Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Θεατρική Παράσταση από τη θεατρική Ομάδα του Δήμου Λαγκαδά

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και ώρα 9.00 μ.μ. η θεατρική Ομάδα του Δήμου Λαγκαδά θα παρουσιάσει στα πλαίσια των εορταστικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων μία κωμωδία και ένα δράμα, στο υπαίθριο θέατρο της βυζαντινής Καστροπολιτείας Σερβίων.
Η κωμωδία είναι
Το  «Εκείνος και εκείνος», μια φιλοσοφία ζωής του δρόμου, που προκαλεί γέλιο αλλά και πολλές σκέψεις για την ζωή και την ποιότητά της.
Παίζουν 4 ηθοποιοί που εναλλάσσονται μάλιστα σε ρόλους για 60 λεπτά.
Αποτελείται από 2 κείμενα το «Αυγό» και η «Σφραγίδα»
Αφορά την καθημερινή ζωή 2 ανθρώπων του δρόμου, φτωχών και άνεργων, που προσπαθούν να βρουν το νόημα της ζωής τους, να ψάξουν τι θα μπορούσαν να γίνουν, μια και η ζωή «παρατείνεται» όπως γράφουν οι εφημερίδες, κι έτσι έχουν τουλάχιστον άλλα 50 χρόνια ζωής.
Θα μπορούσαν να γίνουν εφευρέτες, σταρ, φιστικάδες, ή λούστροι αφού θεωρούν ότι ο καθένας γίνεται ό,τι θέλει έτσι απλά. Μα αν είναι έτσι, χαζός είναι ο λούστρος που δεν έγινε υπουργός αναρωτιούνται.
Διαπιστώνουν τελικά ότι πρέπει να μπουν στο «κατεστημένο» αλλά βρίσκουν τελικά ότι το κατεστημένο δεν είναι … τσιπουράδικο αλλά ένα αυγό που μέσα έχει όλα τα καλά, έστω και ψεύτικα (δεν θάχει αέρα αλλά αιρκοντίσιον, δεν θα μπορεί να δεις την φύση, αλλά θάχει τηλεόραση) και το κυριότερο κι εκεί δεν θάναι μαζί αλλά ο καθένας μόνος του.
Οι ίδιοι δύο άνθρωποι που στο τελευταίο 6/μηνο έκαναν 6 ημερομίσθια 3 με την φύλαξη δυο σκύλων και άλλα 3, και τον υπόλοιπο καιρό … φιλοσοφούν την ζωή τους, χωρίς άγχος, χωρίς νεύρα, χωρίς προβλήματα, έχοντας «μεγάλη εμπιστοσύνη στο μέλλον», ενώ δεν έχουν τίποτε «σέντσι – ταπί» όπως λένε, έρχονται σένα λογιστικό γραφείο για να ζητήσουν επίδομα ανεργίας.
Ο λογιστής που παίζει από την αρχή με τις σφραγίδες του, τους αντιμετωπίζει στωικά, στην συνέχεια όμως σπάζουν τα νεύρα του και αποφασίζει …
Παίζουν στο «Αυγό» Γ. Θεοδοσόπουλος (Λουκάς) ο Δήμος Αμπάρκιολης (Σόλων)
Στην «Σφραγίδα» Γ. Θεοδοσόπουλος (λογιστής) ο Δήμος Αμπαρκιολης (Λουκάς)
ο Στ. Γκουτσούδης (Σόλων) και η Ελλάδα Τσερκεζίδου (δακτυλογράφος)
Διδασκαλία, οργάνωση χώρου και μουσικής Π. Μιχαηλίδης
                                      
«Ο κύριος με τα παρδαλά»  είναι ένα δράμα καταστάσεων. Παίζουν 3 άτομα για 45 λεπτά.
Ένας γέρος που απασχολείται με την έρευνα για την νίκη απέναντι στον θάνατο.
Αφιερωμένος στον σκοπό του, έχει γράψει πολλά βιβλία, ζει μόνο για την έρευνα, και έχει διεθνώς αναγνωριστεί και βραβευθεί για τις προσπάθειές του.
Ζει με την νέα και όμορφη γυναίκα του και το παιδί της που είναι όμως άρρωστο και κινδυνεύει και αυτό. Και σκοπός του τώρα είναι να βρει το φάρμακο για τον Αλέξη.
Είναι ήδη πληγωμένος από τα πολλά του κτυπήματα, που προκάλεσε ο θάνατος σε δικά του πρόσωπα και σε διάφορες καταστάσεις, με πολέμους, και πνιγμούς.
Σήμερα, και μάλιστα την μέρα πρόκειται να βραβευτεί για μια ακόμη φορά, αντιμετωπίζει τον κλόουν- θάνατο, που έρχεται στην στιγμή που προσπαθεί να κοιμηθεί.
Ένας εφιάλτης που επανέρχεται, που ακούγεται στην συνείδησή του, που τον πιέζει από όλες τις πλευρές.
Του υπενθυμίζει όλες τις φορές που του επέτρεψε να επιβιώσει, από αρρώστιες πολέμους και από θεομηνίες.
Τον προκαλεί στο αλώνι να παλέψουν, του δίνει την ευκαιρία να διαλέξει τον σημερινό θάνατο ανάμεσα στους δυο αγαπημένους του.
Ένα χαλασμένο λαμπατέρ που επιδιορθώνεται γιατί γίνεται επαφή στα καλώδια, του δίνει την ευκαιρία να αποφασίσει.
Παίζουν
οι Π. Μιχαηλίδης (άνδρας), η Γιώτα Τζάλια (γυναίκα)και η Σάσα Τοσουνίδου (κλόουν).
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Π. Μιχαηλίδη και σόλη την ομάδα.
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας