Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΕΝ: Ακομα ένας ακρωτηριασμός εργαζόμενου στο ορυχείο Καρδιάς


Ø  Υπερεντατικοποίηση της εργασίας στην πρώτη γραμμή της παραγωγής
Ø  Καταστροφική μείωση του προσωπικού
Ø  Γήρανση των εργαζομένων σε βαριές και δύσκολες εργασίες

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να υπενθυμίσει με τραγικό τρόπο στους υπεύθυνους της επιχείρησης, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στα συνδικάτα και στους ίδιους τους εργαζόμενους ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα τελευταία χρόνια στα μέτωπα εργασίας είναι δολοφονικά και μακάρι να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Ο τεχνίτης μηχανολογικής συντήρησης Χρήστος Τριανταφυλλίδης έχασε το δάχτυλο του χεριού του κατά τις εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε ταινιόδρομο στο Ορυχείο Καρδιάς όπου εργαζόταν πάνω από 25 χρόνια.
Έρχεται ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της μείωσης του προσωπικού, της γήρανσης και (σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι στα 47 χρόνια) της μη ανανέωσης των εργαζομένων στις βαριές δουλειές των Ορυχείων και των σταθμών παραγωγής.
Το πρόβλημα της έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού και η αναγκαστική εντατικοποίηση της εργασίας έχει επισημανθεί επανειλημμένως από το Συνδικάτο μας από την ημέρα της ίδρυσής του και έχει μπει ως προμετωπίδα σ όλους τους αγώνες μας αλλά αυτό που φαίνεται ότι υπερισχύει είναι «το διαρκές πάγωμα των προσλήψεων» και οι αριθμοί στα χαρτιά των υπεύθυνων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων.
Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή ανάρρωση και μακάρι να πετύχει η προσπάθεια συγκόλλησης του δακτύλου που έγινε από τους έμπειρους και ικανούς γιατρούς του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ νοσοκομείου.
Απαιτούμε:
  1. Άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στο διαγωνισμό σήριαλ του 2007.
  2. Προκήρυξη άμεσα άλλων 5.000 θέσεων στην περιοχή.
  3. Αυστηρή τήρηση όλων των κανονισμών που αφοράν την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων!
  4. Αλλαγή πόστου στους Συναδέλφους περασμένης ηλικίας που εργάζονται σε βαριές και επικίνδυνες εργασίες. 


Το γραφείο τύπου

1 σχόλιο:

velventinosBlogger είπε...

kala kaneis aivres kai kaneis anarthsh tetoiwn sovarwn thematwn mpas kai ta diavasei kanenas apo thn epitheorish ergasias giati nomizw einai klismenoi sta grafeia tous alla den eidame kai kanenan apo tous proistamenous twn ergazomenwn se atyxhmata na timorounte apo eliph metra ygihnhs kai asfaleias ,synithws ta porismata apo ta atyxhmata lene eftege o traymatias h o thanwn!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας