ψήφων στην Ισπανία δεν επιβεβαιώνει τα exit polls που έδιναν δεύτερη δύναμη τους Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, καθώς τα επίσημα αποτελέσματα τους κατατάσσουν στην τρίτη θέση. Πρώτο, χωρίς αυτοδυναμία, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ. Ιστορικό υψηλό στο ποσοστό της αποχής.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα καταλαμβάνει 133 έδρες και ποσοστό 31,41%, οι Σοσιαλιστές 93 έδρες και ποσοστό 23,88%, οι Podemos 70 έδρες και ποσοστό 21,39%, οι Cuidadanos 29 έδρες και ποσοστό 11,75%.

Παρά τη νίκη του Μαριάνο Ραχόι, για την απόλυτη πλειοψηφία, χρειάζονται 171 έδρες στη Βουλή των 350 εδρών.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό της αποχής, άγγιξε το 49%, που ισοδυναμεί με το υψηλότερο ποσοστό αποχής μεταπολιτευτικά για την Ισπανία. Ιδιαίτερα χαμηλή ήταν η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα της Μαδρίτης και της Καταλονίας.

Τα επίσημα αποτελέσματα διέψευσαν τα exit polls, που έδιναν τη δεύτερη θέση στους Podemos και την τρίτη θέση στους Σοσιαλιστές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll του δικτύου TVE που ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα φερόταν να αποσπά ποσοστό 28,48% και τις περισσότερες έδρες, μεταξύ 117 και 121.

Οι Unidos Podemos, συμμαχία του κόμματος του Πάμπλο Ιγκλέσιας με την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), αναδεικνύονταν επί της ουσίας σε νικητές της κάλπης, καθώς φερόταν να κατακτά τη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,61% και 91-95 έδρες στο ισπανικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls.

Επιπλέον, τα exit polls έδιναν στους Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ την τρίτη θέση, με 81-85 έδρες (21,98%) και στην τέταρτη θέση καταγράφονταν οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 26 έως 30 έδρες.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρά και πανηγύρια στο Ai-Vres για την νίκη του Ραχόι. Δώστε και μια ευχή τώρα στον Κυριάκο ώστε να μην είναι μακριά η ώρα που θα γλεντήσετε τη νίκη του.

Ανώνυμος είπε...

-''Χαίρεσαι με τη νίκη του Ραχόι;;''
-Όχι αδερφέ,χέστηκα για τον Ραχόι,χαίρομαι όμως που έσκασε έγκαιρα μια φούσκα ανάλογη με του ΣΥΡΙΖΑ και σώθηκε από την καταστροφή χωρίς να μπει σε περιπέτειες ένας ολόκληρος λαός και δεν την πάτησε όπως ο δικός μας

Το Προφίλ μας