Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ανάρπαστες οι ελληνικές γούνες στα Εμιράτα

Οι γουναράδες της Καστοριάς και της Σιάτιστας κατάφεραν µέσα σε µία δεκαετία να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες με τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα και να σώσουν έτσι τον κλάδο τους που μαράζωνε.
Φυσικά και δεν φοράνε γούνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όμως έχουν πολλούς ρώσους τουρίστες και σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, παρ’ όλη την κρίση του 2009 που έριξε ραγδαία τις πωλήσεις και τους τζίρους των γουναράδων, η επιστροφή στις καλές ηµέρες το 2010 και η ανάκαµψη της οικονοµίας του Περσικού Κόλπου έφερε την εκ νέου αύξηση των πωλήσεων γούνας στα ΗΑΕ κατά 21% για το α ΄ πεντάµηνο του 2011.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η πορεία της ελληνικής γούνας στα Εµιράτα είναι εντυπωσιακή, καθώς ξεκινά το 2002 µε τζίρο 20,9 εκατ. ευρώ για να κορυφωθεί το 2008 σχεδόν στα 70 εκατ. ευρώ.
www.newsit.gr

Είναι ενδεικτικό της δυναµικής της εν λόγω αγοράς ότι οι εξαγωγές της ελληνικής γούνας την τελευταία δεκαετία αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς στα Εµιράτα, εκτοπίζοντας από τη λίστα των καλύτερων αγορών τους παραδοσιακούς πελάτες του κλάδου (Γερµανία, Γαλλία, κτλ.), φτάνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρωσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας