Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Βόμβα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων! Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την ανεξαρτησία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr

Επιστολή-κόλαφος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση! Εν όψει των επικείμενων αλλαγών στο χώρο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων, η οποία εκπροσωπεί 30 ευρωπαϊκές χώρες, ζητά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ανεξαρτησία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)!


Όπως σημειώνεται στην επιστολή-βόμβα που αποκαλύπτει  το Pheme.gr, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων, «προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί για τη διασφάλιση της δημοσιογραφικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!

Ζητά μάλιστα να λάβει υπόψιν τις προτάσεις των θεσμικών εκπροσώπων και των εργαζομένων,  προκειμένου το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  «να διαδραματίσει  ακόμη πιο σημαντικό ρόλο για τη δημοκρατία», κυρίως μάλιστα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

«Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που εργάζονται σύμφωνα με τους δημοσιογραφικούς κανόνες και τις αρχές της ελευθερίας του Τύπου, σημειώνει στην επιστολή της η ΕΑΝΑ, «είναι μείζονος σημασίας  για τη δημοκρατική κοινωνία».

Προς τούτο η διασφάλιση του «κατάλληλου οικονομικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας  των ειδησεογραφικών πρακτορείων, αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων».
‘Εχοντας ενημερωθεί για τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να λάβει υπόψιν τις προτάσεις που της καταθέτει κατά την εκπόνηση και εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου.

Εκείνο, ωστόσο, το οποίο δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων είναι η ανεξάρτητη λειτουργία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στην επιστολή που υπογράφει ο Σουηδός Erik Nylen, γενικός γραμματέας της EANA, ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει «ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο μέλλον θα έχει ανεξάρτητο ρόλο ως φορέας παροχής αντικειμενικών και αξιόπιστων ειδήσεων»! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την είδηση.Το ΑΠΕ οταν ηταν μόνο,πριν συγχωνευθεί με το...ΜΚΠ, ηταν ανεξάρτητο και εδινε ειδησεις σε ολα τα μέσα.Απο τοτε που συγχωνεύθηκε, αρχισε η κατηφόρα. Συνέπεια, το ΑΠΕ-ΜΚΠ πάει για κλείσιμο και ο Ευρωπαίος μιλά για Ανεξαρτησία!!!!!!
Στο ΑΠΕ ολα υπολειτουργούν, δημοσιογράφοι απλήρωτοι, ειδήσεις 0.Πάει για κλείσιμο στους επόμενους μήνες...

Το Προφίλ μας