Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ολόκληρο το κείμενο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού-Δριμεία επίθεση στον Α.Κοσματόπουλο- «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει άμεσα να σταματήσει. Διαφορετικά θα μας έχεις όλους απέναντι σου, στον ίδιο συνδυασμό»

Από το Kozanimedia.gr
Περάσανε σχεδόν 2 χρόνια και ο Συνδυασμός δεν έχει βρει ακόμη το ρυθμό βάδισης και σταθεροποίησης της πορείας προς κάτι καλλίτερο, για την αλλαγή που υποσχεθήκαμε στους δημότες. Παρ’ όλο που οι πιο πολλοί από εμάς αφιερώνουμε και διαθέτουμε πάρα πολύ χρόνο για τις υποθέσεις του Δήμου.
Την ευθύνη την έχουμε όλοι μας, αλλά μεγαλύτερη φέρουμε όσοι από εμάς είμαστε εκλεγμένοι, ή ορισμένοι σε κάποια θέση ασκώντας διοίκηση , δηλαδή σχεδόν όλοι. Φέρουμε ακόμη ευθύνη γιατί, συμβιβαζόμαστε και δεν αντιδρούμε, σε λόγια, σε πράξεις , σε έργα, που σχεδόν όλοι μας τα γνωρίζουμε, τα συζητάμε μεταξύ μας και δήθεν για το καλό και την ενότητα του συνδυασμού και του τόπου, τα κουκουλώνουμε, τα καταπίνουμε και σιωπάμε.

Την μεγαλύτερη και πρώτα από όλα και όλους, ευθύνη για την επικρατούσα κατάσταση στον Δήμο, την φέρει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
1ον) Γιατί με την ανυπαρξία του, την μη έγκυρη προσέλευση και την μη καθημερινή παρουσία στο Δήμο, δίνει δικαιώματα σχολιασμών και χλευασμών στους Δημότες, στους δε υπάλληλους στους οποίους προΐσταται ασυδοσία και μπαχαλοποίηση.
2ον) Γιατί με την κοροϊδία, την ψευτιά, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και λέγοντας σε όλα ΝΑΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνει, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ,στους αιρετούς , τις υπηρεσίες και κατ΄ επέκταση στους πολίτες.

3ον) Γιατί με το διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζει, έχει κάνει τον συνδυασμό, που θα έπρεπε να είναι μια ενότητα, μια Γροθιά, μια ομάδα, περισσότερες ομάδες από ότι οι μονάδες που τον απαρτίζουν. Άλλα λέει στον έναν, άλλα λέει στον άλλο, κατηγορεί τον πρώτο στο δεύτερο, τον δεύτερο στον τρίτο και πάει λέγοντας η κατάσταση και η συκοφαντία. Αποτέλεσμα να μην έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλο και να υπάρχει καχυποψία μεταξύ μας και να επιπλέει πάντα γιατί υπάρχει η αμφιβολία.
4ον) Γιατί έχει φέρει το δήμο σε αδιέξοδο με την αθυροστομία του και τα λεγόμενά του, σε τηλεοπτικά πάνελ, σε ραδιόφωνα, ακόμη και σε αιρετά συμβούλια οργάνων, υποτιμώντας και βρίζοντας ανθρώπους που λογίζονται και είναι συνεργάτες και συνάδελφοι άλλου βαθμού αυτοδιοίκησης, ή ακόμα και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
5ον) Γιατί με τα λεγόμενα στα καφενεία και στις διάφορες παρέες όπου βρεθεί, αναφέρει ότι δεν έχει μπάγκο, δεν έχει ομάδα, όλη η δουλειά βγαίνει από αυτόν, τα πάντα προβλέπει και δίνει λύση αυτός και χωρίς αυτόν δεν προχωρεί τίποτα. Και όλοι θα τον παρακαλούμε και θα τον κάνουμε πίπες.
6ον) Γιατί με το άδειασμα των αιρετών για χάρη και υπέρ συγκεκριμένων υπαλλήλων, δημιουργεί ένα κλίμα υποτίμησης και μη σεβασμού των υπαλλήλων απέναντι στους αιρετούς.
7ον) Γιατί Δήμος σημαίνει και ουσιαστική ενασχόληση με τα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα των Υπηρεσιών και των Δημοτών και ουσιαστικό συντονισμό των Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Αυτά και άλλα, όπως εντολές να εξυπηρετηθούν κάποιοι που γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να γίνει, αλλά για να αποφύγει την ευθύνη στο πρόβλημα που ο ίδιος ίσως δημιούργησε, μεταβιβάζει το πρόβλημα σε μας που πολλές φορές δεν ξέρουμε καν το γεγονός και μένουμε με το στόμα ανοιχτό και άλλα που όλοι τα ξέρετε και δεν περιγράφονται.
Οι παρακάτω υπογράφοντες, βλέποντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, πήραμε πρωτοβουλία και συντάξαμε αυτό το κείμενο απαιτώντας από τον Δήμαρχο και από κάθε άλλον που ασκεί εξουσία, καθώς και από όλους εμάς, να τηρούμε, να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε τα παρακάτω, για την σωτηρία του συνδυασμού και κατ’ επέκταση του Δήμου.
Ανώτατο όργανο του συνδυασμού είναι η ολομέλειά του.
1ον) Ενέργειες που δεν έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας της ολομέλειας να μην γίνονται εκτελεστέες από κανέναν.
2ον) Οποιαδήποτε δέσμευση πίστωσης η οποία αφορά την ανάθεση μελέτης, ανάθεση εργασίας ,προμήθειας, έργου, να έχει την έγκριση της ολομέλειας.
3ον) Κατανομή πιστώσεων και εντολές πληρωμών υστέρα από έγκριση της ολομέλειας. 4ον) Κατανομές προγραμμάτων και προτάσεις ένταξης με έγκριση της ολομέλειας.
5ον) Ενημέρωση αναλυτική της ολομέλειας για όλα τα θέματα που προκύπτουν στο Δήμο από κάθε αρμόδιο που χειρίζεται το κάθε θέμα, καθώς και για τροποποιήσεις και παραλαβές μελετών.
6ον) Ο σχεδιασμός τοπικών θεμάτων να έχουν πρώτα την έγκριση του τοπικού συμβουλίου εφ’ όσον ανήκει στην παράταξη και μετά των δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από την περιοχή.
7ον) Θέματα δημοτικού Συμβουλίου να έρχονται από όλους και να συζητιούνται στην ολομέλεια και να γίνεται ξεκάθαρο στην προσυνεδρίαση τι θα στηρίξει (ψηφίσει) ο καθένας μας.
8ον) Να λειτουργήσουν άμεσα και να μην υπολειτουργούν όλα τα όργανα και οι επιτροπές του Δήμου. (Εκτελεστική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο νεολαίας , Επιτροπή διαβούλευσης.)
9ον) Πρόεδροι των τοπικών να συντονίζουν εργάτες και εργασίες σε κάθε τοπική κοινότητα.
10ον) Θέματα προσωπικού (τοποθετήσεις, αλλαγές) θα γίνονται προτάσεις, θα συζητιούνται και θα αποφασίζει η ολομέλεια έχοντας και την συνολική ευθύνη.
11ον) Η ολομέλεια του συνδυασμού θα συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, (ημέρα Τρίτη) για συντονισμό, ενημέρωση, έλεγχο, προγραμματισμό και αποφάσεις. Οι αποφάσεις θα παίρνονται κατά πλειοψηφία με το 50+1 των παρόντων και ουδεμία μεταβολή ή αλλαγή θα γίνεται από κανέναν.
Δήμαρχε όπως προείπαμε φέρεις την μεγαλύτερη ευθύνη για την λειτουργία του Δήμου, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καλύψουμε τα κενά και τις αδυναμίες που υπάρχουν. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει και εσύ να αλλάξεις νοοτροπία, συμπεριφορά και συνήθειες, ή ακόμη και το DNA σου όπως λες και εσύ.
 α) Θα βρίσκεσαι περισσότερες παραγωγικές εργάσιμες ώρες στο Δήμο, (ή παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς) συνεργαζόμενος με όλους τους υπαλλήλους και τους αιρετούς.
β) Θα σταματήσεις να δίνεις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και να λες σε όλους ΝΑΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Άλλωστε οικονομικά δεν μας παίρνει να φτιάξουμε κάποια πράγματα.
γ) Θα σταματήσεις το διαίρει και βασίλευε, σπέρνοντας την καχυποψία και την αμφιβολία μεταξύ μας και να φροντίσεις να επανέλθει η εμπιστοσύνη μεταξύ των συμβούλων. Αν υπάρχει δυσλειτουργία με κάποιον Σύμβουλο, θα το συζητάς πρώτα μαζί του για διευκρινίσεις.
 δ) Με την αθυροστομία σου και τα λεγόμενά σου, σε τηλεοπτικά πάνελ, σε ραδιόφωνα, ακόμη και σε συμβούλια αιρετών οργάνων, έχεις φέρει σε αδιέξοδο το Δήμο, υποτιμώντας και βρίζοντας ανθρώπους που λογίζονται και είναι συνεργάτες εκ της θέσεώς τους και εν τέλει συνάδελφοι άλλου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Για να σταματήσει το συντομότερο η προβληματική συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας ή ακόμα και εκπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν θέλουμε να φιμώσουμε κανέναν, ούτε να επιβάλουμε λογοκρισία σε κανέναν αλλά ο δήμαρχος πρέπει να εκφράζει και να προβάλει τις θέσεις και απόψεις του δημοτικού συμβουλίου και όχι τις προσωπικές του. Αυτές πρέπει να διευκρινίζεις εκ των προτέρων όταν τις εκφράζεις Δημόσια. Γι’ αυτό Δήμαρχε προσέχουμε τι λέμε και πως εκφραζόμαστε στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν είναι καφενείο ή ταβέρνα.
 ε) Όταν επισκέπτεσαι επίσημα ένα χωριό πρέπει να ενημερώνεις τον πρόεδρο της τοπικής ή δημοτικής Κοινότητας, ειδικά όταν ανήκει στο συνδυασμό μας, ενώ καλό είναι να γνωρίζουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατάγονται από την συγκεκριμένη Κοινότητα.
 στ) Επίσης δήμαρχε πρέπει άμεσα να σταματήσεις το άδειασμα των αιρετών μπροστά στους υπαλλήλους, καθώς και στα καφενεία και στις παρέες, γεγονός που δημιουργεί υποψίες για τους συνεργάτες σου και εν τέλει εμμέσως και προς το πρόσωπό σου.
 ζ) Όσον αφορά τους ειδικούς συνεργάτες (συμβούλους) του δημάρχου να σταματήσει η συνεχής ανάμιξή τους ,στην λειτουργία του Δήμου και στην λήψη πολιτικών εν τέλει αποφάσεων, και να επικεντρωθούνε στα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν, από αύριο κιόλας .
Δήμαρχε εκλέχτηκες με ένα συνδυασμό τον οποίο οφείλεις να ρωτάς και να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του και τις απόψεις του και να εφαρμόζεις τις αποφάσεις του, οι οποίες όταν απαιτείται, θα λαμβάνουν έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να προβάλεις τον εαυτό σου αναφέροντας το «εγώ», να μιλάς για τον εαυτό σου, τις επιτυχίες σου και να παίρνεις αποφάσεις μόνος σου, γράφοντας μας όλους αρκετές φορές κανονικότατα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει άμεσα να σταματήσει. Διαφορετικά θα μας έχεις όλους απέναντι σου, στον ίδιο συνδυασμό.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                                     ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Τέτος Νικόλαος      Ζορμπάς Μιλτιάδης                                         Θύμνιος ΙωάννηςΠαπαδημητρίου Ζήνων     Παπαστέργιος Θωμάς                         Πιτσιάβας ΔημήτριοςΚουκάλης Δημήτριος        Ζάκης ΔημήτριοςΔισερής Ευθύμιος     Χαραλαμπίδης ΕυάγγελοςΠαπαδόπουλος Σταύρος     Κυριακίδης ΘεόδωροςΠαπαδόπουλος Μιχάλης     Κοσμάς ΔημήτριοςΜαλιούρα Παναγιώτα

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

koyfales otan ta pe o zygoyris pesate na ton fate twra ti eghne hr8ate sta legomena toy koyfales h8ele na ginei dhmarxos me thn parethsh toy dhmarxoy legatai twra tsoyzei eeeeee oxi parethsh ala kai paradosh ths edra sas ala pouuuuu ethmh gia kolotoympa me piroyetes mazi.... oso gia ton dhmarxo ti na po an arxhsh na lei kai eteliose pou to pe oti epemvenei kai ta telionh ola malon voyleyths kaloxeretas einai

Ανώνυμος είπε...

ZHNON....PALI GKAFA EKANES!AFOY YPARXOYN SYMBOYLOI POY DEN EXOYN YPOGRAPSEI TO KEIMENO DIAMARTHRIAS POS TOYS DIASYRHS ETSI....NA SOY TOYS 8YMISO ZAKHS,KYRIAKIDHS,PAPADOPOYLOS,DISERHS....DEYTERH GKAFA AFOY EIPES ESY DEN 8A TO DOSEIS STH DHMOSIOTHTA,TO DIABASES STHN SYNEDRIASH TOY DHMOTIKOY SYMBOYLIOY....POSO PSEFTHS MPOREI NA EINAI ENAS AN8ROPOS POY ALLA LEEI KAI ALLA KANEI KRIMA POY SE EIXA SE MEGALH EKTIMISH

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται και ούτε πρόκειται να αντιληφθεί την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΥΕΥΣΗΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;
ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ;
ΕΑΝ ΝΑΙ, ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΎΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Βρε εξυπνε αν παραιτηθουν μπαινουν οι επομενοι δεν αλλαζει κατι..

Ανώνυμος είπε...

Bρε βλαξ δεν υπάρχουν επόμενοι στο Βελβεντό αφού βγήκαν και οι έξι!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Βρε βλαξ θα καλυφθουν οι θεσεις απο τους αλλου υποψηφιους μπουχουρα κλπ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεις τις βλακίες.Τότε την προηγούμενη τετραετία γιατί δεν καλύφθηκαν οι θέσεις των Βελβεντινών από τους Σερβιώτες συμβούλους;Οποιοι παραιτηθούν θα τους αντικαταστήσουν από τους υπόλοιπους του ίδιου συνδιασμού που ανήκαν όμως στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.Αφού στο Βελβεντό δεν υπάρχουν άλλοι απλά οι θέσεις θα μείνουν κενές.Αν όμως παραιτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως και οι αναπληρωτές τους εκεί που υπάρχουν τότε για πες μου τι θα γίνει;Mήπως θα πάμε σε εκλογές με τον πρωην να κατεβαίνει για δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

αυτό σου λέω αυτοί οι δυο ανήκουν στον ιδιο συνδιασμο και στο ιδιο δημοτικο διαμερισμα τι δεν καταλαβαινεις εσυ η εγω?

Ανώνυμος είπε...

Maς δουλεύεις;O Mπουχουράς ανήκει στο Δημοτικό διαμέρισμα Βελβεντού;Yπάρχουν έξι αναπληρωματικοί στο Βελβεντό;Πως θα καλυφθούν οι θέσεις όταν δεν υπάρχουν υποψήφιοι;Μάλλον δεν διαβάζεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις.Αν παραιτηθεί όλο το ΔΣ ποιος θα κυβερνά το Δήμο;O Δήμαρχος μόνος του;Ποιος θα αναλάβει πρόεδρος ΔΣ αν δεν βάλει κανένας υποψήφιος από τους εκλεγμένους του Δημάρχου;Aπλά είναι τα πράγματα.Παραιτούνται όλοι και αυτοί που τους αντικατιστούν παραιτούνται είτε δεν ορκίζονται καθόλου.Τι θα γίνει τότε μου λες;Φυσικά και στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.Εκλογές!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το τελευταίο το σκεφτήκατε πολύ για να το γράψετε; Αν ο Κοσματόπουλος είναι αθυρόστομος εσείς τι είστε;
5ον) Γιατί με τα λεγόμενα στα καφενεία και στις διάφορες παρέες όπου βρεθεί, αναφέρει ότι δεν έχει μπάγκο, δεν έχει ομάδα, όλη η δουλειά βγαίνει από αυτόν, τα πάντα προβλέπει και δίνει λύση αυτός και χωρίς αυτόν δεν προχωρεί τίποτα. Και όλοι θα τον παρακαλούμε και θα τον κάνουμε πίπες.

Ανώνυμος είπε...

σιγά μην παραιτηθούν όλοι θα τους δεις τάχα για το καλό του δήμου θα κάτσουν στα αυγά τους

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 86

3. Σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο διαπιστώσει ότι τα συμφέροντα του δημάρχου συγκρούονται με τα συμφέροντα του Δήμου, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί αντιδήμαρχος ή σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.


Aντε να σας δω σύμβουλοι της πλειοψηφίας...

Ανώνυμος είπε...

6.37 πες λιγο και τον νομο αν θες καθως και το πως προσδιοριζει καποιος τα συμφεροντα που λεει γκατι ειναι θεωρητικο..

Το Προφίλ μας