Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κουκουλόπουλος: «Θα τα καταφέρουμε με συλλογική προσπάθεια»

«Με τη συλλογική προσπάθεια των Ελλήνων θα τα καταφέρουμε και χαμένοι στο τέλος θα είναι όσοι επενδύουν στην καταστροφή, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά, της Ημαθίας, στις οποίες παρέστη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Για το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, ο υφυπουργός είπε ότι είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι μνήμης που δείχνει το μέγεθος της θέλησης των Ελλήνων και σημείωσε: «θα τα καταφέρουμε και τώρα, με θέληση και συλλογική προσπάθεια. Και η Ελλάδα πριν το Μνημόνιο πρέπει να φύγει και να μην ξανάρθει, Χαμένοι θα είναι στο τέλος όσοι επενδύουν στην καταστροφή».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, βουλευτής Αγγελος Κολοκοτρώνης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κυβέρνηση κοινής εθνικής αντίληψης.

Στην Παναγία Σουμελά συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας, να ζητήσουν την ευχή της ή να εκπληρώσουν κάποιο τάμα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν από τον πολιτικό κόσμο, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σάββας Αναστασιάδης, Μιχάλης Χαλκίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριος Οικονόμου κι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Μετά την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας έγιναν τα εγκαίνια του «Μελισσανίδειου Μέλαθρου», κτιρίου-ξενώνα, που αποτελεί δωρεά των αδελφών Δημήτρη και Ιακώβου Μελισσανίδη, στη μνήμη του πατέρα τους Ζώρα.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι τα δύο αδέλφια ανακηρύχθηκαν ευεργέτες και ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων τους απένειμε τον Χρυσό Σταυρό της Παναγίας Σουμελά. Ο Δ. Μελισσανίδης επισήμανε ότι αυτή η διάκριση είναι η πιο σημαντική για την οικογένεια του.

Το ιερό προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» απένειμε υποτροφία στη μαθήτρια Μαρία Μεσελίδου, από το Μακροχώρι Ημαθίας, που αρίστευσε με βαθμό 19 και 19. Η υποτροφία αυτή δίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη των 21 μαθητών από το Μακροχώρι που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, με λεωφορείο, στην κοιλάδα των Τεμπών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο βουλευτης μαλλον χανει

Το Προφίλ μας