Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Εκλογές για ανάδειξη προέδρου στη Ν.Ο.Δ.Ε. Κοζάνης

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Κάλπες στήνονται αυτή την Κυριακή σε όλο τον Νομό Κοζάνης με σκοπό την ανάδειξη προέδρου στη ΝΟΔΕ Κοζάνης. Στη μάχη για την προεδρεία ρίχνονται τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι θα διεκδικήσουν για να λάβουν τις ψήφους των υποστηρικτών της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικότερα οι υποψήφιοι είναι οι: Ιωάννης Μπαλαμπανίδης, Ιωάννης Δίκας και Χαρίσιος Καλημέρης.Ως προς τα διαδικαστικά οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αυτή την Κυριακή 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. 


Οι εκλογές αυτή τη φορά θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του κόμματος, και θα μπορέσουν να ψηφίσουν όλα τα μέλη και όχι μόνο τα μέλη της νομαρχιακής συνέλευσης. Ειδικότερα, στις εκλογές αυτές μπορεί να ψηφίσει, όποιος ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού, όποιος ήταν παλαιό μέλος του κόμματος και όποιος γράφτηκε πρόσφατα μέχρι τις 30 Απριλίου. Οι κάλπες θα στηθούν στις έδρες των παλαιών δήμων. 
Στο Νομό Κοζάνης συνεπώς, θα στηθούν 19 κάλπες, σε 16 δήμους και τρεις κοινότητες. Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος χρειάζεται να λάβει το 40% συν ένα του συνόλου των ψήφων, ενώ στην περίπτωση μη εκλογής, η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη και όχι την Κυριακή όπως θα ήταν αναμενόμενο. 
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης ένας εκ των υποψηφίων, ο Ιωάννης Μπαλαμπανίδης, ενώ με δελτίο τύπου τους οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι (Ιωάννης Δίκας και Χαρίσιος Καλημέρης) γνωστοποιούν τις θέσεις τους και καλούν τον κόσμο να τους στηρίξει σε αυτή τη μάχη. Ειδικότερα, όπως τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου ο κ. Μπαλαμπανίδης:
«Στον συγκεκριμένο στίβο, επειδή κατέρχομαι για πρώτη φορά, δεν έχω καμία δέσμευση από κανέναν. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σαν θεσμός πρέπει να μην παίρνει τη θέση κανενός, να είναι στο κέντρο και να μεταχειρίζεται το ίδιο όλους τους ψηφοφόρους»
 Και οι τρεις υποψήφιοι αναφέρονται στην γενικότερη ανάγκη για συστράτευση, ενώ αναλυτικότερα, οι θέσεις τους έχουν ως εξής: 
Δήλωση υποψηφιότητας του Μπαλαμπανίδη Χρ. Ιωάννη Ονομάζομαι Μπαλαμπανίδης Ιωάννης του Χρήστου, είμαι 36 χρονών, δικηγόρος και κάτοικος Κοζάνης. Κατάγομαι από την Μεσιανή, Δήμου Σερβίων κι από τον Άγιο Χριστόφορο Εορδαίας. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινά ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια: ως ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής Θεσσαλονίκης ως μέλος κι υποψήφιος στην ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Λονδίνου, όπου μετέβην για μεταπτυχιακές σπουδές ως υποψήφιος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, ως υποψήφιος στην Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων, Ν. Κοζάνης Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά, για μια νέα αρχή, με νέους, άφθαρτους ανθρώπους Επειδή η κατάσταση του τόπου μας κι ειδικά του Νομού μας, απαιτεί την ενασχόληση νέων ανθρώπων, που έχουν διάθεση προσφοράς αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. , Ν. Κοζάνης , στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή , 30 Μαΐου 2010. Ώστε να συμβάλλω στην αναμόρφωση του τόπου και του κόμματος Αυτό που σαφώς ενστερνίζομαι και πιστεύω , είναι ότι ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. απαιτεί την τήρηση ίσων αποστάσεων από όλες τις αντικρουόμενες απόψεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεσμεύομαι να πράξω απέναντι σ’ όλους τους ψηφοφόρους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση όμως, η τήρηση ίσων αποστάσεων δεν σημαίνει και την ανοχή των αρνητικών στοιχείων του χώρου μας. Κατά πλήρη ταύτιση με τις απόψεις του Προέδρου μας, θα είμαι απέναντι σε οποιονδήποτε πλήγωσε και πληγώνει την παράταξη. Κι αυτό γιατί – σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, τόσο για τον τόπο, όσο και για το κόμμα – οφείλουμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. Κι αυτό δεν συντελείται με το να ανεχόμαστε τις παθογένειες του παρελθόντος. Χρειάζεται συστράτευση κι αγώνας για να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι της μεγάλης Παράταξής μας, που είναι η ελπίδα του τόπου. Σ’ αυτό το κάλεσμα ζητώ την παρουσία και την στήριξή σου. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Μπαλαμπανίδης Χρ. Ιωάννης ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 
Το πολιτικό μήνυμα του Γιάννη Δίκα 
Ο πρώην γραμματέας του «Σπάρτακου» και γνωστός συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Γιάννης Δίκας, με χθεσινή του δήλωση, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης, στις εκλογές που θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Κυριακή. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «γνωρίζοντας απολύτως την δύσκολη πολιτική συγκυρία που βιώνουμε και την προσπάθεια απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής από τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα, απαξίωσης που φθάνει στα όρια του μηδενισμού των πάντων δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια στους Έλληνες πολίτες. Πιστεύω πως είναι πλέον ανάγκη να αγωνιστούμε για να αρθεί αυτή η αντίληψη που επιτακτικά επιχειρείται να επιβληθεί. Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας υπέβαλλα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό της Κοζάνης. Ενεργός εργαζόμενος και πολίτης συμμετείχα, ως αιρετός, σε διάφορα αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά όργανα με απόψεις – θέσεις και πρακτικές οι οποίες βέβαια είναι ούτως ή άλλος στην κρίση των εργαζομένων και των συμπολιτών μου στο Νομό Κοζάνης και ευρύτερα. Συνταξιοδοτήθηκα πλέον από την εργασία και το συνδικάτο και αποφάσισα να ενώσω μαζί σας και εγώ τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια που γίνεται από την ανανεωμένη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ούτως ώστε να φέρουμε την υγιή πολιτική στο προσκήνιο και να δώσουμε την χαμένη αισιοδοξία και την ελπίδα στους απογοητευμένους ΝεοΔημοκράτες αλλά και στους πολίτες γενικότερα. Τους πολίτες που πληγώθηκαν από τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας κατά την διακυβέρνηση της χώρας και που οι όποιες ελπίδες τους καταρρακώθηκαν από την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις και τις παλινωδίες της. Μία κυβέρνηση που σκόρπισε το φόβο και την ανασφάλεια στην Ελληνική κοινωνία. Με προμετωπίδα, στόχο και σκοπό, τις αρχές και αξίες όπως ανήγγειλε ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, για μία κοινωνία άξιων και αξιών καλώ τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις εσωκομματικές μας εκλογές έτσι ώστε την ανάλγητη και οδυνηρή, για τους πολίτες, διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ να καταδικάσομε και από την άλλη να δώσουμε νέα πνοή στο όραμά μας για μία κοινωνία δικαίου. Στην προσπάθεια ανατροπής αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, καλούμαστε- οφείλουμε, όλοι οι Νεοδημοκράτες, να συμμετέχουμε μαζικά για να χαράξουμε το νέο δρόμο. 
Με τιμή 
Δίκας Ιωάννης»

Δήλωση υποψηφιότητας ως Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. του Καλημέρη Χαρισίου 
Κυρίες και Κύριοι, 
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Όλοι εμείς με την συμμετοχή μας στις ανοικτές διαδικασίες και διαφάνειας για την ανάδειξη του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά μπορούμε, και πρέπει, να κάνουμε μαζί το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό, πιο δημοκρατικό, πιο ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης, με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις. Στην προσπάθεια αυτή και με την απόφαση ανάδειξης του νέου Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής μέσω ανοιχτών πολιτικών διαδικασιών, με πίστη στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά, με απόλυτη συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης μου απέναντι στην παράταξη, θα διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. μέσα από ένα δίκαιο πολιτικό αγώνα. Οι ιδέες μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας είναι η δύναμή μας. Η Παράταξή μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη, ιστορική καμπή. Το άνοιγμα των διαδικασιών και η εμβάθυνση της ουσιαστικής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα οργάνωσής μας είναι μονόδρομος. Η αλλαγή αποτελεί κυρίαρχο αίτημα των καιρών, της βάσης μας αλλά κυρίως της κοινωνίας. Ήρθε η ώρα για καινοτόμες αλλαγές. Είναι στόχος της παράταξής μας. Πρόταση βασισμένη στις σύγχρονες ανάγκες οργάνωσης, τις απαιτήσεις της εποχής και των μελών της. Στόχος μου είναι η διοίκηση με: Περισσότερη Δημοκρατία, Περισσότερη Διαφάνεια, Μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα, Συλλογικές αποφάσεις. Οι προτάσεις μου δίνουν έμφαση σε μια ανοιχτή Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή, ανοικτή προς τα μέλη της, προς τους νέους και την κοινωνία έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε πολύτιμο αρωγό στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας. Σκοπός είναι μια Παράταξη που αλλάζει, μια Νέα Παράταξη των ιδεών, των αρχών και των αξιών του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της νέας πολιτικής. Μια Παράταξη της Ενότητας και της Ελπίδας. 
Με τιμή, 
Χαρίσιος Καλημέρης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

an ginoyn ekloges sthn topikh velventoy lew an tha proteina eforeytikh epitroph na einai nanopoyloy kokolios emeis oi velventinoi neodhmokrates laxtaroyme na toys doyme na toys poyme ena megalo eyxaristw poy syntelesan kai aytoi sto na psofisei h katsika mas to idio mynhma tha to steilw kai ston antwnh ton arxhgo

Το Προφίλ μας