Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το Ευρυζωνικό Δίκτυο της ΖΕΠ &παρουσίαση των δυνατοτήτων του δικτύου

Ενημέρωση για το Ευρυζωνικό Δίκτυο της ΖΕΠ στο Κοβεντάρειο την Τετάρτη 3-2-2010 και ώρα 11:00, όπου και θα γίνει η παρουσίαση των δυνατοτήτων του δικτύου στους ενδιαφερόμενους 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι, 
τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κοζάνης έχοντας έγκαιρα αντιληφθεί τις προκλήσεις και τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, στην πορεία προς τον ψηφιακό δήμο, προχώρησε στοχευμένα σε επενδύσεις δικτυακών υποδομών, που αποτελούν το χρήσιμο εκείνο εργαλείο που μπορεί να συνεισφέρει στον ξεκάθαρο στόχο της δημοτικής αρχής για ενδυνάμωση της καθημερινότητας των δημοτών. Με προσεκτικές επιλογές και επιμονή στη διεκδίκηση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, έχει ήδη δημιουργήσει εκείνο το κρίσιμο μέσο που συνεισφέρει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής: το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, η διαδικτυακή πύλη, το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών, οι εφαρμογές τηλεσυνεργασίας και κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ήδη μια πραγματικότητα. 
Σήμερα, με πρωτοπόρες υποδομές δικτύων και συστρατεύοντας δυνατότητες που εγγυάται τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΠΕΠΟΚ, απευθυνόμαστε από κοινού στην τοπική κοινωνία, σε όλες και όλους εσάς, προκειμένου όλος αυτός ο ψηφιακός πλούτος να διαχυθεί στην τοπική κοινωνία, για την οποία έγιναν και όλες αυτές οι επενδύσεις. 
Όπως ίσως γνωρίζεται, στη ΖΕΠ Κοζάνης, δόθηκε σε λειτουργία εδώ και λίγες μέρες, ένα πρωτοποριακό έργο, αυτό του ευρυζωνικού δικτύου. Ένα έργο, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. Ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και υλοποιήθηκε με την συνεργασία: 
- της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως αναθέτουσας αρχής, 
- του Δήμου Κοζάνης ως ιδιοκτήτη του δικτύου και 
- της ΔΕΠΕΠΟΚ ως φορέα που θα διαχειριστεί και θα το λειτουργήσει. 
Αυτό που κάνει το δίκτυο της ΖΕΠ να ξεχωρίζει από άλλα έργα πληροφορικής, είναι πως αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση. Απευθύνεται άμεσα στους πολίτες και εκτός από τις απαιτούμενες υποδομές περιλαμβάνει και ολοκληρωμένες πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η μεγάλη καινοτομία του δικτύου της ΖΕΠ, είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η οπτική ίνα μπαίνει στο σπίτι του κάθε χρήστη (FTTH / Fiber To The Home), ανοίγοντας νέες προοπτικές και δυνατότητες στον τομέα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 
Ο Δήμος Κοζάνης, εκμεταλλευόμενος τις υποδομές του δικτύου της ΖΕΠ, και του ΜΑΝ, προτίθεται τις παροχές που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της ΖΕΠ, να τις διαθέσει και σε όσους είναι συνδεδεμένοι στο ΜΑΝ. Σήμερα, εκτός από το σύνολο των κατοίκων της ΖΕΠ και του Διοικητηρίου της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι είναι ήδη συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ΖΕΠ, άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, μπορούν να συνδεθούν, 14 σχολεία (δημοτικά – γυμνάσια – λύκεια), υπηρεσίες του Δήμου, η Νομαρχία, κλπ. Τα οφέλη είναι προφανή για όλους. Η επικοινωνία μεταξύ των συνδεδεμένων μπορεί να γίνεται με ήχο και εικόνα χωρίς χρεώσεις, η τηλεδιάσκεψη αποκτά μια άλλη διάσταση, τα σχολεία μπορούν να έχουν την δυνατότητα να παρέχουν μαθήματα e-Learning (τηλε-εκπαίδευση) και να προβάλλουν εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές, τα δημοτικά ή/και νομαρχιακά συμβούλια μπορούν να μεταδίδονται on-line, το internet μπορεί να λειτουργεί σε απίστευτα μεγάλες ταχύτητες. 
Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή σας, και την διερεύνηση της δυνατότητας σας να συνδεθείτε στο Ευρυζωνικό Δίκτυο της ΖΕΠ, σας προσκαλούμε σε ενημερωτική εκδήλωση στο Κοβεντάρειο, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18:00, όπου και θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων του δικτύου. 
Για το Δήμο Κοζάνης 
ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ Αντιδήμαρχος ευρυζωνικότητας 
Για τη ΔΕΠΕΠΟΚ ΠΑΦΙΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Προέδρος του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας