Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση Γ. Βλατή για το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τον πόρο ανάπτυξης και το νομαρχιακό συμβούλιο


Λίγη σοβαρότητα κύριοι
Το δημόσιο χρήμα δεν είναι για πέταμα. Δεν είναι ούτε για να το διασπαθίζουμε. Ο τοπικός πόρος ανάπτυξης που η κυβέρνηση Σημίτη θεσμοθέτησε είναι για να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για εναλλακτική ανάπτυξη στην περιοχή μας και όχι για να γίνει αντικείμενο  ρουσφετολογίας ή κατασπατάλησης.
            Αν είμαστε σοβαροί: Όσοι διαχειρίζονται  δημόσιο χρήμα θα πρέπει να είναι δεκτικοί στον έλεγχο της διαχείρισης του. Είναι υπόλογοι στο λαό για τον τρόπο που αυτό κατανέμεται. Όσοι δε έχουν υπόνοιες ή στοιχεία για κακή διαχείριση οφείλουν να προστρέξουν στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
            Μετά τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και όσα ειπώθηκαν εκατέρωθεν επιβάλλεται να επιληφθούν οι αρμόδιες για έλεγχο θεσμοθετημένες αρχές του κράτους. Το γεγονός ότι η αρμοδιότητα διαχείρισης του τοπικού πόρου ανάπτυξης δόθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού εκλέχθηκε το παρόν Νομαρχιακό Συμβούλιο, δηλαδή με κομματικά κριτήρια, αποτελεί δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ..
            Η σημερινή κυβέρνηση όμως έχει αποφασίσει ότι σε ότι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος θα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ούτε ορατά αποτελέσματα έχουμε για τις επενδύσεις του τοπικού πόρου ανάπτυξης στην περιοχή μας αλλά ούτε και είναι ξεκάθαρος ο στόχος της νομαρχίας σχετικά με το τι πρέπει να γίνει. Και για αυτό οι ευθύνες είναι αποκλειστικά πολιτικές.
            Επειδή λοιπόν η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα «εν κρυπτώ και παραβύστω» και επειδή είναι απαραίτητο να υπάρξει διαφάνεια στη διαχείριση των κρατικών κονδυλίων, είναι απαίτηση όλων μας να υπάρξει τώρα δημοσιότητα και διερεύνηση των καταγγελιών.
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας