Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι «κολλητοί» του συστήματος

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Το σύστημα έχει πολλούς «κολλητούς». Αυτούς που κάνουν τις βρώμικες δουλειές του και αξιώνουν να βρίσκονται πάντοτε στο απυρόβλητο. Επικαλούμενοι το αυτοδιοίκητό τους, το λειτούργημά τους και ότι άλλο βρουν πρόχειρο ως επιχειρηματολογία. Στην πραγματικότητα κάνουν επίδειξη δύναμης και επιβεβαιώνουν το γνωστό νόμο που θέλει τους βολεμένους και τους ευνοημένους να επιθυμούν πάντα τη διατήρηση του συστήματος προς όφελός τους.

Πηγαίνουν και φεύγουν από την πίσω πόρτα οι τροπολογίες που τολμούν να θίξουν τα συμφέροντα των «κολλητών». Και σ’ αυτό φυσικά ακέραια την ευθύνη φέρουν εκείνοι που τις εισηγούνται και έχουν μάθει τόσα χρόνια με τακτικισμούς και πονηριές να κάνουν νόμους τους κράτους.
Η τελευταία περίπτωση της απόσυρσης της επίμαχης ρύθμισης που αφορούσε στους υπαλλήλους της Βουλής δεν ξέφυγε από τον ίδιο κανόνα. Η συγκυρία απλά ήταν τέτοια που λειτούργησε εμπρηστικά και απελευθέρωσε αντίρροπες θεωρητικά δυνάμεις προς την υπεράσπιση των συμφερόντων των «κολλητών».
Σε μια ακόμη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για μισθούς και συντάξεις των πολιτών γ’ κατηγορίας, διεσώθησαν τα συντεχνιακά συμφέροντα, ενώ οι φωνές και οι αλαλαγμοί κάλυψαν τη λογική και τα όποια επιχειρήματα θα μπορούσαν να ακουστούν. Τα όσα ξετυλίχθηκαν στις οθόνες μας, μας έπεισαν ότι εξακολουθούμε να έχουμε λάθος οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας