Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Δήλωση Αχιλλέα Ντοβόλη για το όνομα του νέου Καλλικρατικού Δήμου

«Ο Δήμος Καμβουνίων καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου δημοσίας διαβούλευσης του Καλλικράτη διατήρησε μια αξιοπρεπή και υπεύθυνη θέση. Η πρόταση του Δήμου για την χωροταξική διάρθρωση των νέων δήμων προέκυψε μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε στην ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης όπως ακριβώς δηλαδή ορίζει ο κανονισμός να γίνει. Παρόλα αυτά, η απόλυτη διακωμώδηση της διαδικασίας που συντελείται το τελευταίο διάστημα με τις παλινωδίες για το όνομα του νέου δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των δήμων Σερβίων, Βελβεντού, Καμβουνίων και την κοινότητα Λιβαδερού αναγκάζει το δημοτικό συμβούλιο να παρέμβει. 
Διαφωνούμε κάθετα με τη χρήση σύνθετης ονομασίας, είχε αυτή είναι δήμος Βελβεντού -Σερβίων είτε είναι Σερβίων Βελβεντού. 


Θεωρούμε πως η λογική αυτή υποτιμά το Δήμο Καμβουνίων και την κοινότητα Λιβαδερού. Διαμορφώνεται μια κατάσταση που κατατάσσει τους δημότες Σερβίων και Βελβεντού σε πολίτες πρώτης και τους υπόλοιπους δεύτερης κατηγορίας. Ο δήμος Καμβουνίων έμεινε έξω από πολιτικά παιχνίδια για το χωροταξικό του Καλλικράτη αλλά στο σημείο αυτό τραβούμε κόκκινη γραμμή. Ζητούμε η ονομασία του νέου δήμου να ενώνει και όχι να χωρίζει, να αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας και όχι κατηγοριοποίησης των δημοτών. Ζητούμε απλή ονομασία που θα εκφράζει σύνολο των πολιτών».
Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ; ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΤΟΒΟΛΗ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΗΟ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ, ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια δήμαρχε
Καιρός ήταν να ακουστείτε και εσείς και το Λιβαδερό. Γιατί όλοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Όλοι λογαριάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Και εγώ είμαι κατά της διπλής, τριπλής ονομασίας γενικά. Πιστεύω ότι όταν γίνονται συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων πρέπει τουλάχιστον για την ονομασία του νέου δήμου να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Μαζί να συναποφασίσουν το όνομα του νέου δήμου μετά από συζήτηση και κατάθεση όλων των απόψεων. Μακριά από κάθε στενά τοπικιστικη αντίληψη. Εγώ θα ήθελα μια ονομασία που να εκφράζει την ευρύτερη περιοχή. Να δούμε αν μπορεί να σταθεί μια ονομασία όπως π.χ. «Δήμος Σερβίων» η «Δήμος Βελβεντού» η «Δήμος Καμβουνίων» η «Δήμος Λιβαδερού». Να εξετάσουμε τα ιστορικά δεδομένα και τον ρόλο του κάθε δήμου στην ευρύτερη περιοχή τα νεώτερα χρόνια και όσο μπορούμε πιο αντικειμενικά και λογικά να συναποφασίσουμε την Νέα ονομασία του νέου δήμου.
Διαφωνώ και εγώ με την ονομασία «Δήμος Σερβίων – Βελβεντού» η «Δήμος Βελβεντού - Σερβίων».
Μια ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

MIA ONOMASIA MIA

Το Προφίλ μας