Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις αποκριάτικες θεατρικές παραστάσεις στην Κοζάνη

Η Νιάνια του Γιώργου Παφίλη για δέκα ημέρες στον «Φίλιππο» Τη σατιρική ηθογραφία «Νιάνια» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Παφίλη, στο γλωσσικό ιδίωμα της Κοζάνης παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την περίοδο της Αποκριάς. Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά ,έως της 13 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Φίλιππο», στην Κοζάνη. Η «Νιάνια» είναι μια δραματική κωμωδία που ανεβαίνει και πάλι - με νέα ματιά και άποψη- στη θεατρική σκηνή, ύστερα από την πρώτη παρουσίαση της στο κοινό της Κοζάνης , πριν από 17 χρόνια. Η Νιάνια με την απόσταση του χρόνου ονειροπολεί και μετρά τι κέρδισε και τι έχασε όλα αυτά τα χρόνια. Η τιμή εισητηρίου είναι στα 10 ευρώ ενώ ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ. 
Το έργο «Θος σχουρέστουν» από τους «Κασμιρτζίδις» την Αποκριά στην Κοζάνη Το έργο «Θος σχουρέστουν» παρουσιάζει για την φετινή Αποκριά ο Σύλλογος για την διαφύλαξη της κοζανίτικης παράδοσης «Οι Κασμιρτζίδις». Παραστάσεις θα δίνονται στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010. Όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Συλλόγου και συγγραφέας του έργου Γιάννης Πλόσκας, «ετοιμάστηκε φέτος μια παράσταση που θα σκορπίσει γέλιο με το γνωστό Κοζανίτικο χιούμορ και το θέμα δεν είναι μακάβριο, αφού οι Κοζανίτες δεν εξαιρούν από τα «κασμέρια» ούτε τον θάνατο». Στην παράσταση θα συμμετέχουν και φέτος τα περισσότερα μέλη του συλλόγου που απαρτίζουν το θεατρικό τμήμα, ενώ τα έσοδα από τις παραστάσεις θα δοθούν στο Σύλλογο Αυτιστικών παιδιών και στο Σύλλογο ΑμΕΑ Νομού Κοζάνης. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Πλόσκα, την πρώτη μέρα η παράσταση με την χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης θα δοθεί για τα ΚΑΠΗ της περιοχής και την τελευταία ημέρα για τους ετεροδημότες. Η τιμή εισιτηρίου θα είναι στα 10 ευρώ. 
«ΜΠΑΡΝΤΟΝ ΜΑΧΑΛΑΣ»(ΕΞ’ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ...) Την θεατρική παράσταση με τίτλο «ΜΠΑΡΝΤΟΝ ΜΑΧΑΛΑΣ (ΕΞ’ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ..)» του Μανώλη Μαρκόπουλου παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος η «ΚΟΖΙΑΝΗ» τις ημέρες της Αποκριάς. Η παράσταση θα δίνεται καθημερινά στο «Ολύμπιον», στις 9 το βράδυ.
Πηγή: ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας