Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Υπόσχεση για 400 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ

από το ΕΘΝΟΣ
Υπόσχεση για 400 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ στις αρχές του 2011 και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το εν εξελίξει πρόγραμμα πρόσληψης 1.600 υπαλλήλων στην Επιχείρηση έως τα τέλη του 2010, έδωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Αρθούρος Ζερβός. Ηδη, τις μέρες αυτές ολοκληρώνονται οι 400 πρώτες προσλήψεις νέων υπαλλήλων στη ΔΕΗ. Στην Πτολεμαΐδα 


Ο κ. Ζερβός μιλώντας χθες σε διημερίδα που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας με θέμα «Αναπτυξιακό πρόγραμμα ΔΕΗ και τοπική κοινωνία», ανέφερε επίσης τα ακόλουθα: 
Προσλήψεις: Πέραν των ανωτέρω έχει δοθεί εντολή στις Γενικές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν άμεσα απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των αναγκών προκειμένου να προχωρήσουμε σε στοχευμένες προσλήψεις για συγκεκριμένες θέσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της Επιχείρησης. 
Ασφάλεια στην εργασία: Με αυξημένο κόστος από τη ΔΕΗ δημιουργείται «καλό και ασφαλές εργασιακό» περιβάλλον για τους εργαζόμενους σε εργολάβους που εκτελούν έργα της. Η πάγια καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους εργολάβους στους εργαζόμενους, καθώς και η σωστή αμοιβή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εργατοώρες δεν αποτελούν αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα είναι απαράδεκτο να υπάρχουν και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το μοντέλο που εμείς προωθούμε. 
Επενδύσεις - μονάδες: H ΔΕΗ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζει, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου έως το 2015, να πραγματοποιήσει παραγωγικές επενδύσεις της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών Μονάδων στην Πτολεμαΐδα (Μονάδα Πτολεμαΐδα V) και τη Μελίτη (Μονάδα Μελίτη II).
Προκήρυξη Η Διοίκηση προχώρησε ήδη από τις 20 Απριλίου 2010 στην άμεση προκήρυξη του Διαγωνισμού για την Πτολεμαΐδα V. Το έργο θα ανατεθεί αφού εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη των Ορυχείων Πτολεμαΐδας. Ηδη η κατάθεση προσφορών ορίσθηκε για την 1/9/2010. 
Σε συμφωνία με τα υπεσχημένα από τη Διοίκηση, η Μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW, θα αποσυρθεί σύντομα. Θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων II, III και IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ μέχρι το 2015. Για τον διαγωνισμό που αφορά τη Μελίτη II επανεξετάζονται οι βασικές τεχνικές και εμπορικές παράμετροι του έργου. Η απόφαση για να την επαναπροκήρυξη του έργου συναρτάται με την απόφαση της Πολιτείας για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...
Σαν το αφεντικό σου και εσύ(λεφτά υπάρχουν)..
Αν θυμάμαι καλά είχες πει παλιότερα πως αν δοθεί σε ιδιώτες η ΔΕΗ θα παραιτηθείς,θα σε δούμε και εσένα,θα το πράξεις ή θα κάνεις τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εσύ?

Ανώνυμος είπε...

kala krasia ; ta pseytika ta logia ta megala

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΔΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Το Προφίλ μας