Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Εταιρεία διαφημίζει πως παρακολουθεί τους χρήστες facebook και twitter!

Άλλο πάλι και τούτο! Η ελληνική εταιρεία αποδελτίωσης «innews» διαφημίζει ότι έχει «φακελώσει» όλους τους Έλληνες χρήστες του facebook και του Twitter και μάλιστα πουλάει τα δεδομένα τους σε όποιον ενδιαφέρεται! Έναντι αμοιβής (60 ευρώ), αναλαμβάνει για πελάτες της να τους ενημερώνει ποιος έχει γράψει τι, προσκομίζοντάς του και το ανάλογο αντίγραφο!


Το γράφουν ξεκάθαρα, χωρίς καμία συγκάλυψη και καμία ντροπή: «Παρακολουθούμε 50.000 Έλληνες χρήστες του Twitter και 918.00 του Facebook»! Άγνωστο παραμένει πώς κατάφεραν να φακελώσουν σχεδόν 1.000.000 Έλληνες χρήστες των δημοφιλών social media, χωρίς ποτέ να πάρουν την έγγραφη έγκρισή τους!
Έχει λοιπόν ο Χ πολίτης την απορία ποιοι γράφουν γι' αυτόν στο facebook και τι, με 60 ευρώ το μαθαίνει. Και βέβαια, μετά, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κατά το δοκούν. Υποβάλλοντας ακόμη και αγωγή και αξιώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις! Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση παραβίασης όχι μόνο των Προσωπικών Δεδομένων αλλά ακόμη και των Προσωπικών Ελευθεριών.
Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας