Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Το κόστος της παλαβής διακυβέρνησης

Του Νότη Παπαδόπουλου
Ένας ακριβώς χρόνος πέρασε από την ακατανόητη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει τη χώρα σε ένα αχρείαστο δημοψήφισμα - που έβγαλε "Ναι" και μετονομάστηκε σε "Οχι".
Ένας χρόνος πέρασε και από τα capital control στις τράπεζες που θα αποσύρονταν σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα σε μερικές βδομάδες ,αλλά παραμένουν στη θέση τους και δεν φαίνεται να αρθούν πριν από το 2017.

Το κόστος της παλαβής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στη χώρα 100 δισ Ευρώ - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του ESM κ. Ρέγκλινγκ. Το χειρότερο ενώ η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να βγει στις διεθνείς αγορές και να φύγει από τα μνημόνια μέσα στο 2015, με την ανεύθυνη και εκβιαστική προσφυγή στις κάλπες από τον κ. Τσίπρα η χώρα έχασε τρία ολόκληρα χρόνια - ελπίζεται ότι θα μπορεί να βγει από τα μνημόνια και θα μπορεί να δανείζεται μόνη της μέσα στο 2018!

Παρ όλα αυτά οι ανεπίδεκτοι κυβερνώντες μας αντί να παραδεχθούν τα τραγικά τους λάθη, και την πρωτοφανή τους ανικανότητα συνεχίζουν και σήμερα να ισχυρίζονται ότι με την παρέμβασή τους βοήθησαν τους μη προνομιούχους Έλληνες ενώ ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο όλα τα φορολογικά μέτρα λιτότητας που τους ζήτησε η τρόικα γονατίζοντας -κατά κύριο λόγο- αυτούς που υποτίθεται ότι προστατεύουν: τα λαϊκά στρώματα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μισθωτούς.

Το αποκορύφωμα της κοροϊδίας ήταν ο απίστευτος ισχυρισμός Τσίπρα - της προηγούμενης εβδομάδας - ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μειώσει την ανεργία στο μισό έως το 2021 δημιουργώντας 600.000 θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια αλλά και η αναφορά του ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έκρηξη επενδύσεων (!!) αυξάνοντας το 2020 το πρόγραμμα δημοσίως επενδύσεων στο 1,25 δισ ευρώ!

Σημειώνεται ότι, ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου γνωρίζουν πως η αύξηση του ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα το χρόνο στην Ελλάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας. Αρα η ελληνική οικονομία ακόμη κι αν κατάφερνε να "τρέξει" με 4% όλα τα επόμενα χρόνια ( όπως αναπτυσσόταν δηλαδή την «χρυσή πενταετία» 2004-2007) θα χρειαζόταν τουλάχιστον 10 χρόνια για να μειώσει την σημερινή ανεργία των 1,2 εκατομμυρίων στο μισό! Η εξωπραγματική εκτίμηση Τσίπρα δεν ειπώθηκε σε εσωκομματικό ακροατήριο όπου όλα επιτρέπονται αλλά στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ - χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση.

Δυστυχώς ο κ.Τσίπρας ,συνεχίζει να δουλεύει "ψιλό γαζί" τους πολίτες λέγοντας με την μεγαλύτερη φυσικότητα την μεγαλύτερη ανακρίβεια χωρίς να αντιμετωπίζεται ως γραφικός τερατολόγος από τους επιχειρηματίες της χώρας- ούτε καν από τους επιστήμονες.

Πόσα χρόνια ακόμη θα κρατήσει αυτή η κολόνια;
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακομα αστειο αρθρο της διαπλοκης που πεθαινει..

Το Προφίλ μας