Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Σερβίων

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Αναστάτωση έχει προέλθει μεταξύ τους κόλπους των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Σερβίων, μετά από την πληροφορία που έφερε χθες στη δημοσιότητα η διαδικτυακή κοινότητα του «ai-vres.blogspot.com», ότι η αίτηση για τη συνέχιση του προγράμματος στον Δήμο Σερβίων απορρίφθηκε λόγω ελλιπούς φακέλου. Όπως είναι φυσικό η είδηση αυτή προκάλεσε άμεσα μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό τόσο μεταξύ του κόλπου των εργαζομένων αλλά και στην τοπική κοινωνία των Σερβίων. 


Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε για το θέμα τόσο με τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων του Συλλόγου «Βοήθεια στο Σπίτι» και εργαζόμενο στον Δήμο Σερβίων κ. Αχιλλέα Τσόλη, όσο και με τον δήμαρχο Σερβίων αλλά και με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία διαβεβαίωσε πως τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, εφόσον ο έλεγχος των φακέλων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Δυτικής Μακεδονίας και εργαζόμενος στο πρόγραμμα στον Δήμο Σερβίων, Αχιλλέας Τσόλης είπε στον «Π.Λ.» πως «εμείς δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για το θέμα. Μόλις μας έγινε γνωστό επικοινώνησα με τον δήμαρχο, που βρίσκεται στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, ο οποίος και εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα, μπορώ να πω μάλιστα πως υπάρχει και μια αδιαφορία. Κάποια στιγμή ζητήθηκαν και κάποια επιπλέον στοιχεία αλλά δεν γνωρίζουμε αν απορρίφθηκε ο φάκελος ή όχι». Αυτό πάντως που ισχύει σίγουρα στα περισσότερα προγράμματα του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ότι οι συμβάσεις είναι ανενεργές σε πολλές περιπτώσεις, ενώ οι εργαζόμενοι, στην προκειμένη περίπτωση στα Σέρβια, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες και πιο συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2009. 
Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα «ΒσΣ» του Δήμου Σερβίων απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι: Ένας κοινωνικός λειτουργός, μια νοσηλεύτρια και δύο οικιακοί βοηθοί, που εξυπηρετούν γύρω στα 80 άτομα. Στο ενδεχόμενο να απορριφθεί το πρόγραμμα στο Δήμο Σερβίων, όπως δηλώνει ο ίδιος, θα τους βρει στα δικαστήρια. «Εάν δεν βρεθεί χρηματοδότηση ή δεν ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ θα κινηθούμε νομικά με αγωγές, τόσο για τη συνέχιση του προγράμματος όσο και για την καταβολή των μισθών μας». 
Από την πλευράς της η αρμόδια Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πόλυ Στοϊκοπούλου: απαντώντας στον «Π.Λ.» τόνισε πως: «Δεν έχουμε κλείσει την επιτροπή, είμαστε στη διαδικασία ελέγχου των φακέλων. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό για να γίνει πρέπει να ολοκληρώσει η επιτροπή την δουλειά της, να παραδώσει τα πρακτικά στον γενικό γραμματέα, να γίνει αποδοχή και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα στους ενδιαφερομένους. Από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν υπάρχει θέμα απόρριψης του Δήμου Σερβίων». 
Επίσης η ίδια σημειώνει πως «δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από τον Δήμο Σερβίων», ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενδεχομένως και μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερβίων δήλωσε στον «Π.Λ.» πως «από ότι έχω πληροφορηθεί δεν έχουν ανοίξει το φάκελο μας ακόμη». Ο ίδιος προσθέτει πως ο δήμος έχει αποστείλει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, με μία μέρα καθυστέρηση ωστόσο, που όμως όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος «μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα». Κληθείς να σχολιάσει το μείζων θέμα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, ο κ. Κοκολιός είπε πως έχουν εγκριθεί κάποιες πιστώσεις και είναι στη διαδικασία να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων μέχρι και τον μήνα Απρίλιο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί ειναι αυτοί οι εργαζόμενοι ;

Ανώνυμος είπε...

οτι καί νά λέτε καί νά σχολιάζετε οτι ο Δήμος Σερβίων είναι εκτός προγραματος Βοήθεια στό Σπίτι καλα είναι οταν βγάζετε δημοσιευματα νά τα ξεσκονίζετε πρώτα καί μετά νά τά δημοσιεύετε κάι μάλιστα από τό Ai-vrew 3 φορες ρωτήστε τήν αρμόδια κ Πόλυ Στοικοπούλου υπύθυνη προγράματος Περιφέρειας νά σας ενημερώση οτι δέν εξετάσθηκε ακόμα ο φάκελλος του Δήμου Σερβίων πάλι λάθος κάνατε διάβαστε σήμερα τό δημοσίευμα τού Πρωινου Λόγου γιά νά τά μαθετε καλλυτερα καί μήν αναρτάτε ψεύτικες ειδήσεις μόνο καί μόνο νά πλήξετε τό Δήμο Σερβίων καί νά δημιουργείτε ανούσιες εντυπώσεις

Ανώνυμος είπε...

eisai ilikiomenos???
meneis sta servia??
min anisixeis kai min agxonesai..
gia voitheia sto spiti serviwn:pare 11880 kai tha sotheis....
i allios mporeis na metakomiseis se enan diplano noikokoiremeno dimo kai na sou parexei kai voitheia sto spiti ,,kai kapi vre aderfe mou na mporeis na les san anthropos tis endokses istories istorikotitas sou...

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΦΑΚΕΛΟ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΝΑΜΕ

Το Προφίλ μας