Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Οι Γερμανοί δεν είναι για φίλημα

Στις πολλές μορφές τρομοκρατίας, οι γερμανοί ειδικοί των σωστών τρόπων προσέθεσαν ακόμη μία: τα φιλιά μεταξύ συναδέλφων στο γραφείο. Η γερμανική Εταιρεία Σωστής Συμπεριφοράς επισημαίνει ότι η ανταλλαγή ασπασμών ανθεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους εργασίας, όπου γυναίκες φιλούν γυναίκες και άνδρες φιλούν γυναίκες - και μάλιστα σταυρωτά στα μάγουλα, όπως έμαθαν τον υπόλοιπο κόσμο οι Γάλλοι.
Το ζήτημα μπορεί να γίνει αντιληπτό στις πραγματικές του διαστάσεις μόνο εάν ληφθεί υπόψη ότι οι γερμανοί εργαζόμενοι μπορούν να περάσουν ολόκληρη την εργασιακή τους ζωή μιλώντας μεταξύ τους στον πληθυντικό ευγενείας αντί στον ενικό της οικειότητας.
Η άνθηση του φιλιού επομένως απειλεί να διασαλεύσει την εργασιακή τάξη, με δεδομένο ότι οι Γερμανοί μαθαίνουν στο σχολείο να κρατούν αποστάσεις όταν χαιρετούν έναν ξένο και να περιορίζονται σε μια τυπική χειραψία γέρνοντας ελαφρώς προς τα εμπρός το κεφάλι τους. Η Εταιρεία Σωστής Συμπεριφοράς υποστηρίζει ότι δεν έδρασε αυτοβούλως. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, τους τελευταίους μήνες έχει λάβει πολλά μηνύματα από πολλούς πολίτες που ζητούν να μάθουν πώς πρέπει να αντιδράσουν εάν επιχειρήσει κάποιος να τους φιλήσει όταν τους χαιρετά. «Η απάντηση είναι μία: δεν πρέπει να ανταλλάσσουν φιλιά - τουλάχιστον όχι στο γραφείο» δηλώνει στους «Τάιμς» ο Χανς Μίκαελ Κλάιν. Και προσθέτει: «Πολλοί υποψιάζονται ότι στο φιλί υπάρχει, ή μπορεί να υπάρχει, ένα στοιχείο ερωτισμού. Αλλοι εκνευρίζονται όταν τους φιλάει ο άλλος. Είναι μια μορφή τρομοκρατίας. Στη δουλειά, η σωστή συμπεριφορά επιβάλλει την απλή χειραψία. Στεκόμαστε σε μια απόσταση περίπου 60 εκατοστών ο ένας από τον άλλον και χαιρετιόμαστε διά χειραψίας».
Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Χανς Μίκαελ Κλάιν δεν είναι ο πρώτος που απαγορεύει το φιλί. Είχε προηγηθεί ο ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος επειδή φοβόταν κάποια μεταδοτική ασθένεια κι ένα ινδικό δικαστήριο που το 2007 εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του αμερικανού ηθοποιού Ρίτσαρντ Γκιρ επειδή φίλησε κατ' επανάληψη δημοσίως στο μάγουλο τη σταρ του Μπόλιγουντ Σίλπα Σέτι.
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας