Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Στα Γρεβενά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τα Γρεβενά αναμένεται να επισκεφθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, για 3η φορά τα τελευταία χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Αφορμή την επίσκεψης αυτής είναι η συμπλήρωση των 100 χρόνων από το μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Γρεβενών, Αιμιλιανού.Ο Παναγιότατος αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, όπου θα τον υποδεχτεί ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος με τιμές αρχηγού κράτους.
Σύμφωνα με το ανεπίσημο πρόγραμμα ο κ. Βαρθολομαίος  μεταξύ άλλων θα τελέσει δοξολογία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Οσίου Νικάνορα, στη Ζάβορδα Γρεβενών, καθώς επίσης και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου στην πόλη των Γρεβενών.
Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να επισκεφθεί και τον Εθνικό Δρυμό «Βάλια Κάλντα» . Η πρώτη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στα Γρεβενά ήταν στις 28 Μαΐου 1999, όταν μάλιστα επισκέφθηκε και το χωριό Αηδόνια  για   τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του αειμνήστου Μητροπολίτου Σαρδέων, Κυρού Μαξίμου, που καταγόταν από τα Αηδόνια και υπήρξε ο πνευματικός του πατέρας. Η δεύτερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν  στην πόλη της Δεσκάτης στις 18 Σεπτεμβρίου 2009, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να αναχωρήσει από τα Γρεβενά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας