Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Επιστολή Τζέλλου προς Ραγκούση:

ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση της θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής για τη χωροθέτηση των Δήμων  στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης και διαμαρτυρία για την κατάργηση του ιστορικού Δήμου Αιανής » 
Κύριε Υπουργέ,
Σας αποστέλλω το κείμενο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ελήφθη στις 29-04-2010, σχετική με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη χωροθέτηση των Δήμων  την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάργηση του ιστορικού Δήμου Αιανής και την πρόταση μας να «διορθώσει» η κυβέρνηση την «αδικία» που προκάλεσε σε βάρος μας, ώστε να παραμείνει στον αυτοδιοικητικό χάρτη ο Δήμος μας για λόγους κυρίως ιστορικούς έστω και κατ΄ εξαίρεση.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών και μετατράπηκε σε λαϊκή συνέλευση με θέμα: «Ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τη Χωροθέτηση των Δήμων - Πρόγραμμα Καλλικράτης- Θέση του Δήμου» , μετά την εισήγηση του Δήμαρχου , τις τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. και των συνδημοτών μας, εγκρίθηκε ομόφωνα η παρακάτω απόφαση.
«1. Διαμαρτυρόμαστε προς την Κυβέρνηση, διότι με την απόφαση της διέψευσε τις προηγούμενες εξαγγελίες της για εφαρμογή ενιαίων & αντικειμενικών κριτηρίων για τη σύσταση των νέων δήμων στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης». Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις κυριάρχησαν υποκειμενικά κριτήρια.

 
2. Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της Κυβέρνησης, για την κατάργηση του Δήμου Αιανής και την ενσωμάτωση του στο Δήμο Κοζάνης, διότι θα τεθεί «εν αμφιβόλω» η μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική του.
3.Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι άδικη καθώς αγνοεί προκλητικά την ιστορικότητα του Δήμου Αιανής, μοναδική περίπτωση στη Δυτική Μακεδονία , σε αντίθεση με ότι έπραξε σε άλλες όμοιες περιπτώσεις (Βεργίνα-Δελφοί- Δίον- Πέλλα κ.α.) και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης.
4.Επαναβεβαιώνουμε τις τρεις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου(04/21-01-2008 - 214/21-12-2009 & 05/17-02-2010 ) , και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις , ώστε ο στόχος για την παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας να επιτευχθεί.
5.Πιστεύουμε πως η προοπτική- τηρουμένων των αναλογιών - για έναν ισχυρό , νοικοκυρεμένο και βιώσιμο Δήμο Αιανής , ικανό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες και στους επισκέπτες του, να υλοποιεί τους αναπτυξιακούς του στόχους, αλλά και τους στόχους που θα θέτει η πολιτεία ,είναι εφικτή.
6. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει στα πλαίσια της διαβούλευσης την απόφαση της και να «διορθώσει», την «αδικία» που προκάλεσε στον Δήμο μας.
7.Προχωράμε άμεσα στη συγκέντρωση υπογραφών των δημοτών από όλα τα διαμερίσματα, που συμφωνούν με τις παραπάνω θέσεις μας , οι οποίες θα αποσταλούν στην Κυβέρνηση , στους βουλευτές του νομού , στα κόμματα , στην Βουλή , στην ΚΕΔΚΕ, στην ΤΕΔΚ νομού Κοζάνης και σε κάθε άλλο αρμόδιο.
8.Ζητάμε από τους βουλευτές του νομού μας να παραβρεθούν στην νέα ανοικτή λαϊκή συνέλευση που θα διοργανώσουμε για το ίδιο θέμα στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 30-04-2010 και να στηρίξουν το αίτημα μας .
9. Το Δημαρχείο Αιανής σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 03 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα.
10. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επιφυλάσσονται για την υποβολή των παραιτήσεων τους εάν η κυβέρνηση με την κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου δεν συμπεριλάβει σ΄ αυτό την θέση μας για την παραμονή του Δήμου Αιανής.
11. Εξουσιοδοτείται ο δήμαρχος να αποστείλει την παρούσα απόφαση στην κυβέρνηση , στους βουλευτές του νομού , στα κόμματα , στην Βουλή , στην ΚΕΔΚΕ, στην ΤΕΔΚ νομού Κοζάνης και σε κάθε άλλο αρμόδιο.»
                                               Ο Δήμαρχος
                                                  Γεώργιος Τζέλλος

Η Επιστολή στάλθηκε επίσης στους :
1. Υφυπουργό κ Ντόλιο Γ.
2. Πρόεδρο της Βουλής κ Φίλιππο Πετσάλνικο
3. Βουλευτές του νομού
4. Πρόεδρο ΚΕΔΚΕ
5. Πρόεδρο & μέλη Δ.Σ. ΤΕΔΚ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορια απο μονη της δε φτανει. Εξαλλου ολη η Ελλαδα ιστορια ειναι. Χρειαζεται και αναπτυξη που δεν υπαρχει!

Ανώνυμος είπε...

γιατι να υπαρχουν ομως 2σταθμα!!τι εχει παραπανω ο βελβεντος τιιιι?!!ιστορια-υπηρεσιες-επιχειρηματα τι??!!η μπαρμπα βουλευτη στην κυβερνηση?!!τοσση αδικια δεν αντεχεται...

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι το θέμα? Τι παραπανω έχει το Βελβεντο? Ή το καλό του Δήμου Αιανής στα επομενα χρονια?

Ανώνυμος είπε...

ψήφισμα διαμαρτυρίας......ε και !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τους Καλιανιώτες:
O Βελβενδός έχει έναν Δήμαρχο που θέλει απλά ...
να ξαναείναι Δήμαρχος.
Η Αιανή έχει έναν Δήμαρχο που ΘΕΛΕΙ να γίνει ...ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!
Οπότε ......κόψτου τον αέρα όσο είναι νωρίς.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο 5:26 ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ, ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΛΛΟ , Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΙ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτος μπορει να τα εχει καλα με ολα τα κομματα, τα κομματα ομως τα ειχαν καλα μαζι του μονο οταν τα εξυπηρετουσε. Τωρα πια τι αναγκη τον εχουν; Το συμφερον του Δημαρχου δεν συνεπαγεται το συμφερον των κατοικων του Δήμου και την αναπτυξη της περιοχης.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ Η ΑΙΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΕΛΛΟΣ?Η ΑΙΑΝΗ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΑΜΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

MHN ANHΣΥΧΕΙΤΕ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ: ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΚΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΣΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΩΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΜΕ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΑΛΛΙΩΣ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ. ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΣΑΣ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;;;
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο η ιστορία και άλλο η διοικητικη μεταρρύθμιση! Οι νίκες στην σημερινή εποχή είναι άκαιρες, τα πρέπει περισσεύουν και ο τοπικισμός περιττος μην πω και επικινδυνος!Προέχει το καλό της περιοχής με την προσαρμογή στην σημερινή πραγματικότητα ώστε να μπορέσει αισίως να ανταπεξέλθει στο μέλλον!

Το Προφίλ μας