Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ενημέρωση από τη συντονιστική επιτροπή δημοτών Δήμου Βελβεντού: Σβήνουμε τα φώτα

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής δημοτών του Δήμου Βελβεντού, αποφασίστηκε νέα ειρηνική διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Αύριο Τετάρτη το βράδυ από τις 9.30 ως τις 10.30 καλούνται όλοι οι δημότες να σβήσουν τα φώτα σε οικίες, καταστήματα ενώ με μέριμνα του Δήμου θα σβήσουν και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Καλούνται όλοι για το χρονικό αυτό διάτημα να χρησιμοποιούν κεριά. Επίσης στην κεντρική πλατεία θα ακούγεται κάθε βράδυ μουσική από την μικροφωνική του δήμου και καλούνται όλοι οι δημότες να συμμετέχουν στις ανοικτές συζητήσεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον δίκαιο αγώνα μας και συμπαραστεκόμαστε στη δημοτική Αρχή που προωθεί το αίτημα μας στους θεσμικούς φορείς. 
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

telika poly katanalwsi keriou . les na gino keropios ?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ρομαντική κατάσταση... καιρός να πληθύνουν!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ... ΓΙΑΤΙ ΠΜΩΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ; ΟΤΑΝ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ; ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ;

Ε.Σ. είπε...

Ο θάνατος περιοδεύει τον κόσμο με τη μάσκα ενός στρατηγού.
Τα μάτια μας θα ζήσουνε και πέρα από το θάνατό μας
για να κλαίνε.
Φυσάει.

Τα μέγαρα ρίχνουν έναν ίσκιο βαρύ που σπάει τη ραχοκοκαλιά μας
Τρέχουν οι δρόμοι λαχανιασμένοι
Τα παραμύθια είναι τυφλά
Φυσάει

Φυσάει μέσα από τα τρύπια βρακιά των ανέργων
Φυσάει
Φυσάει μέσα στην οργισμένη καρδιά του λαού

Ο άνεμος μπερδεύει τους δρόμους τις χρονολογίες τα πρόσωπα
Παρασέρνει τη σκόνη απ’ τα πεδία των μαχών
Αυτή η σκόνη θάβει σιγά σιγά την Ευρώπη

Τα χέρια τους είναι έτοιμα να σώσουνε τον κόσμο
Εις τους αιώνας των αιώνων

Ερχόμαστε
Παραμερίστε
Κατεβαίνουμε σαν μια χιονοστιβάδα που όσο κατηφορίζει μεγαλώνει

(Απόσπασμα από το εξαιρετικό: "Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου" του Τάσου Λειβαδίτη)

Το αφιερώνω στον αγώνα....

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κ.κ. Σερβιώτες και κ. 8:37

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ξέρετε από τον Καποδίστρια (1999) την ύπαρξη 4 δήμων στο Νομό Κοζάνης. Ενώ εμείς στο Βελβεντό δεν ξέρουμε τίποτα τέτοιο. Κατηγορούμαστε για παρασκηνιακά παιχνίδια ενώ 11 χρόνια ξέρετε για τον νέο δήμο. Μήπως κάποιοι σας τον έταξαν?

Μιλάτε για συνύπαρξη... ποιά συνύπαρξη κ. 8:37 μας λες? 11 χρόνια τί κάνετε για την επερχόμενη (κατ' εσάς) συνένωση? Να σου απαντήσω εγώ: αντί να δημιουργήσετε έναν δήμο μαγνήτη, δημιουργήσατε έναν καταχρεωμένο δήμο με τον οποίο δεν θέλει κανένας να συνενωθεί. Κακοδιαχείρηση, μηδενική ανάπτυξη, μηδενική προοπτική. Θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ο δήμος σας ήταν υποδειγματικός. Βέβαια οι Βελβεντινοί πάλι θα ήθελαν να στηριχτούν στιε δικές τους δυνάμεις. Απλά θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση.

Πώς λοιπόν θέλετε τα Καμβούνια, το Βελβεντό και το Λιβαδερό να συνενωθεί με ένα χρέος 4 εκ. ευρώ (!) και να είναι και ευχαριστημένοι κι από πάνω? Ευτυχώς κοινή λογική και νους υπάρχουν σε αυτά τα διαμερίσματα.

Φανταστείτε το σενάριο να είχε ο Δήμος Βελβεντού χρέος 8 εκ. ευρώ και τα Σέρβια ως έχουν. Θα την θέλατε την συνύπαρξη κ.κ. Σερβιώτες και κ. 8:37?

Θα μπορούσε το Βελβεντό να πάει σε μια συνένωση δημιουργώντας χρέος επί 11 χρόνια. Δεν το έκανε, γιατί αυτό αντιτίθεται στις αρχές των Βελβεντινών. Ισχύει το ίδιο και για σας?

Να σας περιγράψω πως εσείς θέλετε τους δημότες των υπό συνένωση δήμων! "Είμαι ένας χαρούμενος δημότης του νέου δήμου, καταχρεωμένος, με μηδενική προοπτική, μηδενική ανάπτυξη, καθόλου έργα, γκρίζο μέλλον αλλά πάνω από όλα είμαι πια δημότης Σερβίων. Οπότε πετάω απ'την χαρά μου για την "δανεική" ιστορία και μαρτυρικότητα. Δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο, είμαι υπερπλήρης". ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ?

Πάψτε πια να το παίζετε υπεράνω, πάτε σε συνένωση με ευνοικότερους όρους και προοπτική να σας αποσβέσουν το χρέος οι άλλοι. Και τους χλευάζετε κι από πάνω.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λ.Σ.

Βάγια Σ. είπε...

Του μέλλοντος οι μέρες στέκοντ' εμπροστά μας
σα μιά σειρά κεράκια αναμένα -
χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια.

Οι περασμένες μέρες πίσω μένουν,
μια θλιβερή γραμμή κεριών σβησμένων·
τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη,
κρύα κεριά, λιωμένα, και κυρτά.

Δεν θέλω να τα βλέπω· με λυπεί η μορφή των,
και με λυπεί το πρώτο φως των να θυμούμαι.
Εμπρός κυττάζω τ' αναμένα μου κεριά.

Δεν θέλω να γυρίσω να μη διω και φρίξω
τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει,
τι γρήγορα που τα σβυστά κεριά πληθαίνουν.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Βάγια Σ. με τις ευαισθησίες σου.Τέοια πρόσωπα πρέπει να σχολούνται με τα κοινά και όχι νερόβραστα κολοκύθια.

Ε.Σ. είπε...

Όταν σε ένα διάλογο η μία πλευρά αδυνατεί να κατανοήσει το αυτονόητο και η άλλη πλευρά προσπαθεί να το εξηγήσει ακόμα περισσότερο, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Τα πράγματα είναι απλά. Η μη δυνατότητα επιλογής σε οποιοδήποτε επίπεδο, δημιουργεί αυτόματα έλλειψη ελευθερίας.
Πως μπορεί λοιπόν σε μία, δύο, τρείς ή και περισσότερες κοινωνίες του 2010 να μην υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής?
Δεν θέλουμε να συνενωθούμε γιατί έτσι μας αρέσει.
Για ποιό σύνταγμα μίλησε σε προηγούμενη ανάρτηση κάποιος?
Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει το σύνταγμα να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες και τις επιλογές του πολίτη. Ξέρει ο Ραγκούσης ή όποιος άλλος σκερβελές, ανθέλληνας, άθλιος, προσκυνημένος καραγκιόζης συνέταξε τον καλλικράτη, τις ανάγκες και τους ρυθμούς της συγκεκριμένης κοινωνίας?
Μην μου πείτε πάλι για τα κάστρα, έλεος, ούτε ότι οι Βελβεντινοί είναι ψυλομύτηδες.
Παρακολουθώ τόσες μέρες τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων με μεγάλη προσοχή. Και τα επιχειρήματα από πλευράς Σερβίων είναι τα εξής τρία: κάστρα, multi-culti πληθυσμός, Βελβεντό εσωστρεφές-ψυλομύτικο.
Η άκρατη λασπολογία δε, δεν οφέλησε ποτέ κανέναν.
Θαρρείτε όλα αυτά τα ασύληπτης επιστημονικής φαντασίας ψέμματα εσάς θα σας οφελήσουν?
Και κάτι άλλο, πείτε μου ποιόν ενδιαφέρει αν η αγία θεοδώρα γεννήθηκε στα Σέρβια, στα Καμμένα Βούρλα, στη Ζιμπάμπουε ή στο Σαν Φραντσίσκο???
Όχι πείτε μου σας παρακαλώ!!!! Γιατί αυτό αποτελεί αδιάσειστο επιχείρημα για την συνένωση των δήμων που εσείς επιθυμείτε και φοβερή προστιθέμενη αξία στην ιστορικότητα του δήμου σας. Σοβαρότης 0 έτσι??
Άκου η αγία θεοδώρα είναι σερβιώτισα. Εγώ προσωπικά που είμαι και άθεη μέχρι κόκκαλο συγκινήθηκα πολύ!!
Όσο για τις τράπεζες, το κέντρο υγείας, το αστυνομικό τμήμα κλπ, δεν τα δημιουργήσατε εσείς, ούτε τα κερδίσατε με κόπο. Το κράτος τα έφτιαξε, όπως και σε όοοολα τα μέρη της Ελλάδας.
Παιδιά θα εκπλαγώ πολύ ευχάριστα, αν δω ένα κείμενο σοβαρό, με επιχειρηματολογία, δομή και χωρίς τα συγκεκριμένα 3 πεδία ανάπτυξης λόγου που ανέφερα παραπάνω.
Αναμένω και επιφυλάσσομαι!
Φιλικά πολύ!
Ε.Σ.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι δημότες ανταποκρίθηκαν και σήμερα στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής. Ένα σκοτάδι απλώθηκε πάνω από το Βελβεντό, σκοτάδι το οποίο οι πολίτες δεν θα αφήσουν στον πανέμορφο τόπο τους να επικρατήσει. Όλοι φίλες και φίλοι συνδημότες ψηλά το κεφάλι, η προσπάθεια να πείσουμε για την ορθότητα της επιλογής μας συνεχίζεται.

sottis είπε...

οντως απο τα καλυτερα του!
αλλα στην περιπτωση μας παει "γαντι" καποιο πιο ευστοχο.για ΟΛΟΥΣ μας!
ας παραδειγματιστουμε απο αυτο κι ας μην λεμε κι εμεις αυτο που ελεγε ο ΜΕΓΑΣ ποιητης την επομενη:
Ο Μ Ν Υ Ω...

Che fece .... il gran rifiuto

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1901)

ΣΕΡΒΙΑ. είπε...

ΒΑΓΙΑ Σ. 9:56 ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ sottis (ΕΛΥΤΗΣ) ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΥΝΤΩΝΗΣΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ (Ε.Σ.-Σ.Τ.-Ζορμπας Μιλτιαδης-Λ.Σ.-Βαγια Σ.) ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.
NASIONAL GEOGRAPHIC ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Βάγια Σ. είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Χαίρομαι που "μπαίνω" εδώ μέσα και διαβάζω με χαμόγελο και μπορώ να λέω καλημέρα αντί να αρχίσω τα κατεβατά!

sottis ΤΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥ!!!

Φίλε 10:26 δυστυχώς στον χώρο της πολιτικής εν γένει δε χωράνε άνθρωποι με ευαισθησίες. Άλλαξε πρόσωπο η πολιτική εδώ και πολλά χρόνια... μοιάζει με μια ξεπεσμένη πόρνη που το μόνο που της έχει μείνει πια είναι τα φράγκα που έβγαλε δίνοντας το κορμί της.

Φίλε ΣΕΡΒΙΑ κι εγώ θα μάθω απ' τον sottis κι ο sottis από μένα, κι εσύ από το Μίλτο κι ο Μίλτος από σένα κ.τ.λ. Λέγεται διάλογος. Διαδικτυακός μεν, αλλά διάλογος. Πάντως αν έρθει μέχρι το Βελβεντό το national geographic θα το στείλουμε και στα κάστρα Σερβίων μιας και είναι τα μοναδικά κάστρα που σώζονται παγκοσμίως!

Ε.Σ. είπε...

Η ελευθερία του λόγου φίλε μου βραδυνέ συγγραφέα 1:26 είναι σπουδαίο αγαθό!
Ο νους και η γλώσσα είναι σημαντικά εργαλεία στο ανθρώπινο σώμα! Και η φύση μας προίκισε με αυτά για να τα καλλιεργούμε, να τα χρησιμοποιούμε, να τα ελέγχουμε και να μας ελέγχουν.
Λέω για άλλη μια φορά:
"Δεν συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες! Θα υπερασπίζομαι όμως και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικάιωμά σου ελεύθερα να λες όσα πιστεύεις!"
Λογοκρισία και φίμωση δεν μπορείτε να εφαρμόσετε!
Το NATIONAL (for your information) γράφεται με Τ, αφού το γράφεις συχνά, γράψε το σωστά.
Έτσι για να μαθαίνεις κι εσύ κάτι.....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ΠΛΑΚΑ έχουν οι κάτοικοι του Βελβεντού...
Αποκαλούν τους εαυτούς τους "ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ" (πρωτοφανή περίπτωση αυτοεπαινούμενων πολιτών)κι όλη τη μέρα ασχολούνται με χλευασμούς γειτόνων,Bloggs,κηροδρομίες και συνάξεις-συζητήσεις ατέρμονες για ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ φιοριτούρες που όμως μανιωδώς μέχρι πρότινος στήριζαν, δείχνοντας μάλιστα τυφλή εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ...
Τόσο πολύ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για να μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και να ...ΑΥΤΟΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ;;;.....

Ε.Σ. είπε...

Εδώ χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του χαχα!
Και δουλεύουμε και κλαδεύουμε και αραιώνουμε και καθαρίζουμε και φύλλο για πίτα ανοίγουμε και βγάζουμε το λάστιχο να πλύνουμε το σοκάκι και πίνουμε και ρακιές στο πλατάνι και γράφουμε και στα blogs με μεγάλη ταχύτητα, ακρίβεια και ευστοχία.
Και έχουμε και πολύ πλάκα γιατί γελάμε και πολύ,
γνωστοί πλακατζήδες οι Βελβεντινοί, χρόοονια τώρα!
Το ότι οι εργάτες του δήμου δεν πήγαν στην παράδοση της κάλπης στη νομαρχία προχτές και έμειναν στο πόστο τους, σχολιάστηκε αρνητικά!
Ο λατρεμένος αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την καθαριότητα κος Κ. Κουρτέλης, δήλωσε ότι έπρεπε να μείνουν στη δουλειά τους.
Όποιος πρέπει να δουλέψει, δουλεύει όταν πρέπει.
Τελικά εμείς θα κρίνουμε πότε δουλεύουμε και πότε γράφουμε, φίλε μου!
Το τί θα κάνουμε στον τόπο μας εμείς το ξέρουμε κι αυτό δεν θέλουμε να αλλάξει.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοί σερβιώτες δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ζήλεια εμεισ ποτε δεν ασχοληθήκαμε με τα σέρβια. εχουμε ενα δήμο ο οποίοσ λειτουργεί υποδειγματικα εχοντασ και απόθεμα.ο κόσμοσ ειναι εργατικός και προσπαθει για το καλυτερο... οσο αφορά την ιστορικοτηα που διατυμπανίζετε δεν έχει καμια σχέση με τον καλλικρατη!!!ιστορικότητα εχουν ολεσ οι περιοχεσ τησ ελλαδος....
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΑ. είπε...

Ε.Σ. ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗ ΒΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ BLOG;
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΙΟΝΑL GEOGRAPHIC ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΙ:
1)Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΥΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ 1957.
2)Η JUDITH KONIG TO 1962 ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑΣ.
3)Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΤΟ 1965.
4)ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ 7-10-1996 "ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ".
5)ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ "ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΤΟ 2007.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΑΣ.

Βάγια Σ. είπε...

Δε μου έχετε απαντήσει ακόμα σχετικά με το ποιος τα έχτισε.
Εμείς βλέπεις απαντάμε δυο δυο (βλέπε Ε.Σ.), εσείς ούτε ένας (δεν αναφέρομαι σε όλους τους Σερβιώτες αλλά στους χρήστες του blog και πάλι όχι σε όλους αλλά σε αυτούς που μπαίνουν ρίχνουν μια χειροβομδίδα και φεύγουν).

ai-vreS είπε...

Για να μη χαλαστούμε άλλο...

Το Προφίλ μας