Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

On-line διαμαρτυρία για το λιγιτωρυχείο Τριγωνικού

Πατήστε στο σύνδεσμο και υπογράψτε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής μας για να σταματήσει η λειτουγία και η επέκταση του λιγνιτωρυχείου.

Σταμάτημα της λειτουργίας και της επέκτασης του λιγνιτωρυχείου προς το Τριγωνικό Κοζάνης.

Το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας είναι το εξής:

Εμείς οι κάτοικοι, οι συγγενείς, οι φίλοι και γνωστοί τον κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριγωνικού, του Δήμου Σερβίων, του Νομού Κοζάνης ζητούμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και από τα συναρμόδια υπουργεία την κατάργηση της μίσθωσης της Οριστικής Παραχώρησης 63 ν. Κοζάνης στην εταιρεία Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε.
Ο οικισμός του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριγωνικού, του Δήμου Σερβίων, του Νομού Κοζάνης, βρίσκεται εντός των ορίων της Οριστικής Παραχώρησης 63 ν. Κοζάνης, της οποίας μισθωτής είναι η εταιρεία Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε. και ως εκ τούτου, πλήττεται άμεσα από την εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείου συνολικής έκτασης 1.210.532 τ.μ., από την εταιρεία Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε. στη θέση Προσήλιο του Δήμου Σερβίων.
Οι κάτοικοι



12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό αν και πολύ ευγενικό το κείμενο. Από πότε άρχισαν να πουλάνε και τα χωριά μας σε ιδιωτικές εταιρείες; Πόσο ήταν το αντίτιμο που πλήρωσε η Μ.Ε.Τ.Ε.;

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στην επιτροπη αγωνα που προσπαθει. ειμαι μαζι σας. τερμα η αναπτυξη με βαση το λιγνιτη.

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαιώνεται το στατιστικό αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης, οτι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τριγωνικού, που σε ποσοστό 90% αντιδρούν κάθετα στην προοπτική επέκτασης των εξορυκτικών εργασιών στην χαρακτηρισθείσα και εγκριθείσα ζώνη του λιγνιτικού Πεδίου Προσηλίου.
Αξιοσημείωτο είναι οτι οι κάτοικοι στο Προσήλιο τηρούν σιωπή ιχθύος και απλά αναμένουν τις εξελίξεις...Τους ενδιαφέρει περισσότερο η διασφάλιση των εργασιακών θέσεων και κατα μεγάλο μέρος ενδιαφέρονται να...συνεχιστούν οι εργασίες της ΜΕΤΕ!
Η ΜΕΤΕ ως ενδιαφερόμενη δεν παρενέβει κάν στις πρόσφατες εξελίξεις και τα διοικητικά της στελέχη περιμένουν την έκβαση των εξελίξεων μια και πιστεύουν οτι ο κύκλος των εξορυκτικών της εργασιών θα...ξαναρχίσουν!!!
Η ίδια εταιρεία δεν βιάζεται και τόσο πολύ, αφού εχει ηδη παράλληλες εργασίες και σε άλλα μέρη και ηδη και για εργασίες στα Βαλκάνια!
Το διάστημα που ακολουθεί είναι σημαντικό για όλους και πολλά ερωτηματικά τι στάση θα κρατήσει τελικά και ο δήμαρχος Σερβίων στα γεγονότα μια και ο ιδιος αγωνιά πρωτίστως για τις επιπτώσεις στην οικονομική-εμπορική ζωή της πόλης των Σερβίων και με την απώλεια σημαντικών θέσεων απασχόλησης!
Μάλιστα οι Επαγγελματικές τάξεις στα Σέρβια και ιδιαίτερα οι μεταφορείς ευελπιστούν στην συνεχεια των εργασιων της ΜΕΤΕ για να ανασάνουν οικονομικα μια και υποφερουν εντονα απο το σταματημα των δραστηριοτητων εξορυξης...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους που αντιστέκονται στα οικονομικά συμφέροντα. Νομίζω ότι θα πρέπει να συστρατευτούμε μαζί τους. Είναι άτιμο να τους πέρνουν τη γη τους και να τους καταδικάζουν σε φυγή. Και συν τοις άλλοις μπράβο τους γιατί παρόλο που προκλήθηκαν από το Δήμαρχο και γνωστό πολιτευτή από τα μέρη μας που οργάνωσαν αντισυγκέντρωση στα Σέρβια για να διχάσουν την τοπική κοινωνία αυτοί τράβηξαν μπροστά και δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την αντισυγκέντρωση. Όχι σαν τους άλλους.
Μπράβο σας λοιπόν και ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Τριγωνικιώτης είπε...

Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος. Ποιος θα δεχόταν να του πάρουν την περιουσία του, τη δουλειά του, το σπίτι του;
Με ποιό ηθικό δικαίωμα ζητούν οι επαγγελματίες και οι μεταφορείς, να χάσουν οι άλλοι τις περιουσίες τους και τις εργασίες τους για να βρούν αυτοί δουλειά;
Μου θυμίζουν τον παπά που παρακαλούσε να πεθαίνουν οι άνθρωποι για να έχει αυτός δουλειά και να πλουτίζει από τις κηδείες.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε όλη την περιοχή. Το ποσοστό που είναι εναντίον είναι πολύ μεγάλο και στα 3 χωριά. Απλά στο Προσήλιο ήταν πιο επιφυλακτικοί γιατί η ιστορία τους ταλαιπώρησε κάποια χρόνια και κάποιοι την είχαν πατήσει αλλά πια σχεδόν όλοι είναι εναντίον. Και είναι λογικό γιατί έχουν πραγματικά δίκιο.
Δε μπορεί να μιλάνε για τις θέσεις εργασίας των οδηγών φορτηγών και να μην αναφέρει κανένας τους κατοίκους των τριων χωριών. Και η τοπική αγορά να συστρατέυεται πίσω από από το Δήμαρχο που ξέρουμε τη σχέση του με τη ΜΕΤΕ, τους δημοτικούς συμβούλους που βολευτηκαν στην εταιρεία και τον πολιτευτή που τάζει δουλειές σε αυτή. Γιατί σε 5 χρόνια που θα τα μαζέψει και θα φύγει η εταιρεία και θα τους χρωστάει όλους όπως τώρα η ΛΑΡΚΟ και τα χωριά θα ερημώσουν ποιος θα στηρίζει την τοπική αγορά.
και μη ξεχνάμε την περιουσία τους. Είναι σκληρό να έρχεται κάποιος και να σου παίρνει την περιουσία σου με το έτσι θέλω.΄

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι αλήθεια αυτό που διάβασα ότι ο αντιδήμαρχος Σερβίων είπε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΜΕΤΕ προβλέπει ¨τα πάντα¨;

Ποιος ξέρει τι τους έχει τάξει η εταιρεία όλους και κάνουν λες και είναι δικιά τους.

Ντροπή σας ρε.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και δε παρενέβει η Εταιρεία ΜΕΤΕ φίλε πιο πάνω. Μαζί με το Δήμαρχο και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ έκανε τον αντιπερισπασμό στους κατοίκους.
Όσο για την εξόρυξη δεν είναι επειδή έχει δραστηριότητες στα Βαλκάνια αλλά γιατί έκλεισε η ΛΑΡΚΟ και της χρωστάει αρκετά χρήματα. Και ή όλη ιστορία γίνόταν μέσω της ΛΑΡΚΟ (αλήθεια γνωρίζει κανείς πόσο επιδοτούνταν το κάρβουνο που μετέφερε στη ΛΑΡΚΟ; Μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο αγνά όσο εμείς οι ¨αφελείς¨ πιστέυουμε;)
Και ξέρεις αν αρχίσει και δουλεύει η ΜΕΤΕ όλοι θα τρέξουν να διαθέσουν τα χρήματα στην αγορά της πόλης μας. Πόσο μικρόμυαλοι είναι κάποιοι μπρε!!

Ανώνυμος είπε...

Eυτυχως εσυ ο...Μεγαλόμυαλος είσαι τόσο σοφός, που εσωσες την εμπορικη ζωη της πόλης μας.Αν δεν μπορουσαν να τα διαθεσουν για την αγορα των Σερβιων, ας τα διαθεσουν για...σένα και να γινεις...εύρωστος!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜETE=Meteoritis;

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνοι ευρωστοι οικονομικά είναι μάλλον οι θεσμικοί που ξεπουλάν και την ψυχή τους για να δουλέψει η ΜΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

-ψάξε να βρεις πόσο εύρωστοι ή όχι είναι αυτοί οι υπέρμαχοι του περιβάλλοντος και κυρίως πού μένουν μόνιμα. Αν νοιάζονται για τα παιδιά τους ας οργανώσουν ένα κίνημα κατά της ΔΕΗ αν τους παίρνει και είναι τόσο μαχητικοί.Εδώ ο καρκίνος θερίζει κόσμο λόγω ΔΕΗ και αυτοί ασχολούνται με το τι θα γίνει ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ επεκταθεί η ΜΕΤΕ.
-Όσο για το ποιοι ξεπουλάν την ψυχή τους...εσύ τι νομίζεις είναι πιο πιθανό,να εμφανιστούν οι θεσμικοί με καμιά φερράρι ή μήπως να εμφανιστούν οι διοργανωτές της κίνησης αυτής σε κάποιο ψηφοδέλτιο στο εγγύς μέλλον?Εγώ πιστεύω πως κάποιοι απλώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική.Άλλωστε τι πιο μοδάτο στις μέρες μας από το να παλεύεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Το Προφίλ μας