Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αχαϊα: Παπάς δεν κοινωνούσε ηλικιωμένους με μασέλες!

Από το newsit.gr 
Απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε δύο εκκλησίες της Πάτρας - Αρνήθηκε να δώσει Θεία Κοινωνία σε ηλικιωμένους με μασέλες, ενώ σε άλλη εκκλησία κοινώνησε πρώτους τους άνδρες... Η πιο τρανταχτή είναι η πρώτη περίπτωση, όπου ο παπάς δεν κοινωνούσε ηλικιωμένους με... μασέλες! Στη δεύτερη, ο ιερέας έβαλε τους άνδρες να... χειροκροτήσουν τις γυναίκες επειδή δέχθηκαν να κοινωνήσουν... τελευταίες. Όλα αυτά τα απίστευτα κι όμως αληθινά, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις από ηλικιωμένους πιστούς και τα παράπονα γίνονται πλέον δημοσίως και αναμένεται (αν δεν έχει συμβεί ήδη) να φθάσουν σύντομα στην πόρτα της Αρχιεπισκοπής.


Αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, που είναι αυτό που προκαλεί και τη μεγαλύτερη αίσθηση, συνέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης και μάλιστα ανήμερα της Παναγίας. Σύμφωνα με το dete.gr, οι πιστοί είχαν κατακλύσει τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν στην Μεγαλόχαρη.

Στο τελείωμα όμως ...ήρθαν τα πάνω - κάτω στο άκουσμα της πρωτάκουστης απαίτησης του παπά. Ο οποίος, όταν βγήκε από το ιερό με το δισκοπότηρο στο χέρι, πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους πιστούς και είπε ότι επειδή περίμεναν να κοινωνήσουν από όλες τις ηλικίες, οι ηλικιωμένοι που φορούσαν μασέλα έπρεπε να την βγάλουν!

Στην εκκλησία επικράτησε αμέσως σούσουρο. Οι πιστοί δεν πίστευαν σε αυτό που άκουγαν και τα κους - κους και οι ψίθυροι έδιναν κι έπαιρναν. Ο παπάς ύψωσε περισσότερο τον τόνο της φωνής του για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και προσπάθησε να αιτιολογήσει αυτό που ζητούσε καταλήγοντας στο ότι δεν θα κοινωνούσε όποιον ηλικιωμένο τον πλησίαζε χωρίς να έχει βγάλει τη μασέλα!

Ήταν όμως κάτι που εξόργισε τους πιστούς προχωρημένης ηλικίας οι οποίοι αντέδρασαν ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό ήταν προσβλητικό αλλά και υβριστικό. Κάποιοι εξ αυτών πλησίασαν τον ιερέα και ούτε λίγο ούτε πολύ τον προκάλεσαν να τους κοινωνήσει κανονικά, προειδοποιώντας τον ότι θα το γνωστοποιούσαν. Τελικά ο ιερέας πήρε πίσω το αίτημα και κοινώνησε τους πιστούς.

Κοινώνησε πρώτα τους άνδρες!

Η δεύτερη περίπτωση έγινε κι αυτή την ημέρα της Παναγίας σε ιερό ναό στην ευρύτερη περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Ο ιερέας βγήκε κι αυτός με το δισκοπότηρο αλλά είχε μία άλλη πρωτόγνωρη απαίτηση: Ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονταν στην εκκλησία να γίνει διαχωρισμός ανάλογα με το φύλλο και να προηγηθούν οι άνδρες για να κοινωνήσουν.

Πολλές γυναίκες κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με απορία, αλλά καμιά τους δεν τόλμησε να μιλήσει και να φέρει αντίρρηση. Έτσι, ο παπάς προχώρησε προσκαλώντας πρώτους τους άνδρες. Και λίγο πριν κοινωνήσει τον πρώτο που πλησίασε, ζήτησε και κάτι ακόμα, αυτή τη φορά από τους άνδρες. Ποιο ήταν αυτό; Να... χειροκροτήσουν τις γυναίκες για την υπομονή τους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

SOSTOS O PAPAS!!!!!!...

Το Προφίλ μας