Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Η πράσινη ενέργεια το αντίδοτο στην οικονομική κρίση

της Μαίρης Κεσκιλίδου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Η πράσινη ενέργεια και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει είναι η λύση στην σημερινή οικονομική κρίση για να εξασφαλίσουμε ισορροπία στον πλανήτη, ευημερία και υγεία στους ανθρώπους ώστε να είναι σε θέση να διεκδικούν και να φτιάχνουν τους καιρούς τους». Με την παραπάνω πρόταση ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ευρωβουλευτής των οικολόγων – πράσινων και ο Λάζαρος Τσικριτζής μέλος του πανελλαδικού δικτύου των οικολόγων- πράσινων έκλεισαν τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν στους δημοσιογράφους στην Πτολεμαίδα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος με κεντρικό θέμα «Ενέργεια και οικονομία στην εποχή της κρίσης». 


Επεσήμαναν ότι με την αξιοποίηση των πηγών της πράσινης ενέργειας μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σε παγκόσμια κλίμακα ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει στα 5 εκατομμύρια κάτι που μπορεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες να συμβεί και στην περιοχή μας με την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, και την υιοθέτηση υγιών μορφών ενέργειας, π.χ εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων, που θα συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση του Ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Μιλώντας για το λιγνίτη και τους βιομηχανικούς ρύπους μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις και παρατάσεις για τις λιγνιτικές μονάδες και τα προβλήματα που δημιουργούν τα οποία υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την προσωπική ζωή των κατοίκων της περιοχής. Σημείωσαν ότι είναι απόλυτα κατανοητό το θέμα της εργασιακής εξάρτησης και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης αλλά εξ ίσου σημαντικό είναι το ζήτημα της υγείας και της προστασίας του ζωτικού μας χώρου με δεδομένο ότι βιώνουμε και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απέδωσαν στη ΔΕΗ γιατί είχε τον χρόνο να θέσει αυστηρότερες προδιαγραφές για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ενισχύοντας τα προαναφερόμενα ο κ. Τρεμόπουλος είπε ότι το 2009 καταγράφηκαν στον Νομό Κοζάνης 28-52 υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων αλλά και ασθένειες που δεν εκδηλώνονται αλλού( ρινίτιδες) για να προσθέσει ότι «πρέπει να δούμε την ποιότητα ζωής και όχι μόνον τα εισοδήματα». Αναφερόμενος ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στις τελευταίες πολιτικο- οικονομικές εξελίξεις στη χώρα εξέφρασε την αντίθεση του στην εμπλοκή του Δ Ν Τ και ζήτησε να αντικατασταθεί από Ευρωπαικές εγγυήσεις δανεισμού με την έκδοση του ευρω- ομολόγου αξιώνοντας από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να στηρίξουν την Ελλάδα ώστε να αποπληρώσει τα χρέη της. Θεώρησε ότι η Ε. Ε θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομική και πολιτική ενοποίηση ανατρέποντας οι πολίτες και οι εργαζόμενοι τους συσχετισμούς εκείνους που δρουν κατασταλτικά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποίησε τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να αποφύγει τις δραματικές οικονομικές συνέπειες των τελευταίων μηνών και αντιτάχθηκε στις Αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού ενώ εξήρε την πρωτοβουλία των Γερμανών οικολόγων – πράσινων για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Ο γνωστός ευρωβουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του κλίματος που θα αποτυπωθεί και στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των οικολόγων – πράσινων είτε στη βάση ευρύτερων συνεργασιών, είτε σε σχήματα με έντονο το πράσινο στοιχείο ώστε να δώσουν το στίγμα και να βάλουν τη σφραγίδα τους στον 21ο αιώνα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σκέλος των Ευρωπαικών κονδυλίων για την Περιφέρεια τα οποία όπως ισχυρίστηκε μένουν αναξιοποίητα, εργαλεία που θα προσδώσουν στην Περιφέρεια νέες προοπτικές ανάπτυξης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/5/10 00:28

    ΠΆΡΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΑΣ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας