Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή του βιολογικού τσαγιού στο Φρούριο – Ξεκινά η συγκομιδή της ρίγανης

Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η συγκομιδή του βιολογικού τσαγιού στην ORGANIC FARMING KAMVOUNIA MOUNTAINS του Χρήστου Λιάκου, στο Φρούριο Κοζάνης, με την παραγωγή να κυμαίνεται σε πολύ ικανοποιητικές ποσότητες, μόλις δεύτερη χρονιά από τη φύτευση των καλλιεργειών. Η ξήρανση και η αποθήκευση του τσαγιού γίνεται στις πλέον κατάλληλες συνθήκες, ώστε να διασφαλίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η συγκομιδή της βιολογικής ρίγανης, ενός προϊόντος που «δοκιμάστηκε» με επιτυχία στην αγορά την περσινή περίοδο, που είχε κυκλοφορήσει -σε περιορισμένη κλίμακα- σε πολύ καλαίσθητη και πρωτίστως ποιοτική συσκευασία, με επίσημη πιστοποίηση από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.
Υπενθυμίζουμε ότι η καλλιέργεια των βιολογικών αρωματικών φυτών από τον Χρήστο Λιάκο στο Φρούριο, ξεκίνησε την καλλιεργητική περίοδο 2014-2015, και καταλαμβάνει συνολικά έκταση 73 στρεμμάτων, από τα οποία τα 53 στρέμματα είναι τσάι του βουνού (200.000 φυτά, τύπου Ολύμπου/Sideritis Scardica και Παρνασσού/Sideritis Raeseri) και τα 20 στρέμματα ρίγανη (70.000 φυτά).
Σε επίπεδο διάθεσης των προϊόντων, έχουν κλειστεί συμφωνίες κάποιων ποσοτήτων στην εγχώρια αγορά, και προχωρημένες συζητήσεις με τους πλέον αξιόπιστους οίκους, που δραστηριοποιούνται με τα βιολογικά αρωματικά φυτά στην παγκόσμια αγορά.
mikrovalto.gr








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας