Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τον Αύγουστο διόδια στον Πολύμυλο 2,8 ευρώ

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Σε 11,2 ευρώ θα ανέρχεται το κόστος των διοδίων «πήγαινε - έλα» στη Θεσσαλονίκη για τους Δυτικομακεδόνες και Κοζανίτες από το επόμενο καλοκαίρι.
Τα αλμυρά διόδια ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέπας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού το κόστος της διέλευσης των επιβατικών αυτοκινήτων στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, ο οποίος θα ενταχθεί στην Εγνατία οδό, αυξάνεται από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα, σε 2,8 ευρώ.


Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο σταθμός διοδίων του Πολυμύλου θα λειτουργήσει στα τέλη Αυγούστου, ενώ το κόστος διέλευσης θα είναι ίδιο με αυτό των Μαλγάρων, δηλαδή 2,8 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος σε διόδια της διαδρομής Κοζάνη -Θεσσαλονίκη μετ' επιστροφής σχεδόν τριπλασιάζεται, αφού από 4 ευρώ μέχρι σήμερα θα αυξηθεί στα 11,2 ευρώ.
Ακόμη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπογράμμισε ότι από το 2001 θα λειτουργήσει στην Εγνατία οδό το σύστημα της βινιέτας. Πρόκειται για μια μορφή εισιτηρίου με χρονοχρέωση και όχι με χιλιομετρική χρέωση. Οι οδηγοί θα μπορούν να προμηθεύονται την βινιέτα είτε από το κινητό τους τηλέφωνο είτε μέσω ίντερνετ. Με το σύστημα αυτό θα καταγράφονται μέσω κάμερας τα διερχόμενα από τα διόδια αυτοκίνητα.
Ακόμη ο Δ. Ρέπας σημείωσε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά. Ως προς το χιλιομετρικό κόστος των διοδίων της Εγνατίας, υποστήριξε ότι θα είναι φθηνότερο κατά δέκα λεπτά, σε σχέση με τα διόδια των εθνικών δρόμων που κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης. Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση από τα τέλη Αυγούστου, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, όχι μόνο θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά θα πληρώνουν πανάκριβα διόδια. Αν συνυπολογιστεί και το ράλι της τιμής της αμόλυβδης και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης στην βενζίνα, τότε το κόστος του ταξιδιού με το αυτοκίνητο γίνεται δυσβάσταχτο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΔΑΡΣΙΜΟ. ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ ΦΤΑΝΕΙ. ΑΛΛΑ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ. ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ. ΠΟΛΥ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΤΑΜΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι του κράτους ή αυτά που δώσανε για εκμετάλλευση στις εταιρείες του εξωτερικού(όχι ότι έχει σημασία στο γδάρσιμο) ο κινέζος και ο αλογομουρης μετά?

Ανώνυμος είπε...

Τρία ευρώ μας παίρνουν οι Κοζανίτες για καφέ και δεν σας νοιάζει. Τώρα θα κάνετε το μάγκα για τα διόδια.

Ανώνυμος είπε...

Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει,έχουν την ίδια κίνηση με πέρσι τα μαγαζιά?Οι Παρασκευές και τα Σάββατα τουλάχιστον έχουν τον μισό κόσμο απ' ότι πέρσι τέτοια εποχή.
Πλάκα κάνεις?

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ οτι η τιμή 2,8 είναι ακριβή, αλλά σε κάθε περίπτωση, κανεις δεν θα πάει απο Καστανιά.Η Εγνατία εκανε καλο σε όλους, μειώθηκαν οι χρόνοι στις αποστάσεις...
-Τζένη-

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο θα πάω από καστανιά , αλλά και από τον παλιό δρόμο Βέροιας-Θεσσαλονίκης. Πήγαινε - έλα γλυτώνεις 11.2€. Επιβαρύνεσαι με λίγο χρόνο παραπάνω, σίγουρα θα κάψεις και λίγη βενζίνη παραπάνω αλλά...

Το Προφίλ μας