Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αντιδρούν στην Κοζάνη για τον «Καλλικράτη» - Μηχανοκίνητη πορεία στη Νεάπολη

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποίησαν, σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου 2010, κάτοικοι του Βοΐου, ως αντίδραση στο σχέδιο «Καλλικράτης». Δε συμφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το Πρόγραμμα, όπως τον ορισμό, ως έδρα του Δήμου Βοϊου, της Σιάτιστας αντί για την Νεάπολη που προβλεπόταν από το αρχικό σχέδιο. Στην παράσταση διαμαρτυρίας και στη μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν πάνω από τετρακόσια αυτοκίνητα. 


Η πορεία ολοκληρώθηκε στη νομαρχία Κοζάνης, όπου αντιπροσωπεία του Δήμου ζήτησε από τη διοίκηση να λάβει θέση στο θέμα. «Ζητούμε να ισχύσει η αρχική πρόβλεψη του «Καλλικράτη» με τη Νεάπολη έδρα του Δήμου Βοϊου» δήλωσε, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αμπατζίδης και επισημαίνει ότι μέσα σε μία μέρα συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.600 υπογραφές που στηρίζουν το σχετικό αίτημα. Ο δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Αλμπάνης βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών. Στη Νεάπολη όλα τα καταστήματα παρέμειναν σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου 2010, κλειστά.
Πηγή: ΔΟΛ

3 σχόλια:

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ είπε...

5600 Υπογραφές ! Κάποιο ( μεγάλο ) λάκο έχει η φάβα ! Το χωριό έχει 1500 κατοίκους , συν 500 που πηγαινοέρχονται με τα λεωφορεία σε κάθε εκλογές / απογραφές , άντε επιεικώς 2000 ! Ή σας χάλασε το κομπιουτεράκι !

Ανώνυμος είπε...

ο αυτοπτης μαρτυρας νομιζει πως μ αυτα που λεει ειναι πολυ εξυπνος?η Νεαπολη ειναι το φυσικο κεντρο του βοιου.εχει 2500 κατοικους,ο δημος εχει 4500 κ ολο το βοιο εχει 20000 κατοικους.αρα κανενα λακο δ εχει η φαβα,παρα μονο την εμπαθεια κ κουτοπονηρια καποιων.

Ανώνυμος είπε...

Για οποιοδήποτε σχόλιο ή μάλλον κακόβουλο καλό είναι τουλάχιστον να ενημερώνεστε και να διαβάζετε, σήμερα τίποτε δεν είναι άγνωστο και πάντα η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Στις εκλογές του 2009 στον Δήμο Νεάπολης οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 7.009 και ψήφισαν 4.715 εάν υπολογίσετε και τους όμορους Δήμους το νούμερο είναι πολύ μεγάλο. Στον δήμο Σιάτιστας οι εγγεγραμένοι ήταν 7.364 και ψήφισαν 5.236.
Για την αλήθεια και μόνο.

Το Προφίλ μας