Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ενδιαφέρουσα εκπομπή για τον "Καλλικράτη" απόψε στο TOP

Το χωροταξικό του "Καλλικράτη" θα συζητήσουν σήμερα στις 10.30 μ.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό TOP και στην εκπομπή του Π. Πλιάτσιου "Επί Παντός" ο Δήμαρχος Καμβουνίων κ. Αχιλλέας Ντοβόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σερβίων κ. Φώτης Ζυγούρης και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα και πρώην Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μάκης Μπελιάς.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας την εκπομπή διαπιστώνουμε ότι κανείς δεν ξέρει την οικονομική κατάσταση του Δήμου Σερβίων. Μάλιστα κάθε δημ. σύμβουλος έχει τη δική του εκτίμηση. Να μας απαντήσουν αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ακριβώς πόσες είναι η κάθε είδους οφειλές και πόσο το συνολικό όφελος. Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε και τοποθέτηση της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος για το συγκεκριμένο θέμα. Όλα αυτά νομίζω είναι εύλογος προβληματισμός των πολιτών και των άλλων τριών συννενούμενων ΟΤΑ.

Ζορμπάς Μιλτιάδης είπε...

Δυστυχώς μας προβληματίζει πολύ το γεγονός πως οι οφειλές που πριν μία εβδομάδα ήταν περίπου 1 εκ. ευρώ όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο κ. Μπουχουράς, σήμερα εκτοξεύθηκαν στα 4-4,5 εκ. ευρώ κατά την εκτίμηση του κ. Ζυγούρη. Ίσως κάποιος άλλος να έχει άλλη τρίτη εκτίμηση, ενώ και η αντιπολίτευση τη δικιά της την οποία και αναμένουμε. Θα μπορέσει κάποιος να μας πει όχι που θα κάτσει η μπίλια αλλά πια είναι η πραγματική κατάσταση; Πως ενδεχομένως αύριο θα γίνει κοινή συζήτηση χωρίς να γνωρίζουμε τι "μας γίνεται;" Οι απλοί πολίτες θέλουν εξηγήσεις.
Σύμφωνη είναι οι κοινωνία μας με τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μπελιάς ως εκπρόσωπος της συντονιστικής. "Μας ενδιαφέρει η αυτονομία του Δήμου, δεν έχουμε συζητήσει τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Το όνομα προτάθηκε από το Υπουργείο, δεν μας ρωτήσανε".

Ανώνυμος είπε...

λοιπον αν μεινουν 5δημοι τελικα εχει καλως αν οχι δεν νομιζω οτι περαν των σερβιων για εκατονταδες λογους υπαρχει αλλη ονομασια,και δεν ειναι καθολου εγωιστικο παρα ρεαλιστικο αυτο.και επιτελους την εδρα βοιου στη σιατιστα μην τρελαθουμε ξαφνικα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΙΑΤΣΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ) Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΛΙΑΣ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΛΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΣΥΜΦΩΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ?

Ανώνυμος είπε...

πια μεταφορα εδρας?!!κεντρο υγειας-τραπεζες-εφορια-ικα-αστυνομια και πολλα αλλα στα σερβια ερχονται απο βελβεντο,ξεκολληστε λιγακι βρε παιδια ελεος,ας μεταφερουμε εδρα και ονομασια στην αιανη τοτε στο δημο κοζανης!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν καταλάβατε καλά τι σας είπε ο κ. Μπελιάς. "Εάν νομίζαμε ότι ο δήμος ο μεγάλος θα ήταν προς όφελος της κοινωνίας τότε θα ανοίγαμε εμείς τη συζήτηση πρώτοι και από μηδενική βάση για να έχουμε συνολική πρόταση προς το Υπουργείο. Τώρα όμως ως κοινωνία επιθυμούμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας και αυτό επιδιώκουμε."
Υ.Γ. Όταν απευθύνεται ερωτήσεις προσωπικά σε κάποιον, καλό είναι να χαρίζεται και το ονοματάκι σας και όχι να είστε πίσω από την άγευστη ανωνυμία σας.
Φιλικά, Ζορμπάς Μιλτιάδης

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει λογος να σας αναφερω το ονομα μου διοτι ουτε εχω καμια σχεση με την τοπικη αυτοδιοικηση του δημου μου ουτε σας ξερω οθτε με ξερετε προσωπικα.απλως ειμαι ενας δημοτης του δημου που εχει ανυσηχιες αλλα ειναι μακρια απο ολα αυτα και μαλιστα μικρος ηλικιακα. ακομα και ετσι ομως οπως το θετεται απο αρχικη η μαλλον μηδενικη βαση θα θεωρουσατε οτι θα μπορουσε να συζητηθει η μεταφορα ενος μεγαλου δημου στο βελβεντο. ποιον θα εξυπηρετουσε κατι τετοιο?ενοω ποιον απο τον απλο πολιτη του τοπου μας εκτος φυσικα απο τους συντοπητες σας.που στον νεο δημο που λεμε τωρα αν δημιουργηθει θα αποτελου το 25% του πληθυσμου αντιθετος η ταλαιπωρια κυριως για τους δημοτες των καμβουνιων και λιβαδερου θα ειναι τεραστια. το μονο που ευχομαι ειναι να μην σχεδιασεται (βαλετε σαν στοχο) κατι τετοιο σε αυτη την περιπτωση.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΣΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ..ΜΟΝΟ ΤΟΝ Κ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΑΡΑ Κ`ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ..

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων είπε...

Μιας και ρωτάς φίλε Μίλτο για τα χρέη του Δήμου Σερβίων λέω αυτό που έχω ξαναγράψει εδώ μέσα αλλά και ως Αξ. Αντιπολίτευση είπαμε σε Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατά την εκτίμησή μας ( και λέω εκτίμηση γιατί δεν μας δίνουν στοιχεία παρότι τα ζητάμε συνέχεια) τα χρέη του Δήμου Σερβίων υπερβαίνουν τα 7.000.000 Ευρώ.
Πριν δύο περίπου μήνες ο κος Δήμαρχος ζήτησε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει έρευνα αγοράς για νέο δάνειο ύψους 900.000 Ευρώ ( η μειοψηφία βέβαια καταψήφισε την πρόταση).
Τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων ήμαστε 21 Σύμβουλοι αν κανείς ρωτήσει και τους 21 για το πόσα χρωστάει ο Δήμος Σερβίων είμαι βέβαιος ότι θα πάρε 21 διαφορετικές απαντήσεις.

Ζορμπάς Μιλτιάδης είπε...

Δύο εύλογες απορίες θα ήθελα να σου εκφράσω συνάδελφε Κυριάκο.
1. Όταν συζητήσατε για το δάνειο των 900 χιλ. σας παρουσιάστηκε στο ΔΣ κάποια εισήγηση για τις υποχρεώσεις που θα καλύψει αυτό το ποσό; Δηλαδή μία λίστα που να λέει ότι 150 χιλ. καλύπτουν το Α , 120 το Β κ.ο.κ. Διότι θεμιτό και φυσιολογικό είναι να θέλεις δάνειο, αλλά πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα καλύψει το ποσό που ζητάς, ή να είναι προγραμματισμένη η επένδυση που θα κάνεις.
2. Παρουσιάστηκε ποτέ σε ένα σχέδιο ένας εφικτός τρόπος μείωσης του χρέους που να λέει ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς εμείς εκτός από τις δόσεις που παρακρατούνται από τους ΚΑΠ, θα μειώσουμε τις δαπάνες μας και θα καλύψουμε π.χ. 100 χιλ. ευρώ από οφειλές προηγούμενων ετών προς τρίτους. Κατά τη γνώμη μου, και κλείνω, αυτός είναι ένας λογικός τρόπος μείωσης των ανοιγμάτων και δείχνει προοπτική για το αύριο και σωστή διαχείριση την χρονιά που τώρα διανύεις.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

οι απορίες είναι πραγματικά εύλογες ......

Το Προφίλ μας