Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι μπάντες του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Πραγματικά όμορφες μουσικές, πολλά και διαφορετικά ακούσματα, δυνατοί ήχοι, ανατρεπτικοί στίχοι και μπάντες από Κοζάνη και διάφορα μέρη της Ελλάδας, συνοδεύουν το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης, σ’ έναν πραγματικά όμορφο χώρο, όπως είναι αυτός του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειο).
Οι συναυλίες ξεκινούν καθημερινά στις 09:30 με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των συναυλιών:
1η Ημέρα - 01 Ιουλίου 2016
Uprockin beats
Folk nRoll
2η Ημέρα- 02 Ιουλίου 2016
Ecollapse
ΑΠΝΟΙΑ
3η Ημέρα- 03 Ιουλίου 2016
Influenza
Baildsa

Λίγα λόγια για τις μπάντες του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Uprockin' Beats
Οι Uprockin' Beats είναι μια νεοσύστατη μπάντα από την Κοζάνη που μετρά λίγους μήνες ζωής. Ξεκίνησε σαν μια ιδέα που ταξιδεύει με bluesrock και funk ήχους επηρεασμένη από καλλιτέχνες όπως οι Stevie Ray Vaughan, BB King, Joe Cocker, Walter Trout κ.α. Αναβιώνει το vintage στοιχείο φιλτράροντας το μέσα απο σύγχρονους ήχους.
Σκοπός της μπάντας είναι το ύφος και το μουσικό της στίγμα να αποτυπωθεί στην επικείμενη πρώτη δισκογραφική δουλειά.
Τα μέλη που αποτελούν τους Uprockin' Beats: Εύη Βέττα (φωνή), Βασίλης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Καζάνης (μπάσο), Στέφανος Μεϊχανετσίδης (τύμπανα).

Folk n’ Roll
Η πλέον ανερχόμενη εγχώρια Balkan – Ska παρέα που ακούει στο όνομα Folk n’ Roll  έχοντας κυκλοφορήσει ήδη το  πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «ΦΤΕΡΗ» αλλά έχοντας επίσης στα σκαριά και το πρώτο της single «Reggaerumba».
Από τα Γιάννενα, ερχόμενοι, έχουν αγκαλιάσει την Βαλκανική, ηπειρώτικη  και ρεμπέτικη παράδοση με σεβασμό, αλλά και προσδίδοντας σε αυτή τη δική τους χαρακτηριστικά μοντέρνα αντίληψη.
Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανά την Ελλάδα σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και events του καλοκαιριού  δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία αποδίδεται στο γλέντι που συμβαίνει «on stage». Τρέλα, αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n’ Roll.
Τα μέλη που αποτελούν τους Folk n’ Roll είναι: Pater (vocals), Charlie (vocals), Egelados (sax), Nasouparotokako (accordion), Sofos (bass), Buldoza (drums), Maradona (sound). 

Ecollapse
Οι Ecollapse είναι μια ελληνική Thrash- Death Μπάντα που γεννήθηκε στην περιοχή της Κοζάνης. Με ύφος κυρίως λιτό, βαριά riffs και πολλές εναλλαγές η μπάντα προσεγγίζει με περίτεχνο τρόπο το old school με το καινούργιο. Η πορεία του συγκροτήματος ξεκινάει περίπου το 2007 με διαφορετικά τότε μέλη, ενώ το σχήμα και η αλλαγή του ονόματος από Carpe Diem σε Ecollapse οριστικοποιείται περί το 2012. Με πολλά lives στο ενεργητικό τους, όπως στο Harley, στο Eight Ball, σε φεστιβάλ όπως το Golden Apple, κλπ, αλλά και μετά από αρκετές απόπειρες demo ηχογραφήσεων, οι Ecollapse αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο τους album, με τίτλο «Blood Season». Αυτή τη στιγμή οι Ecollapse βρίσκονται σε διαδικασία παραγωγής του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο «Humanity», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.
Τα μέλη που αποτελούν τους Ecollapse είναι τα εξής: Παπανώτας Γιάννης (μπάσο), Παπαστεργίου Παναγιώτης (φωνή, κιθάρα), Θάνος Δημήτρης (τύμπανα) και Γκάτζιαρης Παντελής (lead guitar)

ΑΠΝΟΙΑ
Η μπάντα δημιουργήθηκε από 4 φοιτητές στην Κοζάνη τον Σεπτέμβριο του 2014.
Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά με τίτλο Demo 2014. Έπειτα τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησαν ένα Ep με τίτλο Κραυγές Απόγνωσης. 
Η μπάντα καθ' όλη την πορεία της ως τώρα έχει παίξει σε διάφορους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και εγχειρήματα.
Τα μέλη που αποτελούν τους ΑΠΝΟΙΑ είναι: Στέλιος (Vocals), George (Guitar),
Νίκος (Bass), Cow (Drums)

Influenza
Οι Influenza δημιουργήθηκαν το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Η μουσική της μπάντας κινείται στο χώρο του rock 'n' roll και του rockabilly με επιρροές από την blues και την swing. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών, Fix in Art, Eightball, Silver Dollar, Collectiva Alternativa, Μαύρη Τρύπα), σε συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στα πανεπιστήμια, αλλά και εκτός πόλης, σε Δράμα και Έδεσσα. Το Μάρτιο του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους ντέμο με τίτλο "Influenzial" το οποίο περιλαμβάνει 6 δικές τους συνθέσεις.
Τα μέλη που αποτελούν τους Influenza είναι: Apostolos Trikkaliotis (Guitar, Harmonica, Vocals), Apostolos Mitakidis (Lead Vocals), Vaggelis Skoupras (Bass), George Anastasiadis (Drums).

BAiLdSA
Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.
Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το 2007 και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Το μουσικό τους στιλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιάκα πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.
Οι BAiLdSA έχουν εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “zVaRnA” στο τέλος του 2014 κι από τότε περιοδεύουν με το βαν τους στα Βαλκάνια «σαν  τσιγγάνοι χωρίς πατρίδα» (like a roma who don’t care if he can find any place to stay (στίχοι από το τραγούδι AΦTER).
Τα μέλη που αποτελούν τους BAiLdSA είναι: Thanos Gountanos (guitar, vocals)
Yiannis Gountanos (drums), Yiannis Vamvakas (accordion, vocals), Dimitris Havlidis (trumpet, vocals), Yiannis Ioannidis (bass)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας