Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Βόρεια Αμερική 1973

από το olympia.gr
Σ’ ένα τραπέζι της κουζίνας ενός σπιτιού κάπου στη Βόρεια Αμερική τρεις άνδρες και ένα παιδί 16 χρονών στον καναπέ. Έξω η θερμοκρασία -30C. Η νοικοκυρά του σπιτιού φέρνει το ζεστό τσάι. 
-"Κύριε καθηγητά ποιες είναι οι αρχές που θα διέπουν το κόμμα που θέλετε να δημιουργήσετε; Έχουμε ακούσει πολλά και θέλουμε να το ακούσουμε από εσάς."
-"Ακούστε, δεν είναι κόμμα που θέλω. Θελω κίνημα. Θέλω αλλαγή. Θέλω δικαιοσύνη και ισότητα. Θέλω την αποδέσμευση της χώρας από την ξένη εξάρτηση και την πραγματοποίηση ριζικών αλλαγών, με τελικό στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ανάγκη ο πλούτος της Ελλάδος να μοιραστεί δίκαια. Είκοσι οικογένειες κρατούν τον πλούτο της χωράς. Υπάρχει ανάγκη ο μικρός ο αδύνατος και ο ανήμπορος να νιώσουν ότι το κράτος είναι διπλά του. Για να γίνει αυτό, η χώρα χρειάζεται μια καινούργια οικονομική πολιτική, ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης. Πρέπει να φέρουμε ένα όραμα, που όλοι να έχουν το δικαίωμα να ονειρευτούν και την ορμή του να μην μπορεί κάνεις να σταματήσει ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ". 
-"Πως θα είναι το όνομα του κινήματος κ. καθηγητά;"
- "ΠΑΚ Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα".

Μ’ αυτές τις αρχές ξεκινήσαμε. 
Δεν εφαρμόστηκαν ποτέ όλες σωστά. 
Αλλά από αύριο δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε τον ήλιο στο σήμα μας. 
Το λέει το 16 χρονών παιδί που ήταν στον καναπέ...

Σχόλιο ai-vreS: 
κινημασοσιαλισμόςλαόςστηνεξουσίααλλαγήενωμένοδυνατόεκσυγχρονισμόςπάμεσοσιαλιστικόςνεοφιλελευθερισμός  
ή
από την παιδική ηλικία μέσω μιας ταραχώδους εφηβείας στη σκληρή αλλά επιβεβλημένη ωριμότητα ...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα κι εγώ το άρθρο και είπα μην αρρωστήσατε εκεί στο ai-vres... Βάλατε το σχόλιο για την επιβεβλημένη ωριμότητα μετά και κατάλαβα πως ό,τι και να γίνει μυαλά δεν αλλάζετε!! Ελπίζω να αρχίζει να αλλάζει ο υπόλοιπος κόσμος τουλάχιστον!!

Το νέο πακέτο μέτρων γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού?? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ???

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε από την ΕΕ - ΔΝΤ να πάρει τα άγρια μέτρα!!! Μήπως δεν αποτελούν και ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ καθώς τα μέτρα έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως αξιώσεις της ΕΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων??? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ???

Χρόνια τώρα δεν έχουν σημαία τους την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δηλαδή την κατάργηση κάθε μέτρου που κατοχυρώνει συλλογικά δικαιώματα??? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ???

Είναι ψέμα ότι όλοι φταίμε για τα ελλείμματα και το χρέος. Μήπως δεν τα δημιούργησαν τα κέρδη του κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις που παρείχαν αφειδώς στο μεγάλο κεφάλαιο οι κυβερνήσεις, οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο??? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ???

Το νέο πακέτο μέτρων ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν. Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά τις ανάγκες του λαού, αλλά την ισχυροποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή τους αίτιους της κρίσης.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκρούσουν την ιδεολογική τρομοκρατία, να απορρίψουν τα ιδεολογήματα περί εθνικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής συνοχής. Τα συμφέροντα του λαού συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ή θα πτωχεύσουν τα μονοπώλια, ή ο λαός.

ai-vreS είπε...

Πρέπει να βρεθούν 10 δις ως τις 19 Μαΐου, αδερφέ.
Για πρότεινε μια ρεαλιστική λύση, χωρίς τα γνωστά "να τα πάρουν από την πλουτοκρατία και τα 28 δις των τραπεζών και το παλλαϊκό κίνημα κλπ κλπ"
Ωραίο το κειμενάκι από την επίσημη ανακοίνωσή του ΚΚΕ
http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_to_neo_paketo_%E2%80%93_laimhtomo_apo_thn_kybernhsh_kai_ee_-_dnt

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!!!να μην τα παρουν απο την πλουτοκρατια οκ!!
δεν μου λες, πως σου φαίνεται το να φορολογουνται οι επιχειρησεις με 25%, με μειωση κατα 1% καθε χρονο μεχρι να φτασουν το 20%(προταση ΠΑΣΟΚ ετσι??)ενω καταργείται το αφορολόγητο και μισθωτοι και συνταξιουχοι φορολογούνται με το ίδιο ακριβως ποσοστο στην καλύτερη περίπτωση??
πως σου φαίνεται το ότι εγω και εσυ θα πληρωνουμε πλεον τη βενζινη πανω απο 1,5 ευρω το λίτρο ενώ το πετρέλαιο για τους εφοπλιστές είναι εντελώς αφορολόγητο??
πως σου φαινεται το γεγονος οτι τα 300 δισεκατομμύρια (!) αυξηση του ενεργητικου των ελληνικων τραπεζων μέσα στην πενταετία 2004 - 2009 δεν τα "πειραζουν" καθολου αλλα εμας μας οδηγουν στη φτωχεια και στον εργασιακο μεσαιωνα??
στο κατω-κατω πως σου φαινεται το ότι με ολα αυτα τα χυδαια μετρα που μας γυρίζουν πολλα χρονια πισω η ελλαδα, ως χωρα, θα δανειζεται απο την αγαπημενη μας ευρωπη αλλα και τους υπολοιπους καπιταλιστικους μηχανισμους (βλεπε ΔΝΤ) που εννοειται πως θελουν το καλο μας, να προκοβουμε και μπλα μπλα μπλα, με επιτόκιο 5% ενώ η ΕΚΤ δανείζει τις ελληνικες τραπεζες με 1%???
και για να τελειωσω, πως σου φαινεται το γεγονός οτι σε διάστημα μιας περίπου δεκαετίας έχουμε πληρώσει σε τόκους για το δημόσιο χρέος, που άλλοι το δημιούργησαν, άλλοι το προκάλεσαν, άλλοι το «έφαγαν», πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ???
τι να σου πω βρε αδερφε??? φαε ραδικια και φακες και ασε αλλους να πλουτιζουν εις βαρος σου!! εγω θέλω να ζησω ομορφα και αξιοπρεπως και γι αυτο το λογο θα διεκδικήσω αυτα που μου αξιζουν και αυτα που μου αναλογουν. και που ξερεις?? ισως μεσα απο τον δικο μου αγωνα κερδισεις κι εσυ κατι...

ai-vreS είπε...

Καλά όλα αυτά και φυσικά μας φαίνονται σκληρά τα μέτρα. Οι προτάσεις πού είναι;

Ανώνυμος είπε...

Aivres αν τώρα πρέπει να πληρώσουμε την παιδική, την εφηβική και τώρα την ωριμότητα του κινήματος κάποιοι πρέπει να σιωπούν!

ai-vreS είπε...

Δε διαφωνούμε...

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται μια στιγμή που ένας άνθρωπος λέει όχι. Το περιεχόμενο αυτού του όχι, μπορεί να είναι, λόγου χάρη, “μέχρι εκεί και μη παρέκει”, “το παρακάνετε” ή κι ακόμα “υπάρχει ένα όριο που δεν θα ξεπεράσετε”. Με απλά λόγια, αυτό το όχι επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός ορίου. Παράλληλα φαίνεται να σηματοδοτεί έστω και στιγμιαία μια εναρμόνιση του ανθρώπου μ’ ένα μέρος του εαυτού του. Είναι η στιγμή που χτίζεται μια άρνηση χωρίς να συνοδεύεται από ταυτόχρονη παραίτηση, διότι συγκροτείται η πεποίθηση ότι σωπαίνοντας αφήνεις να πιστεύουν πως δεν έχεις ούτε κρίση ούτε επιθυμία για τίποτα. Ο άνθρωπος αυτός αλλάζει στάση. Είναι όμως ένας επαναστατημένος άνθρωπος;

Ανώνυμος είπε...

nomizw oti me vasi ta 8:33 mporoun na vgoun kapoies protaseis apo opoion ta diavazei e???
sto katw katw akouse kaneis gia forologisi twn kerdwn twn trapezwn, epixeirisewn, ekklisiwn??
dn 8a mporousan omws na einai autes protaseis...mono otan plirwnei o laos einai protasi...

Ανώνυμος είπε...

για τσεκαρετε κι αυτό:

"Παρά τον ορυμαγδό "ενημέρωσης" -κοίτα να δεις που διαφεύγει μία ουσιώδης λεπτομέρεια: στις 19 του Μάη, πληρώνεται λέει ένα μεγάλο ομόλογο (καμμιά δεκαριά δις...). Γιατί δεν λένε πότε και για ποιόν σκοπό έγινε αυτό το δάνειο;;;
Μήπως έγινε προ δεκαετίας για τα "έξοδα" των Ολυμπιακών αγώνων;;;
Μήπως έγινε για να καλυφθεί η συμμετοχή του κράτους στις εργολαβίες (εφτά φορές πάνω) των έργων του Μπόμπολα;;
Μήπως έγινε για να πληρωθούν οι 240.000 συμβασιούχοι που κληρονόμησε η μία κυβέρνηση στην επόμενη;;;
Μήπως έγινε για δάνειο από την Goldman για να να κρυφτούν άλλα χρέη και να μπούμε στην ΟΝΕ;;
Μήπως έγινε για να πληρωθούν οι συμβάσεις σε SIEMENS-Κόκαλη και να "βγούν" οι μίζες;;;
Μήπως έγινε για την "αγορά του αιώνα" σε εξοπλιστικά;;;
Μήπως έγινε για τα δάνεια της δεκαετίας του '80, τότε που το ΠΑΣΟΚ "έφτιαχνε" μεσαία στρώματα και μπούκωνε την κομματική του νομενκλατούρα;;;

Η δεκαετία που λένε σε κάτι τέτοιο παραπέμπει... Αλλά είναι τόσο άθλιοι που δεν πρόκειται να αποκαλύψουν τους λόγους εκείνου του δανεισμού που λήγει στις 19..."

Delino είπε...

Σωστά
Θέλουμε έναν πίνακα με όλα τα δάνεια (χρόνο, σκοπό, αποτέλεσμα) για να ξέρουμε, γιατί και για ποιους πληρώνουμε.
Πρέπει να μάθουμε ποιοι και γιατί μας καταχρέωσαν.
Δεν μας το οφείλουν, τουλάχιστο, ούτε αυτό;

Ανώνυμος είπε...

http://bmplefour.blog.co.uk/2010/01/16/932-959-916-951-956-972-963-953-959-935-961-941-959-962-964-951-962-917-955-955-940-948-945-962-7764996/

Π.Π.

Το Προφίλ μας