Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μεγαλογιατροί είχαν καταφέρει να αποκρύψουν εισοδήματα 11 εκατομμύριων ευρώ

Του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Μια φορά και έναν καιρό ήταν έξι  μεγαλογιατροί, μεγαλοφοροφυγάδες, μεγαλοκαρχαρίες.Έξι ιδιώτες μεγαλογιατρούς, οι οποίοι  σε διάστημα τεσσάρων χρόνων είχαν καταφέρει να αποκρύψουν  εισοδήματα  11 εκατομμύριων ευρώ, εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)!  Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr ,η «ομάδα των έξι» μεγαλοφοροφυγάδων  αποτελείται από  τέσσερις γιατρούς της Αττικής, έναν της Βόρειας Ελλάδας και έναν της Πελοποννήσου.

Όσον αφορά τις επαγγελματικές ταυτότητες των επίλεκτων φοροφυγάδων, φιγουράρουν οι εξής ειδικότητες: Οδοντίατρος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, ψυχίατρος, παθολόγος και καρδιολόγος, ο τελευταίος των οποίων ειρήσθω  εν παρόδω, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πολύ πιθανόν  να προσφέρει στους προαναφερόμενους τις  υπηρεσίες του.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη φορολογία εισοδήματος, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα που θα αγγίξουν το 60% των αποκριβείσας φορολογητέας ύλης! Τι σημαίνει αυτό;  Απλούστατα, θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμα έξι εκατομμυρίων ευρώ!

Τι είχε συμβεί.  Στις φορολογικές δηλώσεις, που είχαν υποβάλλει σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, οι έξι μεγαλογιατροί εμφάνιζαν (συνολικά) ακαθάριστα έσοδα ύψους 6.125.000 ευρώ. Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  όμως βρέθηκαν  κρυμμένα άλλα 10.800.000 ευρώ!

Αυτό διαπιστώθηκε από το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών  και από τους διασταυρωτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών του ΣΔΟΕ, οι έξι μεγαλοφοροφυγάδες έπρεπε να δηλώσουν ακαθάριστα εισοδήματα ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ και όχι φυσικά.. μόνον  6.125.000 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ 99,9999999% ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ , ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΣΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ.

Το Προφίλ μας