Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη Συλλόγου Γυναικών Αιανής στα ιδρύματα "Χαμόγελο του παιδιού" & "Φιλοξενείο"

«Η ανατροφή ενός άντρα είναι η μόρφωση ενός αντρός.
Η ανατροφή μιας γυναίκας είναι η μόρφωση μιας γενεάς».
Σενέκας
Το ανθρώπινό του πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Γυναικών Αιανής. Το διοικητικό συμβούλιο και 10 ακόμη μέλη επισκέφτηκαν στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 23/01/10 τα ιδρύματα «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Φιλοξενείο», που αποτελεί παράρτημα του ιδρύματος «Παπάφη», και φιλοξενούν ορφανά, εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα παιδιά και παρέδωσαν στους υπεύθυνους τρόφιμα και είδη καθαριότητας καθώς και από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για το κάθε ίδρυμα. 
Αφορμή για αυτή τους την κίνηση στάθηκε ένα ρεπορτάζ για τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο ιδρύματα, κυρίως στο «Φιλοξενείο», όπου κάποιοι άνθρωποι παλεύουν μόνοι τους και χωρίς καμία συμπαράσταση από την πολιτεία και τους φορείς, να δώσουν σε αυτά τα παιδιά ελπίδα, μια οικογένεια, το μέλλον που κάποιοι προσπάθησαν να τους στερήσουν. 
Οι Γυναίκες του συλλόγου παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια, συνομίλησαν με τα παιδιά και τους υπευθύνους δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και ευχήθηκαν αυτή τους η πρωτοβουλία να βρει μιμητές, καθώς, όπως τους δήλωσαν οι υπεύθυνοι, οι εκκλήσεις για βοήθεια δεν βρίσκουν αποδέκτες. Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους δημότες και τους επιχειρηματίες της Αιανής για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συλλόγου για συγκέντρωση τροφίμων ειδών καθαριότητας και χρημάτων. Ευχαριστεί επίσης τον Δήμαρχο Αιανής για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για την μεταφορά των γυναικών στην Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους δημότες και τους επιχειρηματίες της Αιανής για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συλλόγου για συγκέντρωση τροφίμων ειδών καθαριότητας και χρημάτων,Ευχαριστεί επίσης τον Δήμαρχο Αιανής για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για την μεταφορά των γυναικών στην Θεσσαλονίκη".
Συγχαρητηρια στο σύλλογο, αλλά και στη Δημοτική Αρχή. Στην Αιανή οι δημότες και οι φορείς τα έχουν βρει και λειτουργούν υποδειγματικά.
Συγχαρητήρια Γυναίκες!

Το Προφίλ μας