Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ήρωες και προδότες

H φράση "εθνική μειοδοσία" χρησιμοποιείται από τη Δεξιά περίπου όσες φορές κι από την Αριστερά η λέξη "χρεοκοπία".Είναι απορίας άξιο το γιατί μιλάμε ακόμα ελληνικά και δεν φοράμε φέσι, μετά από τόσες πολλές "μειοδοσίες" και "προδοσίες".
Σήμερα, ο Ελευθέρος Ρύπος κι αρκετές ακόμα φυλλάδες θεωρούν απόλυτα αξιόπιστη πηγή κάποιον Τούρκο διπλωμάτη ο οποίος "αποκάλυψε" ότι η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην ασκήσει στο σύνολο του Αιγαίου το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια.


Για την οικονομία της συζήτησης, να δεχθώ ότι κάτι τέτοιο είναι φοβερά κακό, προδοτικό κι ό,τι άλλο θέλετε. Έχω όμως μια απορία. Γιατί οι κυβερνήσεις του εθνικού ήρωα Κώστα Καραμανλή δεν επέκτειναν στα 12 μίλια τα χωρικά ύδατα της χώρας; Ποιος τις εμπόδισε; Γιατί οι φυλλάδες της Δεξιάς δεν απαίτησαν τότε με το ίδιο πάθος κάτι τέτοιο;


Θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να σοβαρευτούμε και να μάθουμε να συζητάμε χωρίς να αναγνωρίζουμε "προδοτικές" ή άλλες διαθέσεις στο συνομιλητή μας. Η ίδια εθνικιστικά υστερική ρητορική οδήγησε στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν, η ίδια ακραία επιχειρηματολογία οδηγεί στις τεράστιες δαπάνες για αμυντικό εξοπλισμό.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, στο Αιγαίο δεν κατοικούμε μόνοι μας.
parapolitiki.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαθυστερημένα εκτός απο copy paste μπορείτε να ανεβάσετε και καμια αποψη δική σας.Με κλεψιμεικα στήνετε μαγαζάκια εσείς;

Ανώνυμος είπε...

κ. συντακτα του αισχρου αρθρου....Μπορω να σου αναφερω αρκετες τοποθετησεις για τον λαθος τροπο που προσεγιζεις το θεμα ,,μπορω να σου αναφερω πολλα παραδειγματα για την εγγληματικη αναφορα που κανεις στο ιδιο ζητημα ,μπορω να σου αποδειξω με πολλα παραδειγματα οτι εχεις υποπεσει στο ατοπημα που αγγιζει τα ορια της εθνικης προδοσιας ,μπορω να αναρωτηθω αν , αυτα που επιθυμεις και πρευσβευεις για τα κεκτημενα του ελληνικου λαου (που κερδιθηκαν με ποταμια αιματος και αγωνων) , θα ηθελες να ισχυουν και για τα δικα σου περιουσιακα στοιχεια που συνορευουν με τους γειτονεσ σου , μπορω να αναφερομαι και για αλλα σοβαρα , ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ σε μια ρηση του ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΗΡΩΑ της επαναστασης του 1821 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"!!!!

Ανώνυμος είπε...

τα πραματα ειναι απλα

Αποκλειστικη Οικονομικη Ζωνη ΤΩΡΑ

αλλα οι προσκυνημενοι δεν τολμουν ουτε καφε να πιουν μονοι τους θα τα βαλουν με τον ερντογαν?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας