Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Οι άνδρες χρησιμοποιούν πιο σπάνια προφυλακτικό με τις πιο όμορφες γυναίκες

Οι άνδρες τείνουν να χρησιμοποιούν σπανιότερα προφυλακτικό με τις πιο γοητευτικές γυναίκες, πράγμα που αφήνει και τους δύο περισσότερο εκτεθειμένους σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αναστασία Ελευθερίου του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal Open», ρώτησαν μια ομάδα ετεροφυλόφιλων ανδρών ηλικίας 18 έως 69 ετών κατά πόσο θα έκαναν σεξ με διάφορες γυναίκες, των οποίων τους έδειξαν φωτογραφίες, και κατά πόσο θα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.

Όσο πιο ψηλά βαθμολογούν οι άνδρες την ελκυστικότητα μιας γυναίκας (σε μια κλίμακα 0-100), τόσο πιο πρόθυμοι ήσαν να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά και τόσο απρόθυμοι να κάνουν χρήση προφυλακτικού. Και αυτό μάλιστα, άσχετα με το πόσο μεγάλο θεωρούσαν τον κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο νόσημα. Η χρήση προφυλακτικού έχει αποδειχθεί ότι «φρενάρει» την εξάπλωση του ιού HIV του AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι όσο λιγότερο όμορφη βρίσκουν οι άνδρες μια γυναίκα, τόσο πιο εύκολα βάζουν προφυλακτικό.
Οι επιστήμονες αποδίδουν εν μέρει αυτή την τάση σε βαθιές εξελικτικές ρίζες, επειδή ανέκαθεν οι άνδρες προτιμούσαν να κάνουν παιδί με γυναίκες που έβρισκαν όμορφες. Στην εποχή μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι νέοι ρισκάρουν απερίσκεπτα ακόμη και την υγεία τους, προκειμένου να συνευρεθούν με μια γοητευτική γυναίκα, κάτι που αποτελεί «παράσημο» για τους ίδιους.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μεγαλύτερη προθυμία για τη χρήση προφυλακτικού δείχνουν όσοι έχουν μόνιμη και αποκλειστική σχέση, όσοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους, όσοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, όσοι έχουν αργήσει να κάνουν σεξ για πρώτη φορά και όσοι φοβούνται πολύ μήπως κολλήσουν κάτι. Από την άλλη, όσοι άνδρες νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δική τους ομορφιά, τείνουν επίσης να χρησιμοποιούν πιο σπάνια προφυλακτικό.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Εσυ τι ζορι τραβας; Θα πας ποτε με πολυ ομορφη γυναικα; Προξενειο και πολυ σου ειναι!

Το Προφίλ μας