Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Νικητιάδης αντί Γκερέκου

Ο Γιώργος Νικητιάδης, βουλευτής Δωδεκανήσου, είναι τελικά ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού, στη θέση της Άντζελας Γκερέκου. Η τοποθέτησή του αναβάλλει προς το παρόν τα σενάρια του ανασχηματισμού. Το όνοιμα του Νικητιάδη είναι ανάμεσά σ’ αυτά που συζητούνταν τις τελευταίες ώρες και η επιλογή του έγινε με το σκεπτικό ότι γνωρίζει τα θέματα του Τουρσιμού, με τα οποία θα ασχοληθεί.


Ο Γιώργος Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από μετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της ∆ωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήλθε στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νοµικής Σχολής συµµετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις καταλήψεις της Νοµικής Σχολής και στο Πολυτεχνείο. Αµέσως µετά την πτώση της δικτατορίας εκλέγεται στην πρώτη αιρετή ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ∆ωδεκανησίων Σπουδαστών.
Το 1976 µετέβη στις Η.Π.Α για µεταπτυχιακές σπουδές.Το 1981 γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να ασκεί δικηγορία και σήµερα είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω.
Υπήρξε µέλος του Τοµέα Επιστηµόνων, του Τοµέα Απόδηµου Ελληνισµού, του Τοµέα ∆ιεθνών Σχέσεων και του Τοµέα Συνδικαλισµού και Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, είχε εκλεγεί µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ µέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου.
Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε Γενικός Γραµµατέας ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αποκέντρωσης.
Πηγή: zoomnews.gr

2 σχόλια:

kozanitika.gr είπε...

Η κακία και η ζήλια θα σας μείνει.
Είχαμε Άντζελα (αγγελος) τώρα έχουμε μπουχέσα με μούσι...

Βάγια Σ. είπε...

το πιο εύστοχο σχόλιο μακράν! :)

Το Προφίλ μας