Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Αντιδημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού».


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 7 μ.μ., μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στο Βελβεντό στο χώρο του πρώην Δημαρχείου, συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαζαριώτη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ. Χρήστου Ελευθερίου με το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ο. «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού».
Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την σημερινή λειτουργία του Δήμου σε σχέση με την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στο Βελβεντό δεδομένης της απουσίας εκπροσώπων – συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δόθηκαν εκατέρωθεν διευκρινήσεις  για διάφορα θέματα εξ αιτίας των οποίων πολλές φορές προκαλούνται, μάλλον άσκοπα, εντάσεις επιζήμιες για όλους.
Επίσης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες που βλέπει για το Βελβεντό η Μ.Κ.Ο. και άλλα τρέχοντα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν. 
Στο θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης υπήρξαν σαφώς διαφορετικές θέσεις αφού  από την πλευρά των  εκπροσώπων του Δήμου τονίστηκε ότι αποτελεί ζήτημα ηθικής και νομικής τάξης η συνεργασία με το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο ενώ οι εκπρόσωποι  της ΜΚΟ  σαφέστατα δήλωσαν ότι δεν «αποδέχονται την εκπροσώπηση από μία αρχή που ψηφίστηκε από το 2% των πολιτών του Βελβεντού στις τελευταίες εκλογές».
Λύση στο αίτημα που διατυπώθηκε από την Μ.Κ.Ο. για επανασύσταση του  πρώην Δήμου Βελβεντού μπορεί να δώσει μόνο η Πολιτεία η οποία και είναι υπεύθυνη για κάθε θεσμική και νομοθετική ρύθμιση.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η προσπάθεια επικοινωνίας και συνεργασίας θα συνεχισθεί με όλους τους συλλογικούς φορείς του Βελβεντού. Πέρα από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες προέχει η προάσπιση των συμφερόντων και η κάλυψη των αναγκών των συνδημοτών μας του Βελβεντού γιατί τα προβλήματα δυσλειτουργίας έχουν άμεσο αντίκτυπο και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά των πολιτών.
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, θα έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου που  αποσκοπεί στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου, τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στην οικονομική πρόοδο όλης της περιοχής.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ere glipsimo, omoi stous omious kai i kopria sta laxana kirioi tou dimarxiou, anagazome na po sklira logia alla diaforwetika den ginete, Kirie Lazargioti pou einai o Patriotikos sas maxitiko xaraktiras? Ego sas 8imame maxitiko proedro sto Morfotiko giati allaxate stasi? Giati epimenete sto ka8imerinio glipsimo tou Velvedou? se ti aposkopei ayto? Kai telikos giati den 8etete tin allagi tis onomasias tou dimou? afou tous Sindimotes den tous niazei di8en, aytoi ueloune mono tin anaexartisia tous, lipon ti sas empodidisei? Na sas to po ego. I adiaforia ton Servioton einai tetia pou den siginoude me tipota, adi8etos to endiaferon ton sindimoton einai tetio pou ean 8igi esto kai ena atomo peytei olo to xorgio. Doste lipion ena telos se aytin tin farsokomodia, kitaxte ta servia tin poli opou pirate tous perissoterous psifous kai afiste tous Sindimotes na brazoune stin mizergia tous. Mia ora arxitera ne telionoume.

YG: Gia na dite poso anapodoi einai oi Velvedinoi aytes tis meres ta skoudia sto Katafigi exoune gini bouno dioti den pigene kai den pai kanenas na ta mazepsi, kai o kirios Panagitoulas parakala ton Sindimoti idrayliko na paramini stin 8esi tou, giati to pedi kourazete na doulepsi sto dieyrimeno dimo kai 8eli na ka8ete kai na plironete, kai o Panagitoulas gia na min fanei di8en oti ton apolisane ka8ete kai ton parakala, san de drepomaste!!!

Ανώνυμος είπε...

Mono o Papadopoulos 8a edine oristiko telos se aytin Farsokomodia tou pezi ka8imerina o Kostadopoulos me olous tous Simboulous tou kanodas aera me vedalia parakalo tous sindimotes

Ανώνυμος είπε...

Εξομοιώθηκε ο θεσμικός ρόλος της ΜΚΟ Βελβεντού με τους αιρετά εκλεγμένους στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού και ηδη γίνονται συναντήσεις και διαβουλεύσεις για τα περαιτέρω...σε επίπεδο κορυφής.
Ο στόχος της σκληροπυρηνικής ηγεσίας της ΜΚΟ ηταν αυτός, να αναγκάσει την δημοτική αρχή να διαβουλεύεται '' θεσμικά '' μαζί της και το κατάφερε...
Ηδη, η ΜΚΟ θεωρεί τον εαυτό της την διοικητική στο Βελβεντό και ποτέ δεν αναγνώρισε τον θεσμικό ρόλο του Αντιδημάρχου Λαζαριώτη.
Το ιστορικό λάθος του δημάρχου Κωνσταντόπουλου, είναι οτι αντιμετώπισε ήπια την ΜΚΟ και δεν περίμενε ποτέ οτι θα είναι δύναμη διοικητική στο Βελνεντό...
Οι πολίτες αναρωτιούνται και λένε, γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί διοικητικά στο Βελβεντό, την στιγμή που είναι δήμαρχος και εκεί!
Το κακό απο την ακρατη συμπεριφορά της ΜΚΟ για το σύνολο του δήμου εχει γίνει...
Σε καμμία πόλη της χώρας, δεν συμβαίνει αυτό το παράλογο που γίνεται στο Βελβεντό και την στάση του απέναντι στα Σέρβια και τον ευρύτερο δήμο.
Ηδη, κορυφαίοι αναλυτές προτείνουν στο δήμαρχο να επιδείξει σκληρή στάση απέναντι τους και να προχωρήσει άμεσα στην ολική επαναφορά της ονομασίας του δημου σε Δήμο Σερβίων...
Θα είναι η πρώτη απάντηση σε μια υστερόβουλη ΜΚΟ, που στόχο εχει να διαλύσει την θεσμική συνοχή του ευρύτερου δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα πρίν είναι αργά...
Γιατί η ΜΚΟ δρά παρασκηνιακά πρός κάθε κατευθυνση, αρκει να διασφαλίζει το συμφέρον της, πολιτικό και κομματικό...

Ανώνυμος είπε...

Η διοίκηση ενός Δήμου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση 11:51, 11:52, 11:54.
Ευτυχώς που ο Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους αντιμετωπίζουν την κατάσταση με σοβαρότητα και δεν υποκύπτουν στις ανόητες θέσεις σας .

Ανώνυμος είπε...

12.00...
Ευτυχώς, ποη η ΄΄ανόητη΄΄ φαντασία σου οργιάζει και μπορεί ο δήμαρχος να αντιμετωπίσει την κατάσταση...
Και επειδή η διοίκηση είναι σοβαρή υπόθεση,
θλιβερέ ανόητε,
θα πρέπει να καταλάβεις οτι ο δήμαρχος είναι δήμαρχος σε ολο το δήμο και να διοικεί και οχι
μια ΜΚΟ να μπαίνει εμπόδιο στην διοικηση του.
Αντελήφθεις το ρόλο της ΜΚΟ τόσο καιρό;
Αν οχι, τότε δες τι γίνεται εντος του Βελβεντού, ποιά πραγματικά διοικεί και μετά να μιλάς για σοβαρή διοίκηση...

Ανώνυμος είπε...

12:11, 11:54 κτλ
Δεν κάνεις ( με το μυαλό που κουβαλάς )ούτε για βοσκός … στο Λιβαδερό….

ενας βελβεντινος είπε...

προς 11:54
οταν μια κοινωνια συμμετεχει σε μια εκλογικη διαδικασια τοτε ο δημαρχος της δεν χρειαζεται να επιβληθει διοικητικα πουθενα.
το βελβεντο αποφασισε να εκφραζεται μεσω της Μ.Κ.Ο.οχι μεσω του δημου.ελπιζω να κατανοεις οτι διοικητικη επιβολη δεν μπορει να υπαρξει σε οποιαδηποτε δημοκρατια

Ανώνυμος είπε...

12.50
τι καφριλα και τι ρατσισος για τους βοσκους του....Λιβαδερου!
εσυ αραγε με τετοιες αντιληψεις τι νομιζεις οτι θα μπορουσες να διοικησεις?Γιατι εγω προσωπικα διοικητικες βλεψεις δεν ειχα,ουτε εχω.Εκφραζω απλα την αποψη μου για αυτα που γινονται η δεν γινονται.
Αγαπω τα Σερβια και πιστεψα πολυ και στον συνδυασμο του Κωνσταντοπουλου.Ομως βλεπω οπως ο 11.51,11.52,11.54,12.11 κ.α. οτι τα πραγματα πανε πολυ,πολυ χαλια.Και ας μην μιλησω για το θεμα του Βελβεντου αφου "θιγεσαι"και δεν σου αρεσει.
Στην δημοτικη αρχη πλεον δεν εχω καμμια απολυτως εμπιστοσυνη.Αξιολογα ατομα της παραταξης αποσυρθηκαν πολυ γρηγορα και η εικονα τους στα δημοτικα συμβουλια ειναι απλα ΑΘΛΙΑ.
Πιστευω στην εκφραση της διαφορετικης αποψης και του διαλογου και οχι στις στρατευμενες τακτικες και αποφασεις.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΖΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΙΛΒΙΝΟΙ!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ Η ΜΚΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
ΜΗΠΩΣ Η ΜΚΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 2%(ΑΣΧΕΤΟ)ΟΧΙ?

Η ΜΚΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΩΝ?
ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ Η ΜΚΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ.ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΜΚΟ?
ΓΙΑΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατον να γελοιοποιουνται ετσι οι Λαζαριωτης και Ελευθεριου;Δυστηχως κυριοι δεν εχετε το αναστημα και τη λεβεντια που χρειαζετε για να διοικησετε τον Δημο μας. Ειστε απαραδεκτο να γλυφετε εδω και 8 μηνες την ΜΚΟ βελβεντου.

Ανώνυμος είπε...

@12.50
Α ΡΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΣΕΡΒΙΩΤΗ!....

Ανώνυμος είπε...

Μια πρόταση που πρέπει να την πάρουν πολύ σοβαρά και οι κύριοι της ΜΚΟ
Και οι κύριοι Λαζαριώτης – Ελευθερίου – και ο δήμαρχος Σερβίων.
Στον δήμο Σερβίων-Βελβεντου όπως είναι γνωστό σε όλους λειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Το κέντρο αυτό για να λειτουργήσει καλύτερα πρέπει να διαθέτει και ξενώνες για την διαμονή των επισκεπτών.
Η πρόταση μου λοιπόν είναι «το Τούρκικο σχολειό» να αξιοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.
Δηλαδή ο επάνω όροφος που είναι ήδη έτοιμος να αξιοποιηθεί για ξενώνας.
Ο κάτω όροφος που είναι αρκετά μεγάλος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΚΠΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ως...ουδέτερος: Γιατί δεν βλέπετε πως το ουσιαστικο της υποθεσης ειναι μια κατ' αρχήν διάθεση καλής συζήτησης και προσέγγισης της ΜΚΟ από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού; Έστω και με πενιχρά, ίσως, αποτελέσματα.
Δεν βγαζουν πουθενα οι τσαμπουκαδες, οι οποιοι παλληκαρισμοι (ενθεν κακειθεν) και η άρνηση. Λάθη έγιναν νομιζω και απο τις δυο πλευρες και το κλιμα ειναι ασχημο. Ο Κωνσταντοπουλος ειναι υποχρεωμενος, μεσα στα τοσα προβληματα, να πορευτει με εναν "κουτσο" Δήμο. Δεν αλλαζει, ως φαινεται, αυτο, με το Βελβεντο σε μια κατασταση συνθετη και ιδιομορφη.
Και καλώς εγινε αυτη η κινηση, σαν μια πρωτη προσεγγιση. Αρκει να συνεχιστει. Αυτη ειναι νομιζω η ουσια. Και ολα τα αλλα ειναι για να γινεται κουβεντα εδω και στα καφενεια.

Υ.Γ. Επιπρόσθετα, ο δημαρχος λεει με την κινηση αυτη "εγω θελω συνεργασια...το μπαλακι σε σας"...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Και που ξέρεις εσύ ποιες είναι οι ανάγκες του ΚΠΕ, και ποιου είδους χώρος είναι ο κατάλληλος;
Το ΚΠΕ θα μεταφερθεί εκεί που θα γίνει το νέο βιοκλιματικό καινοτόμο κτίριο στην είσοδο του Βελβεντού, κοντά στο super market. Έτσι πολλά οικολογικά - περιβαλοντικά θα βρίσκονται στο ίδιο το κτίριο.

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Επικροτώ και χαίρομαι γι αυτή την συνάντηση.
Θεωρώ πως ο διάλογος πάντοτε φέρνει, αργά ή γρήγορα ΜΟΝΟ θετικά αποτελέσματα.
ΜΠΡΑΒΟ στους συντελεστές.

ενας βελβεντινος είπε...

προς Π.Π.
για να υπαρξει συνεργασια πρεπει πρωτα η δημοτικη αρχη να αναγνωρισει και να παραδεχτει οτι η Μ.Κ.Ο. εκφραζει το 98% της κοινωνιας του βελβεντου.επισης να σεβαστει τη θεληση των βελβεντινων για ανεξαρτησια και να μην στεκεται εμποδιο σ'αυτο οπως εκανε στο ραντεβου με το ραγκουση.αν δημοσια δεν παραδεχτουν αυτα τα 2 βασικα πραγματα,συνεργασια δεν προκειται να υπαρξει και τετοιες συναντησεις θα ειναι για το θεαθηναι και τιποτα περισσοτερο.

Ανώνυμος είπε...

Ξεφωνών εισαι γιά τά πανηγίρια .

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΑΣ Π.Π. ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ , ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΟ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ; ΦΙΑΤΙ "ΠΑΙΖΕΙΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΚΝΕΙΕΙΣ ΤΑ ΑΤΟΠΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ; ΓΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ.....

Ανώνυμος είπε...

1. Και ποιος σου ειπε πως "ατοπηματα" εχει κανει μονο η δημοτικη αρχη στο εν λόγω θεμα; Ξερεις, ειναι πιο ευκολο να δει κανεις πιο αντικειμενικα τα πραγματα οταν ειναι εκτος...και οταν εχει καλες σχεσεις και με τις 2 πλευρες.
2. Θεωρω πως λαθη εχουν γινει και απο τις 2 πλευρες τους τελευταιους μηνες.
3. Επικοινωνιακο παιχνιδι; Ωραια, τοτε γιατι πηγε η ΜΚΟ να συμμετασχει σε αυτο το "παιχνίδι"; Καλώς πηγε και μακαρι να συνεχιστει αυτη η ιστορια...
4. Δεν μπορει ο δημαρχος ενος Δημου Σερβίων-Βελβεντου να βγει και πει δημοσια πως "Εμεις δεχομαστε τα οσα λενε στο Βελβεντο και συενχιζουμε χωρις αυτους". Αυτο ειναι το πιο ευκολο. Ετσι δεν ειναι; Αντιθετα, το παλευει να υπαρξει μια αλφα συνεργασια. Με λαθη, ομως, οπως η ανακοινωση Λαζαριωτη για το νερο. Βλεπω μια αλλαγη στασης παντως. Απο την πλευρα του Βελβεντου νομιζω πως πλεον χρειαζεται περισσοτερη διαλλακτικοτητα. Ως προς το Δημο εννοω, οχι το αιτημα για ανεξαρτησια, που καλως συνεχιζεται, εφοσον οντως, οπως φαινεται αλλωστε, εκφραζει τη συντρθπτικη πλειοψηφια. Πρεπει να δειτε, μεχρι να γινει η αλλαγη, εαν ποτε γινει, πώς δεν θα χασετε χρονο για το Βελβεντο. Εχω αδικο;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΝΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ"...
ΦΙΛΕ ΜΑΣ Π.Π. ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ , ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ "ΠΑΙΖΕΙΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΚΝΕΙΕΙΣ ΤΑ "ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ; ΓΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ.....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Π.Π. ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ... "ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ"....
ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ
Έχεις άδικο από πολλές πλευρές. Δε μπορεί ο δήμαρχος που είναι αιρετός και έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο να ακολουθήσει να δίνει λόγο στην κάθε εταιρεία (όσα μέλη και αν εκπροσωπεί) παραβλέποντας το εκλεγμένο (έστω και με 50 ψήφους) τοπικό. Και μάλιστα μία εταιρεία που δεν τον αναγνωρίζει ως δήμαρχο. Και τα μέλη της εταιρείας έγιναν μέλη για εθελοντικές δράσεις, για να αγωνιστούν υπέρ της ανεξαρτησίας, για να συνεισφέρουν οικονομικά σε δραστηριότητες για το καλό του χωριού. Όχι για να αποτελούν δικαιολογία διατήρησης της εξουσίας του Στεργίου.

Επιτέλους, έχουμε ή δεν έχουμε δημοκρατία?
Αποδεχόμαστε ή όχι τα αποτελέσματα των εκλογών?
Αποδεχόμαστε ή όχι τις ίδιες τις εκλογές?

Φαντάζεσαι μία μέρα οι αγανακτισμένοι να φτιάξουν κίνημα με χιλιάδες μέλη και τη Μέρκελ να καλεί σε συνομιλία τον πρόεδρό τους και όχι τον πρωθυπουργό? Δε γίνονται πουθενά στον κόσμο αυτά τα τραγελαφικά!

Αφού ήθελαν τόσο πολύ να συμμετέχουν στα κοινά και στη διοίκηση, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ, γιατί δε συμμετείχαν στις εκλογές να κριθούν από τον κόσμο και διεκδικούν με το έτσι θέλω, εκβιαστικά, την εξουσία? Προκαλούν το κοινό αίσθημα, δεν το καταλαβαίνεις?

Έχουμε καταντήσει το παράλογο, λογικό, έλεος ρε παιδιά?

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΙΑΤΣΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΘΙΑΣΟΣ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΑ ΓΟΥΣΤΕΡΕΤΕ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ.
ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, Κ.Τ.Λ.
ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ..!

ενας βελβεντινος είπε...

προς Π.Π.
πιστευω οτι τωρα τα βλεπεις εσυ μονοπλευρα.
πρωτος σε σταυρους στις εκλογες ηταν ο μπακανος με 900 και κατι σταυρους.δηλαδη 900 και κατι ενηλικες συνειδητα τον επελεξαν να τους εκπροσωπει.ο στεργιου,ο κουρτελης πηραν στις εκλογες της εταιρειας πανω απο 1000 σταυρους.συμφωνω οτι αυτες οι εκλογες δεν ειναι επισημες του κρατους.η συνειδητη επιλογη ομως των πολιτων του βελβεντου ειναι ιδια.αυτους επελεξαν να τους εκπροσωπουν.πιστευω οτι η δημοτικη αρχη οφειλει να σεβαστει αυτην την επιλογη.πιστευεις οτι ο λογος υπαρξης της Μ.Κ.Ο. ειναι να διατηρηθει σε θεση "εξουσιας" ο στεργιου?συγνωμη αλλα νομιζω πως δεν γνωριζεις καλα την κοινωνια του βελβεντου.μπορεις να ερθεις στο βελβεντο για καφε και να συζητησεις με μελη-εθελοντες της Μ.Κ.Ο. τι πιστευουν για την εταιρεια.οσο για την αποδοχη των εκλογων δεν εθεσες σωστα τα ερωτηματα.
αποδεχομαστε το νεο δημο η΄οχι?
αποδεχομαστε τα 7,5 εκατομμυρια χρεη ή οχι?
αποδεχομαστε τους 8 μηνες απληρωτους υπαλληλους του βελβεντου ή οχι?
αποδεχομαστε τα 500Ε επιχορηγηση στο δημοτικο σχολειο ή οχι?
αποδεχομαστε την κοροϊδια του ελληνικου κρατους ή οχι?
οπως καταλαβαινεις ολα αυτα δεν τα αποδεχομαι.αν αυτο με κανει μη δημοκρατη το αποδεχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Xαιρομαι για το διαλογο (τα λιγα νουμερα, οπως ο τελευταιος, εδω και χρονια τα εχω συνηθισει).
Πού ακριβώς, λοιπόν, έγκειται η "μονόπλευρη καλυψη και αξιολόγηση"; Και για ποια "ατοπηματα" μιλαςτε; Να συζητησουμε επι συγκεκριμενων; Ηδη, σας ειπα ενα: Η ανακοινωση Λαζαριωτη για το νερο για μενα ηταν αστοχη. Να παμε παρακατω; Αν μου αναφερετε καποιο συγκεκριμενο παραδειγμα, να το συζητησουμε...
Οσο για το ποιος "παιζει" με την αγωνια και τον τοπο σας...Μακρια απο εμενα ολο αυτο. Ισα ισα. Αλλα γιατι να θεωρειτε πως οποιος δεν βγαινει να πει "εχετε δικιο σε ολα" ειναι εχθρος σας ή εναντιον σας;;; Αυτο ειναι ενα θεμα που εχετε δημιουργησει δυστυχως...
Για τον φιλο απο Σερβια. Οχι, νομίζω πως περα απο τις τυπικες αρμοδιοτητες, θ πρεπει να εξεταζουμε και την πραγματικοτητα. Η περιπτωση Βελβεντου ειναι ιδιομορφη και δεν προβλεπεται απο τη νομοθεσία περί "Καλλικρατη". Δεν ειναι ευκολη υποθεση. Και η δημοτικη αρχη νομιζω πως καλως εκανε αυτη την κινηση, τουλαχιστον για να υπαρξει ενας διαλογος κατ' αρχην. Αρκει αυτο να εχει και συνεχεια. Παντως το κλιμα ειναι ασχμημο...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

O δημοσιολόγος Πλιάτσιος, σε ολα τα θέματα, που αφορούν τα Σέρβια, ακολουθεί την πολιτική '' εγω είμαι εδω και σείς απο εκεί...''
Ποτέ δεν είπε ξεκάθαρα τι υποστηρίζει.
---Είναι με το δημαρχο ή την ΜΚΟ;
---Θα του άρεσε σε κάθε χωριό να γίνει μια ΜΚΟ και με αυτές να συνεργάζεται ο κάθε δήμαρχος;
--- Πως κρίνει το γεγονός οτι ο αντιδήμαρχος Λαζαριώτης, δεν αναγνωρίζεται στο Βελβεντό;
--- Σκέφτεται να καλέσει στην εκπομπή του, την ΜΚΟ και το δήμαρχο για συζητηση ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ζητήματος;

Ανώνυμος είπε...

pliatsos, koutavas, kai loipa papagalakia.....
kalotaismena apo ton ex-...ti perimenate
olous tous taise, den htan axaristos..twra kseplhrwnoun.....

Ανώνυμος είπε...

2.53 EGRAPSES!!!
ti vlakeia sou!

Ανώνυμος είπε...

7.35 egrapses k th dikh sou
egw kati xerw , esy eisai sigouros/h oti den isxyei?
alla k na mhn xerei kapios...matia kai myalo exei
opote psaksto monos/h sou.
mpes se sygekrimenes selides kai des...k meta pes mou gia vlakeies...
edw eimaste....

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια...μην με μπερδευετε...τα εχω παρει απο το Βελβεντο ή από τα Σέρβια;;; Χαχαχα...
Να συνεχισουμε το διαλογο, ομως, γιατί υπαρχουν και σοβαροί φίλοι εδω μεσα, εστω και αν κανουν σκληρη κριτικη και διαφωνουμε:
1. Δεν ειμαι ούτε με το δημαρχο, ούτε με τη ΜΚΟ. Τι θα πει "με ποιον ειμαι"; Πανω απο ολα με τις τοπικες κοινωνιες. Τα πρόσωπα ερχονται και παρερχονται, οι πληγες και τα προβληματα μενουν ομως...Προσωπικα, δεν το εχω κρυψει πως εχω καλες προσωπικες σχεσεις και με τα πιο πολλα μελη της ΜΚΟ και με το δημαρχο Σερβίων-Βελβεντού. Πριν γινει δημαρχος κιολας....
2. Δεν γινεται εκπομπη με ΜΚΟ και Δημο μαζι. Δημοσιογραφικα θα ειχε τεραστιο ενδιαφερον, αλλα εγω αν ημουν στη θέση Κωνσταντοπουλου δεν θα δεχομουν. Τηλεοπτικά οχι, κατ ιδιαν συναντησεις εκει ναι. Επίσης, νομιζω πως η ΜΚΟ με μια τετοια "συνυπαρξη" θα ηταν σαν να αναγνωριζει τη δημοτικη αρχη με το ονομα Σερβίων-Βελβεντου και απο οσο γνωριζω δεν το θελουν. Εκτος εαν αλλαξε κατι...Παντως εγω την εκπομπη την κανω, φυσικα. Δεχονται οι 2 πλευρες;;;;
3. Πώς κρίνω το ότι ο Λαζαριώτης "δεν αναγνωριζεται"; Εδω δεν αναγνωριζεται ο δημαρχος...
4. Η περίπτωση Βελβεντου είναι ιδιομορφη, δεν ισχυει για "καθε χωριο". Και στην πορεια να γινει καποια προσπαθεια, τα δικια του Βελβεντου με την κοροιδια της κυβερνησης τοτε δεν θα τα εχουν.
5. Μια και ρωτατε: Η προσωπικη μου θεση εχει εκφραστει εδω και πολλους μηνες. Θεωρω πως το Βελβεντο θα επρεπε να συμμετασχει στις εκλογες και στο νεο Δήμο. Δεν ειναι κρυφο, το εχω γραψει και εδω. Ομως, το εντυπωσιακο αυτο ποσοστο στις εκλογες τους δειχνει κατι..Και πρεπει να ληφθει σοβρα υποψη.
6. Εχω πιει και καφεδες και ερχομαι συχνα για φαγητο στο Βελβεντο. Και μιλησα και μιλαω με κοσμο. Και με κοσμο που δεν στηριζει τη ΜΚΟ παντως...

Π.Π.

ενας βελβεντινος είπε...

προς Π.Π.
η συμμετοχη στις εκλογες,κατ'εμε,θα σημαινε αποδοχη ολων αυτων των πραγματων που εθεσα πιο πανω.παντως μετα την κοροίδια αυτην δεν εχω τη διαθεση να συμμετεχω σε οποιαδηποτε εκλογικη διαδικασια.αφου το κρατος μου συμπεριφερεται ετσι,το αγνοω παντελως.του γυριζω την πλατη.να το χαιρονται αυτοι που το'φτιαξαν.ισως να ακουγεται πολυ πεσιμιστικο αλλα για μενα αυτην ειναι η πραγματικοτητα.το θεμα δεν ειναι με ποια πλευρα εισαι αλλα ποιος πιστευεις οτι εχει δικιο.

ενας βελβεντινος είπε...

προσωπικα πιστευω οτι οσοι δεν στηριζουν τη Μ.Κ.Ο. το κανουν ειτε απο προσωπικες αντιπαθειες με στελεχη της,ειτε για προσωπικα τους συμφεροντα.μπορει να ακουγεται λιγο απολυτο,δεν μπορω να το αποδειξω αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη.

Ανώνυμος είπε...

1. Mπορεί να ειναι και αυτο. Να μη συμπαθουν καποιους απο τη ΜΚΟ. Ομως μπορει να εχουν και αλλη αποψη ε...Και εχουν. Καποιοι.
2. Ναι, δεν αντιλεγω. Αυτο για τις εκλογες ηταν το σημαντικοτερο, ισως, επιχειρημα. Εχει διατυπωθει απο τοτε συνεχεια. Απλα εχετε σκεφτει ποτε πώς θα ηταν τα πραγματα εαν, πχ, κατεβαζατε εναν κοινο συνδυασμο απο ολο το Βελβεντο, σαν εκλογικη "ΜΚΟ" ας πουμε; Μια αποψη λεω...
3. Ποιος εχει δικιο....χμ....κοιτα να δεις. Ελεγα και εγραφα πως ηταν κοροϊδια απο την κυβερνηση αυτο που εγινε στο Βελβεντο. Εμπαιγμος. Τα εχω γραψει συχνα. Και δικαιολογημενες οι αντιδρασεις. Απο εκει και περα, ομως, νομιζω πως θα μπορουσατε να συμμετασχετε στις εκλογες και παραλληλα να σνεχισετε να διεκδικειτε. Σε εναν "κουτσο" Δημο, μην ξεχνας, την πληρωνουν ολοι...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλά το είπες Π.Π. "σε έναν κουτσό" μικρομεσαίο δήμο.
Δε θα είναι καλύτερα στο αύριο να υπάρχουν ένας λειτουργικός "μικρός" δήμος, και ένας "κανονικός" μικρομεσαίος, ε;
Μάλιστα αν τους επιβαλλόταν από την πολιτεία ότι για 3-4 συγκεκριμένα θέματα, θα συναποφασίζετε και θα συμπορεύεστε, μάλλον το σύνολο της περιοχής θα αποκτούσε καλύτερες προοπτικές στο αύριο.

ενας βελβεντινος είπε...

προς Π.Π.
το θεμα δεν ειναι αν εχεις αλλοι αποψη αλλα πως την τεκμηριωνεις.εγω προσωπικα επιχειρημα υπερ της συννενοσεις δεν μπορω να σκεφτω.αντιθετως μπορω να σε παραθεσω αρκετα επιχειρηματα κατα της συννενοσης.ο διευρημενος δημος αποτελει λαθος κατασκευαστικα μοντελο.δηλαδη ειναι ενα σπιτι με στραβα,σαθρα θεμελια.οσο καλοι καλουπατζηδες και να μπουν,οσο καλοι πλακαδες,οσο καλοι σοφατζιδες,οσο καλοι σκεπαδες το σπιτι θα παραμενει χτισμενο λαθος.σ'αυτο το σπιτι εγω δε ρισκαρω και δε θελω να μεινω.δε μιλαω μονο για τον εμπαιγμο.ο καποδιστριακος δημος βελβεντου ηταν κατα 58% χαρακτηρισμενος ορεινος απο το κρατος.δικαιουνταν να μεινει αυτονομος ως ορεινος.οι αριθμοι δεν λεν ψεμματα.δεν μπορει ξαφνικα να ξεορεινευεις.χωρια που σ'ενα κρατος που χρωσταει παντου,αν εστω και 1 μικρο κομματι του ειναι οικονομικα υγειες δεν το διαγραφεις αλλα το χρησιμοποιεις ως παραδειγμα.δεν το υποχρεωνεις να σηκωσει βαρη περισσοτερα απο αυτα που αντεχει.και πιστευω οτι αυτο εχει γινει και αλλου,οχι μονο στο βελβεντο

Ανώνυμος είπε...

βελβεντινε
γνησιε και πατριωτη
τι θα πραξεις αν και στην επομενη εκλογικη αναμετρηση το χωριο μας παλι δεν μεινει ανεξαρτητο??
θα συνεχησεις η 8α σε τουμπαρει και εσενα παλι με αλλα διλληματα???
μηπως τοτε παλι θα γραφεις εδω , αλλα για να δικαιολογησεις τα ακριβως αντιθετα που θα συμβουν???
ιδωμεν.... κοντος ψαλμος...
μην ..αλλος εχει τονομα και αλλος τη χαρη...ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΧΩΡΙς ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΕΝΑς..ΚΑΤ' ΕΣΕ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗς

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι πιο πιθανό με βάση τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

1. Ένας κουτσός Δήμος να σπάσει σε δύο μικρότερους, όπου κανένας δε θα μπορεί να στελεχώσει υπηρεσίες και θα εξυπηρετείται από τον κεντρικό μεγάλο Δήμο Κοζάνης (ικα, δ/νση γεωργίας, δ/νση υγείας, πολεοδομία, εφορία κτλ) και όπου θα σπαταλώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αιρετούς που θα διαχειρίζονται απλώς την καθημερινότητα;

2. Να γίνουμε όλοι Δήμος Κοζάνης, αφού ούτως ή άλλως διοικητικά εξυπηρετούμαστε από εκεί;

Ένα πρωτοκλασσάτο μέλος της ΜΚΟ είχε πει σε μία δημόσια τοποθέτησή του, να προσέχουμε τη φάκα που λέγεται Δήμος Κοζάνης, γιατί αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και όχι η συνένωση με τα Σέρβια.

Μήπως τελικά πέσαμε με τα μούτρα στη φάκα; Μήπως εδώ που φτάσαμε είναι το καλύτερο και πιο συμφέρον για όλους ένας ισχυρός Δήμος Σερβίων-Βελβεντού; (όσο οξύμωρο και να ακούγεται αυτό, λόγω του μεγάλου χρέους που κουβαλάει)

Νομίζω πρέπει όλοι να το σκεφτούμε αυτό.

ενας βελβεντινος είπε...

το επιχειρημα "αφου μας εβαλαν και εγινε νομος δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα" με βρισκει ακρως αντιθετο.λαθη γινονται παντα.αν τα αντιληφθεις μπορεις να τα διορθωσεις

Ανώνυμος είπε...

Βρέ μπακαλόγατοι τι μπούρδες ειναι αυτές που γράφετε ;
Ποιά ΜΚΟ. Ειναι μια παρέα που συνδέεται με τη διαχείριση της εξουσίας τα προηγούμενα χρόνια και τη χαλιναγώγηση των Βελεβντινών όπως ακριβώς τα περιγράφει το ola velvento οι οποίοι, γνωστοί λιπόψυχοι, τρομοκρατήθηκαν απο μια παρέα και δεν τολμούν να μιλήσουν ούτε στο καφενείο. Αυτή ειναι η κοινωνία του Βελβεντού.
Τι μας λές καλέ ΠΠ που δεν αναγνωρίζουν τη δημοτική αρχή.
Διακινείται κανένα έγγραφο χωρίς τη σφραγίδα ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ;Δείξτο το και σε μας να το δούμε.
Ποιός κάνει κουμάντο τους υπαλλήλους η ΜΚΟ ; ας γελάσω.
Ποιός ελέγχει τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ, τα αθλητικά κέντρα, τα πνευματικά κέντρα η ΜΚΟ ;
Σε ποιόν απευθύνονται οι πολίτες όταν έχουν ένα πρόβλημα στη ΜΚΟ ή στους δήθεν εθελοντές πρωτοπαλίκαρα της ΜΚΟ ;
Ποιός έχει το ταμείο του δήμου βρέ παιδιά η ΜΚΟ ; Ας μη γελάσω.
Ηθελα να ξέρω αν ζήτησαν στελέχη της ΜΚΟ χρήματα απο τον δήμαρχο. Αν το έκαναν ειναι για φτύσιμο γιατί ειναι συμφεροντολόγοι και αρπαχτικά.
Καλά σας τα είπε ο πρόεδρος του τοπικού Σερβίων. Πίσω απο τις πλάτες διεκδικείτε περιουσία.
Πάρτε το χαμπάρι η παράσταση έλαβε τέλος. Εδώ ολόκληρη Ιταλία και καταργεί Δήμους.Δεν έχει ελπίδες να ξανααναστηθεί η παρέα που κυβερνούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια το Βελβεντό.Όσο και αν προσπαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος με το άπλυτο μαλλί να σας κανακέψει δεν θα καταφέρει τίποτα.
Σε όσες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκα για όλα τα θέματα του βελβεντού ζητείται η γνώμη της προέδρου του τοπικού συμβουλίου η οποία φαίνεται και πολύ σοβαρή και μετρημένη και ας την βρίζει η κλίκα του στεργίου.
Απορώ ΠΠ πως κάθεσαι και κάνεις διάλογο με καθυστερημένους στο μυαλό και μάλιστα συμμερίζεσαι σε ένα βαθμό τις απόψεις τους που ειναι όλο παπαριές.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε 7.20, φέρεσαι ακριβώς ως οι άρια φυλή. Είσαι ο ακαταλληλότερος πρεσβευτής του " ενιαίου " δήμου Σερβίων - Βελβεντού.
Άκρως προκατελλημένος με απόψεις νεοφασίζουσες στα όρια του εθνικόφρονα. Τα πάντα για σένα είναι Σέρβια και μόνο Σέρβια. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Άντε πήγαινε να καθαρίσεις το γράσσο σου και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πρός 8 :36
Μήπως σε τσούζει βελβεντινέ και λές αρλούμπες για να μεταθέσεις την κουβέντα ;
Που είδες Σέρβια και μόνο Σέρβια ;
Αποκαλείς εμένα εθνικόφρονα που φέρεται σαν άρια φυλή εσύ και οι όμοιοι σου που και το σκατό σας απο τα πολλά πενέματα το κάνετε παντεσπάνι.
Για δες λίγο την συμπεριφορά σας. Με κανέναν δεν μπορείται να το φάτε και ούτε σας θέλει πλέον κανένας.
Αλλά να ξέρετε οτι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία. Το γλύψιμο στην εξουσία τελείωσε. Αρμέγατε το κράτος με τις επιδοτήσεις και τις επιχορηγήσεις γιατί ήσασταν πάντα με την εξουσία.Σας μπούκωσε χρήμα ο σόκουτης με ένα κάρο προγράματα και τώρα τον πετάτε σαν στυμένη λεμονόκουπα αχάριστοι.
Η παράστασις έλαβεν τέλος. Ονόμος της εξέλιξης θα εφαρμοστεί. Όσα όντα δεν δεν πραρμόζονται στα νέα δεδομένα χάνονται απο τον χάρτη
over

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας