Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από το κλείσιμο της Yψηλής Γέφυρας Σερβίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 20.3.2023 με θέμα «Κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από το κλείσιμο της υψηλής Γέφυρας Σερβίων» και αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ (Ομόφωνα)

Άμεσες λύσεις στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σερβίων με ειδικότητες που λείπουν καθώς και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Σέρβια.
Άμεσες λύσεις για την μεταφορά των μαθητών από τα όμορφα χωριά μας πάνω από την λίμνη προς τα σχολεία του Δήμου μας ακόμη και με μεταφορά ταξί από τον συντομότερο για το κάθε χωριό δρόμο.
Να δοθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνοντας σε ειδική κατηγορία με ειδικό ποσοστό σαν πληττόμενοι από φυσικές καταστροφές.
Άμεσες λύσεις για τους ανθρώπους που πλήττονται ανεπανόρθωτα από το κλείσιμο της γέφυρας.
Άμεσες λύσεις για το καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση με Κοζάνη.
Άμεσες λύσεις για συντήρηση όλων των δρόμων που βρίσκονται παράλληλα με την λίμνη.
Οι μεταφορείς, οι αγρότες, ο δήμος μας πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά άμεσα.
Ο Δήμος να βοηθηθεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και να γίνουν όλες οι εντάξεις στις προτάσεις που έχουν σταλθεί είτε μέσω του προγράμματος «Τρίτσης» ή άλλων προγραμμάτων.
Να δημοπρατηθεί άμεσα η παράκαμψη των Γουλών με γρήγορες διαδικασίες(αλλά και της Καισαρειάς-Κήπου του Δήμου Κοζάνης) αξιοποιώντας κάθε προηγούμενη προετοιμασία σε επίπεδο μελετών και χωματουργικών έργων.
Να ασφαλτοστρωθεί άμεσα ο δρόμος που συνδέει την Κοινότητα Ιμέρων με την υψηλή Γέφυρα Σερβίων.
Να μπει στο σχεδιασμό της περιφέρειας ο δρόμος Λεύκαρα –Καπνοχώρι. Η εταιρία Σιμπέλκο ΑΕ έχει την πρόθεση να χρηματοδοτήσει άμεσα τη μελέτη του δρόμου μέχρι του ποσού των 000 ευρώ.
Να κατατεθεί στη βουλή η παραχώρηση στο Δήμο Σερβίων των 7000 απαλλοτριωμένων στρεμμάτων της ΔΕΗ για την δημιουργία του πραγματικού παραλίμνιου δρόμου.
Εγκατάσταση ανταποκριτών όλων των υπηρεσιών (Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, Δικαστήρια, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΔΥΠΑ) στην έδρα του Δήμου για τη διευκόλυνση τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών που συναλλάσσονται καθημερινά με τις υπηρεσίες. Ελλείψει του παραπάνω προτείνω την παράταση προθεσμιών για τα ανοιχτά ζητήματα η λύση των οποίων απαιτεί φυσική παρουσία
Άμεση καταγραφή οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων που πλήττονται άμεσα και έμμεσα και άμεση καταβολή αποζημιώσεων
Δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς εργαζομένων από και προς Κοζάνη σε συνεργασία με ΚΤΕΛ Κοζάνης και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Κάρτα καυσίμων για τους κατοίκους της περιοχής για την κάλυψη των επιπλέον χιλιομέτρων που απαιτούνται για τη μετάβαση στην εργασία που δεν δύναται να καλυφθεί από τη δωρεάν μεταφορά (Κάτοικοι Νεράιδας, Λευκάρων, Ιμέρων, Μεσιανής, Ροδίτη, Βαθυλάκκου)
Την ελάφρυνση του τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 60% προς όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες του Δήμου μας.
Κήρυξη των δήμων Σερβίων και Βελβεντού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους εμπλεκόμενους φορείς(κυρίως στην Περιφέρεια) με σύντομες διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων για την δημιουργία του εναλλακτικού δρόμου.
Χαρακτηρισμός του δρόμου Τριγωνικό-Κοζάνη ως εθνικό δίκτυο, με ταυτόχρονη άμεση επισκευή του σημείου καθίζησης στο Τριγωνικό. Ταυτόχρονη ανάθεση του έργου της οριστικής λύσης του προβλήματος στο σημείο καθίζησης.
Βελτίωση του δρόμου Αυλές-Ρύμνιο, με διαπλατύνσεις και βελτίωση των στροφών όπου απαιτείται.
Σύνδεση της Καισαρειάς με τον Βαθύλακο μέσω της βελτίωσης των υφιστάμενων δρόμων και την κατασκευή νέων κομματιών όπου χρειάζεται για την βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας (κυρίως για την μεταφορά των μαθητών αλλά και των μεταφορών).
Σε συνέχεια των παραπάνω αβίαστα προκύπτει ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η νότια παράκαμψη της πόλης της Κοζάνης, για την έξοδο των φορτηγών στην Εγνατία.
Άμεση βελτίωση της εθνικής οδού Σέρβια-Τριγωνικό-Ελασσόνα, με ταυτόχρονη βελτίωση των γεωμετρικών της χαρακτηριστικών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα να δοθεί στο κομμάτι Σέρβια-Τριγωνικό, όπου πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις πριν και μετά το Πολύρραχο.
Εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων που δουλεύουν εκεί και εντέλει την ασφαλή επαναλειτουργία της γέφυρας, επιτάχυνση των εργασιών συντήρησης με ευθύνη του κράτους.
Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων για την συντήρηση με κριτήριο τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργασιών.
Καθημερινός τεχνικός έλεγχος των κινητών και στατικών μέσων εργασίας πχ σκαλωσιές, καλαθοφόρα οχήματα, γερανοί κλπ που χρησιμοποιούνται ή θα χρησιμοποιηθούν.
Λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας και της υψηλής επικινδυνότητας να υπάρχει σε διαθεσιμότητα ειδική ομάδα διάσωσης ώστε αν χρειαστεί να επέμβει άμεσα.
Άμεσα μέτρα στήριξης όλων όσων πλήττονται ώστε να μην επωμιστούν τις συνέπειες στο ήδη επιβαρυμένο εισόδημα τους.α.Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που πλήττονται από το κλείσιμο της γέφυρας. Μεταβολές στο ωράριο των εργαζομένων (μείωση) που να ανακόπτουν την αύξηση του, λόγω της αύξησης της χιλιομετρικής απόστασης (χωρίς καμία αλλαγή στο μισθό ή το ημερομίσθιο των εργαζομένων). Οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα μεταφοράς των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ευθύνη του κράτους.β. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες (εμπορικά, επισιτιστικά, φορτηγά κλπ.), τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους ψαράδες και όσους άλλους πλήττονται, να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΕΦΚΑ.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά.
Αναστολή του ΕΝΦΙΑ.
Ουσιαστική επιδότηση των καυσίμων κίνησης.
Ουσιαστική επιδότηση του πετρελαίου για αγρότες και κτηνοτρόφους και επαγγελματίες μεταφορών.
Αναστολή πλειστηριασμών όλων των ακινήτων (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι).
Οικονομική ενίσχυση (κεφάλαιο κίνησης) όλων των επαγγελματιών, ανεξάρτητα από καθυστερημένες οφειλές.
Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για τη κάλυψη των αγροτικών ιατρείων όλων των τοπικών κοινοτήτων.
Ενίσχυση όλων των σχολείων του δήμου μας με επιπλέον διδακτικό προσωπικό.
Ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των τοπικών Πυροσβεστικών Σταθμών.
Δρομολόγηση δύο θαλάσσιων ΤΑΞΙ με προτεραιότητα στη μεταφορά μαθητών από τα πλωτά του Ν.Ο.Κ. έως το πλωτό δυτικά της ταβέρνας ¨ΜΠΑΜΠΗΣ¨ και αντίστροφα.
Δρομολόγηση δύο ανοικτών σχεδιών ¨ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ¨ για τη μεταφορά γεωργικών μηχανημάτων και ζωοτροφών, καλύπτοντας τις ανάγκες γεωργών και κτηνοτρόφων, αλλά και για τη μεταφορά ασθενοφόρου για κρίσιμο και έκτακτο περιστατικό

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.Η πρόταση για TAXI και παντόφλες όπως τις λέτε είναι αδύνατο να γίνει πράξη.Θα κουράσω αν αναφέρω τους πολλούς λόγους τους οποίους δεν θέλει και πολύ νιονιό να καταλάβει κάποιος.Ποιός αρμόδιος θα δώσει άδεια λειτουργίας σε TAXI και παντόφλες;Θα πρέπει νάναι τρελός.Αποσύρετε την πρόταση γιατί θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. Αν μου ζητηθεί θα αναφέρω και τους λόγους,γι'αυτό μένω στο αδύνατο να γίνει πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Αμα πάτε να καταθέσετε όλα αυτά τα αιτήματα στον πρωθυπουργό, θα σας πει οτι ναι θα γίνουν όλα και μόλις κλείσετε την πόρτα θα πεθάνει στο γέλιο.
Γιατί δεν ζητήσατε τόσα χρόνια ένα τελεφερίκ για να έρχονται τα παιδιά της ελάτης στο σχολείο, ίδια απόσταση είναι περίπου σε σχέση με το βαθύλακο.

Φιλικά και ρεαλιστικά.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μή μας πάρουν χαμπάρι οι Ράδιο αρβύλα.

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας και τους λόγους 09:52 που είναι ανέφικτη η λύση των ταξί, μαζί με την εναλλακτική που προτείνεις βεβαίως. Δηλαδή εσύ μένεις στο γραφειοκρατικό του πράγματος ας πούμε; Αν είναι θέμα γραφειοκρατίας μπορεί να λυθεί σε περιοχή εκτάκτου ανάγκης. Γιατί να εκτεθεί κάποιος για μια πρόταση, δεν κατάλαβα. Δηλαδή ακόμα κι αν κωλύσει σε διαδικασίες εκτίθεται όποιος κάνει μια πρόταση; Εσύ 10:59 που ειρωνεύεσαι τι προτείνεις; Ο δικός σου ο ρεαλισμός ποιος είναι ρε μεγάλε να πάνε χωρίς προτάσεις ή να γίνει υπουργικό συμβούλιο και να μας προτείνει το ΚΥΣΕΑ; Για πες μας τις δικές σου ρεαλιστικές προτάσεις να γίνουμε σοφότεροι.

Ανώνυμος είπε...

13.01 δεν θα απαντήσω γιατί δεν μου αρέσει το ύφος σου.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τις προτάσεις της δημοτικής αρχής μου δώθηκε η εντύπωση οτι το συνέταξαν παιδιά του δημοτικού σχολείου και όχι άνθρωποι που χειρίζονται θέματα απο υπεύθυνες θέσεις εξουσίας. Με λίγα λόγια, καφενειακή συζήτηση για προεκλογικά πυροτεχνήματα... Ενω Θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει η δημοτική αρχη σε δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών. Πολύ φοβάμαι οτι οι μαθητές απο εκείνα τα χωριά θα προτιμήσουν τα σχολεία της κοζάνης παρα την ταλαιπωρια προς τα σέρβια. Οπότε σύντομα θ' αναθεωρήσουν και πάλι τα καλλικρατικά σύνορα του δήμου σερβίων, μακάρι να βγώ ψεύτης....

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάτε καλά? Σε ποία χώρα νομίζετε οτι ζείτε? Τόσες 10αδες νησιά (νησιά τα οποία είναι αποκλεισμένα για μέρες μπορεί και εβδομάδες από ακτοπλοικές συγκοινωνίες) και άλλες πόσες εκατοντάδες χωριά που είναι απομακρυσμένα και απαιτούν μία ζωή πράγματα, όπως το πιο απλό, εναν γιατρό και δεν τους τον δίνουν. Και εμάς εδώ θα μας βάλουνε ταξί στην λίμνη, θα μας χαρίσουν το ΦΠΑ και όλα αυτά που ζητάμε? 10 χιλιόμετρα πιο μακρυά παράκαμψη μας έβαλαν να κάνουμε. (ναι μεν σε όχι ασφαλή δρόμο για πολλούς λόγους, ειδικά για τα μεγάλα οχήματα). Το μόνο που θα μας δώσουν είναι μια βελτίωση στους δρόμους που μας παρέπεμψαν να οδηγούμε.
Μακάρι να μας δώσουν όλα όσα ζητάμε, αλλά ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει 14:02 να αλλάξω το ύφος μου. Ζητώ συγνώμη. Σε παρακαλώ θερμά, απάντησε.

Ανώνυμος είπε...

Να αποδοθεί το στρατόπεδο στον δήμο, είναι διαχρονικό το αίτημα
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ;
Θα πάτε και θα πείτε "επειδή είναι κληστη η γέφυρα δώστε μας το στρατόπεδο;"
Και τι ακριβώς σημαίνει ειδικό καθεστώς για τους μαθητές; Γιατί δεν έχουν ειδικό καθεστώς τόσα χρόνια τα παιδιά της Ελάτης που κατεβαίνουν στο λύκειο Σερβίων;
Κάπως έτσι έχει χαθεί η σοβαρότητα και αι όλοι μας γελανε

Ανώνυμος είπε...

15.03 από τότε που βγήκε η συγνώμη,χάλασε η κοινωνία.Δεν θα πέσω ποτέ στο επίπεδό σου.Μέχρι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩς ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ;
ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ ΙΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥΛΑΚΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ;
ΚΑΙ ΤΟΟΟΣΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΕΛΑΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, χωρίς συγγνώμη 17:00. Πες μας τις προτάσεις σου τώρα.

Ανώνυμος είπε...

13.01 θα πρέπει να έχεις υπόψη σου, ότι σε λίμνες δεν δίνονται θαλάσσιες άδειες ταξί και μεταφοράς επιβατών, λόγω των υψηλών κινδύνων για ατύχημα και ανθρώπινης τραγωδίας. Στην δική μας λίμνη, λόγω του μεγίστου βάθους, δεν πρόκειται να χορηγηθεί ανάλογη άδεια. Άλλωστε αρνητική είναι και η ίδια η ΔΕΗ, που δεν θέλει ανάλογο εγχείρημα. Το να ζητά οιοσδήποτε, Ότο ανόητο συλλογισθει, δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται πραγματικότητα. Αυτή είναι η αιτία, που η λίμνη Πολυφύτου, λόγω του Μεγα βάθους της, πλησίον της γέφυρας είναι 50 μέτρα, δεν μπορεί να αποτελέσει διέλευση επιβατικής κίνησης...

Ανώνυμος είπε...

ρε ριτσα αληθεια ψηφισες αυτο το μπακαλπχαρτο?

Ανώνυμος είπε...

τηλεμεταφορα γιατι δεν ζηταμε??!!!!

Ανώνυμος είπε...

13.01 τούτες τις ώρες ο κόσμος χρειάζεται υπομονή,ψυχραιμία,στήριξη οικονομική από την πολιτεία και άμεσες βελτιώσεις στους επιλεγμένους πλέον δρόμους για την μετακίνησή τους γιατί πάνω απ'όλα η ασφάλειά τους.ΟΧΙ σε προτάσεις εντυπώσεων,ΌΧΙ σε προτάσεις πάμε και όπου βγεί. Έχεις να πείς κάτι 13.01;

Ανώνυμος είπε...

Φανταζεσε να μην το ψήφιζε τι θα άκουγε,άσε ουτε να το σκέφτομαι δε θέλω.Εδώ δε ψήσισε την 'απατεωνιά' για το τούρκικο σχολειο και ακόμα χωρίς να ντρεποντε μιλαν οτι μπλόκαρε την πανεπιστημιακή σχολή στα Σερβια, Τώρα θα λεγαν οτι αυτή κανόνισε να κλέισει η γεφυρα,τους έχω ικανούς. Πάντως στη λαική συνέλευση ήταν σύντομη και απόλυτα ευστοχη.Στο δημοτικό συμβούλιο ,παροτι δεν μπορούσα να εχω καλή εικονα και φωνή κατάλαβα πως δεν λαικησε ουτε κατά διανεια .Λίγα λογια και ουσία. Οι άλλοι επαναλαμβάναν τον προυγούμενο και όλοι μαζί τα ιδια και τα ιδια.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

μείωση 60% στους λογαριασμούς ρεύματος. μάλιστα μακάρι και 100% έκπτωση. αλλά γιατί; και γιατί όχι 65% ή 53% ή 72%;
πως βγαίνουν τα νούμερα; Σοβαρευτείτε πρέπει να ζητάμε πράγματα σοβαρά που έχουμε επιχειρήματα να διεκδικήσουμε.
τα παιδιά τι ακριβώς θέλει ο δήμαρχος, να μπουν στις σχολές με προνόμιο λιγότερα μόρια; δηλαδή τα παιδιά της σαμαρίνας, της καρπάθου, της μηλιάς, τόσων χωριών της δικής μας ελάτης τι πρέπει να κάνουν; γιατί δεν το ζητούσε για τα παιδιά της ελάτης που δεν είχε συγκοινωνία; η Μαρία η Χριστοδούλου έθεσε το θέμα. επί την ευκαιρία τι έγινε με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ που είχε στείλει και χαρτί με προοτάσεις ο δήμαρχος; με τον Παπαδόπουλο που τον λέει υπουργάρα μας δεν έχει ανοικτή επαφή έτσι δεν μας λέει; Ναι λέω για εκείνο το σχέδιο δημοτικής συγκοινωνίας που είχε ξεχάσει να βάλει μέσα τα Ίμερα! ΑΠΌ ΙΟΎΛΙΟ ΤΟΥ 2021!!!! ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΆΡΘΡΟ:
https://kozan.gr/archives/354654
Σοβαρευτείτε για αυτό μας θεωρούν όλοι ανέκδοτο. Δυστυχώς μετά τον Κοσματόπουλο καταφέραμε να βρούμε χειρότερο. Σύμβουλοι αμίλητοι, αντιδήμαρχοι στα καμβούνια άσχετοι και άφωνοι, αντιδήμαρχος τεχνικών εστιάτορας που τώρα ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει δουλειά και λεφτά στα σέρβια, αντιδήμαρχος οικονομικών ένα καλό παιδί της πληροφορικής με μηδενική εμπειρία σε οποιαδήποτε επιχείρηση που απλά ακολουθεί τον ελευθερίου , ατάκες που μας έχουν ξεφτιλίσει από τον ρεχάγκελ μουσουρούλη μέχρι το δεν πείστηκα για την γέφυρα και ότι είναι σαχλαμάρες οι θεωρίες της κλιματικής αλλαγής και ένα δημαρχείο καμένο

Ανώνυμος είπε...

1:05, Η Σπυρίδου στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, πήγε χωρίς προτάσεις. Επανέλαβε όσα είπαν οι προηγούμενοι, συμφώνησε με όλα και μόνο αυτό. Τουλάχιστον ας έπαιρνε την ευθύνη έστω και για πέντε πέντε προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

13.01 τί έπαθες;Δάγκωσες την γλώσσα σου;

Ανώνυμος είπε...

13:45 να καταπιώ τη γλώσσα μου με τι, με τις γενικολογίες και αερολογίες που είπες; Συγκεκριμένες προτάσεις έχεις; "Ψυχραιμία, υπομονή" , από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα. Καταπια τη γλωσσα μου πραγματικα. Ακόμα περιμένουμε να ακουσουμε για την ακαταλληλοτητα των θαλασσιων ταξι.

Ανώνυμος είπε...

Να επαναλάμβανε τις χίλιες προτάσεις των άλλων που είμαι σίγουρος οτι τις θεώρησε προεκλογικες ,ΕΛΕΟΣ αν είσαι σοβαρός στεκεσε σε αυτά που ακους ,καταλαβαίνεις οτι ο στόχος των αλλων ειναι οι εκλογες και τιποτα αλλο και μένεις σοβαρός. Νομίζω πως αυτό εκανε,προστάτεψε τοσο τη δική της αξιοπρέπειά όσο και των συνεργατών της. Τι να λεμε τωρα δεν συγκρίνετε με τους άλλους αρχηγους, ειναι χιλιόμετρα μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

17.05 διάβασες τον 20.36;Τί άλλο θέλεις;Επί πλέον για να πεισθείς,έχεις δεί ποτέ πόση ποσότητα τσιμέντου και σιδήρου χρησιμοποιούνται στις υπο κατασκευή προβλήτες;Εμείς τι έχουμε στην λίμνη που θα δώσει 100% ασφάλεια πρωτίστως στους μαθητές;Αυτά είναι γενικολογιες και αερολογίες;Αν επιμένεις θα πώ και άλλα,αλλά πιστεύω πώς αυτά φτάνουν.Αποσύρετε την πρόταση για TAXI και παντόφλες γιατί γελάει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά άστο 19:33, εσυ ως μέτρα πρότεινες να κανουμε υπομονη και ψυχραιμία. Κι έχετε και το θράσος να κατακρίνετε αυτούς που έκαναν προτάσεις. Όσο για τα θαλάσσια ταξί, μπηκα κι εψαξα για λίμνη. Δεν είδα να απαγορεύονται πουθενά και δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει και το βάθος. Δηλαδή στα 50 μέτρα πνίγεσαι, στα 10 δεν πνίγεσαι; Ακρή δεν βγάζουμε. Πνεύματα αντιλογίας, διαφωνία για την διαφωνία από στείρα μυαλά που δεν παράγουν καμιά ιδέα και πρόταση και κακολογούν μόνο τους άλλους. "Υπομονή και ψυχραιμία" λοιπόν. Ναι, μαζί σας

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνω να ψάξω για θαλάσσια ταξί σε λίμνες κι αν απαγορεύονται

Lake Tahoe:
http://www.sfltimes.com/finance/water-taxi-service-grounded-at-north-lake-tahoe

Lake Texoma:
https://fastrac.com/

Lake of the Ozarks:
https://playinhookyatthelake.com/

Lake Como:
https://www.lakecomoboattour.it/yacht_sales/lake-como-water-taxi/

Lake Loch Ness:
https://www.getyourguide.com/inverness-l1935/loch-ness-urquhart-castle-round-trip-cruise-t45775/

Βουλώστε το. Πίσω στις τρύπες σας. Μπαίνετε απλώς για να προκαλέσετε μπάχαλο σε προτάσεις που ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις ενωμένες.

Ανώνυμος είπε...

22.49 Θα ρωτήσω κάτι: σου πέρασε από το νου ότι όλα όσα έχεις βάλει αφορούν άλλες χώρες με άλλη νομοθεσία;
όσον αφορά τα "θαλάσσια ταξί" στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ψέμα ότι υπάρχει εταιρεία . ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ καμία εταιρεία δεν μπορεί να κάνει μεταφορές γιατί θα μπει με τα μπούνια μέσα. Πόσα παιδιά να μεταφέρει;

Ανώνυμος είπε...

Άντε ο άλλος/άλλη είναι «στείρο μυαλό»
Το γόνιμο ποιο είναι; Του φροντιστή που πρότεινε ειδικό καθεστώς για τους μαθητές της γ λυκείου σα να έχουμε φυσική καταστροφή; Δηλαδή τα παιδιά μας που μένουν στα Σέρβια και πάνε σχολείο στα Σέρβια τι κακό έπαθαν; Έχετε αντιληφθεί πόσο προσβλητικό είναι αυτό που είπατε για τους ανθρώπους που έχασαν σπίτια οικογένειες περιουσίες σε κανονικές φυσικές καταστροφές όπως σεισμός (Ελασσόνα Σάμος Λευκάδα Αρκαλοχώρι)
Πόσο προσβλητικό είναι για τα παιδιά που τόσα χρόνια ξόδευαν άπειρες ώρες σε άπειρα χιλιόμετρα πήγαινε έλα από τα χωριά στα Σέρβια; Τα τελευταία τρία χρόνια με έναν δήμαρχο που δεν ασχολήθηκε καν με την συγκοινωνία μέχρι που το έθεσε η Μαρία Χριστοδούλου από την Ελάτη;
Γόνιμο μυαλό είναι η μείωση στην δεη κατά 60%; Η του φπα; Το γόνιμο μυαλό γιατί δεν ασχολήθηκε ούτε ένα λεπτό με τον κατεστραμένο δρόμο στο Τριγωνικό που είναι μέσα στον δήμο μας και βασικός άξονας για τους κατοίκους Μεταξά, Λιβαδερού, Καμβουνίων;

Ανώνυμος είπε...

βάλτε μαγιώ έρχεται άμεσα πλοιάριο όπως τα πούλμαν στα κάστρα που τα ανακοίνωσε το 2020 ο άρχοντας και η δημοτική συγκοινωνία που την ανακοίνωσε το 2021 ο φροντιστής

Ανώνυμος είπε...

Δεν την γνωρίζω τη σχετική νομοθεσία. Μπορείς να μας την δείξεις; Κάποιο λινκ;
Δε θα με πτοούσε βέβαια, διότι οι νομοθεσίες υπάρχουν για να αλλάζουν, ειδικά δε εκεί που υπάρχει καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Μάλλον θα πρόκειται για έναν ακόμη ηλίθιο και παράλογο νόμο που θα πρέπει να αναθεωρηθεί, αλλά δείξε μας σε παρακαλώ τη σχετική νομοθεσία να τη δούμε. Η επιδότηση δρομολογίου δεν πρέπει να απασχολεί εσένα, αλλά αυτόν που θα πληρώνει. Το κράτος επιδοτεί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Εφόσον ο επιχειρηματίας έρθει, είναι δικό του πρόβλημα πώς θα πληρώνεται, όχι δικό σου. Και το ακτοπλοϊκό για Κάσο και για Καστελόριζο επιδοτούνται πχ, πρώτη φορά θα είναι; Είναι κάτι καινούριο η επιδότηση δηλαδή σε δρομολόγια που θεωρούνται ασύμφορα; Πετάς την μπάλα στην εξέδρα με ανούσια "ναι μεν αλλά..." που δεν σε αφορούν. Αν κράτος και ιδιώτης συμφωνήσουν εσύ τι το παίζεις, ο δικηγόρος του τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

αν σου διαφεύγει η επιδότηση έρχεται από τους φόρους μας. όλων. επίσης τα κτελ έχουν επιδότηση σε άγονες γραμμές. αλλά η δημοτική αρχή τρία χρόνια σιγά που την ενδιέφερε. τώρα μόλις μπήκε το ζόρι στους σερβιώτες ....βλέπεις τα χωριά μας δεν είναι Σέρβια είναι χωριαταραίοι....μακάρι να έρθει όχι πλοιάριο αλλά πλοιάρια. η χαζομάρα όμως δεν είναι τα πλοιάρια. είναι η μείωση της δεη κατά 60% του φπα και το ειδικό καθεστώς που ζήτησαν για τους μαθητές. αυτά αποδυναμώνουν κάθε επιχείρημα. εγώ απλά επισήμανα ότι εσύ ο εξυπνάκιας έβαλες ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ!
για τις ανοησίες να ζητά κάποιος πανέξυπνος από τον περιφερειάρχη ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πρόσβαση στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την ΘΕΣΣΑΛΙΑ ενώ υπάρχει ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ με την πρόσβαση στην πρωτεύουσα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η οποία απέχει 25 χιλιόμετρα το αφήνω ασχολίαστο γιατί είναι καθαρό ότι δεν μπορείς να το αντιληφθείς

Ανώνυμος είπε...

επίσης χαζομάρα είναι η απαίτηση να δοθεί το στρατόπεδο στον δήμο. όχι η απαίτηση αυτή καθ'αυτή αλλά η σύνδεσή της με την ζημιά στην γέφυρα. τι σχέση έχει η απόδοση του στρατοπέδου-που είναι ζήτημα ετών που το ζητάμε- με την γέφυρα;

Κοίτα τι πάω και θυμάμαι είπε...

https://kozan.gr/archives/354654

Δημοτική συγκοινωνία αποκτά ο Δήμος Σερβίων, με σκοπό τη σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών στα όρια του Δήμου – Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής – Λεπτομέρειες για τα δύο δρομολόγια που θα δημιουργηθούν, εφόσον πάρει την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ

Ανώνυμος είπε...

12:50 περιμενω ακομα link με την ελληνικη νομοθεσια.

Ανώνυμος είπε...

Κουτοπονηρε 15.18 ο άνθρωπος η/ο 12:50 ητσν ξεκάθαρος σε ότι ρωτησε ουτε αμφισβητεί εαν γίνεται να μπει πλοιάριο . Σε χλεύασε γιατί έβαλες ξένη νομοθεσία.ε όπως έβαλες των ξένων βρες και την ελληνική
Βέβαια αρχοντικά απεφυγες μαμάς πεις πως περιμένουν κάποιοι πανσοφοι να συνδέσει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με πόλη της κεντρικής Μακεδονίας ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στην πρωτεύουσα της δυτικής μακεδονιας

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη 15:18 αναφέρομαι στον 17:05

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίσματα από τον φίλο μας τον αφελή κιθαρίστα
https://www.malliaris.gr/%CE%92%CE%91%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A1%CE%97%CE%A3

Ανώνυμος είπε...

23/3/23 12:53 ΓΙΑΤΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΗς ΓΕΦΥΡΑς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

επειδή είμαι κουτοπόνηρος 17:32 και 12:50 γιατί εβαλα ξένη νομοθεσία (απλά παραδείγματα έδειξα βέβαια) περιμένω ακομα link με την αντίστοιχη ελληνική. Για να δούμε ποιος είναι ο κουτοπόνηρος με τα fake news.

Ανώνυμος είπε...

Ποια fake news μωρέ; Έβαλε κάποιος κάτι που δεν ισχύει; Και ποια παραδείγματα; Διαχειρίζεται την λίμνη λοχνες και την λίμνη του Κόμο εταιρείες ενέργειας όπως εδώ; Έχετε επαφής Εγώ άλλο κατάλαβα. Δεν ξέρεις να ψάχνεις! Πάντως εγώ δεν αμφισβήτησα ότι μπορεί να μπει πλοιάριο νομικα. Αμφισβητώ την επιχειρηματική βιωσιμότητα. Αλλά σκοπίμως λες αλλά ντ' αλλων γιατί πολύ απλά δεν έχεις να απαντήσεις σε όσα ρώτησα. Άσε που είστε τόσο κουτοπόνηροι που σίγουρα εύχεστε να ΜΗΝ φτιαχτεί σύντομα η γέφυρα. Πάντως τα πούλμαν στα κάστρα ακόμα δεν ανεβαίνουν! ;). Αλήθεια τελικά πείστηκε;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει καταλάβαμε, μπήκατε να κάνετε το μπαχαλό σας, πετάξατε τις εξυπνάδες σας περί (ανύπαρκτης) ελληνικής νομοθεσίας και δανειοδοτήσεις και τώρα το θέμα δεν είναι νομικό, απλά είναι θέμα επιχειρηματικής βιωσιμότητας κι ενώ υπάρχει ήδη επιχειρηματίας που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ποντικοί, ε ποντικοί. Τρωκτικά, αυτή είναι η δουλειά σας. Τα μετρα τα οποία κατακρίνετε δεν είναι της δημοτικής αρχής, είναι ΟΛΩΝ. Δεν υπερασπίζομαι την δημοτική αρχή, υπερασπίζομαι την ενότητα. Πόσο εύκολο είναι να σας ξεσκεπάσει κάποιος αν επιμείνει. Γρήγορα θα καταλάβει ότι διαφωνείτε για να διαφωνείτε, γιατί αυτή είναι η δουλειά σας και η σκατοψυχιά σας.

Ανώνυμος είπε...

Τί κατάλαβες ρε καραγκιοζο-10άρι;Αναφερθήκαμε μόνο για τα ΤΑΧΙ και τις παντόφλες και όχι για κάτι άλλο.Είπαμε ότι η λίμνη μας είναι ακατάλληλη για μεταφορικά μέσα γιατί δεν υπάρχει η υποδομή.Επίσης προσθέτω ότι το έδαφος περιμετρικά και παραλιακά της λίμνης είναι επικίνδυνο.Πότε έγινε έλεγχος για ένα τέτοιο επιχείρημα;Οσο για τις τρύπες,η απάντηση είναι ότι ο κόσμος ξέρει ποιός ήταν μια ζωή σπίτι- φροντιστήριο-γυράδικο-σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

κύριε (;) 8.15
είναι εύκολο να αποδείξεις ότι υπερασπίζεσαι την ενότητα (πράγμα που αποκλείω):
καταδίκασε άμεσα τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η Κα Σπυρίδου από τον πρόεδρο (με 6 στους 27 ψήφους) του δημοτικού συμβουλίου
καταδίκασε την επίθεση του προέδρου του δσ σε συμπολίτες μας και πολίτες που ανοιχτά τάχθηκαν κατά του χυταμ. Διότι ξέρεις όλο το δσ ψήφισε κατά του χυταμ έστω και εάν η παράταξη του ελευθερίου ψήφισε οχι με κάποιες προυποθέσεις (το βράδυ που γελάσαμε περισσότερο στην διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας σας)
τους χαρακτηρισμούς τους αφήνω καθώς εκφράζουν πλήρως την προσωπικότητά σου και αντιγράφω από άλλο σχόλιο που είχα διαβάσει εδώ πέρα το οποίο έχω αποθηκεύσει διότι το βρήκα εξαιρετικό:
"Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο αντίπαλός σου υπερτερεί και κινδυνεύεις να εξευτελιστείς, τότε δίνεις στην κουβέντα προσωπική και προσβλητική τροπή. Προσωπική τροπή σημαίνει ότι ξεφεύγεις από το αντικείμενο της διαφωνίας (αφού έτσι κι αλλιώς το έχεις χάσει) και βρίσκεις έναν τρόπο να θίξεις τον αντίπαλό σου προσωπικά. Αυτό σημαίνει ότι παύει να σε ενδιαφέρει το οποιοδήποτε επιχείρημα του αντιπάλου σου. Εγκαταλείπεις εντελώς το αντικείμενο της συζήτησης και κατευθύνεις την επίθεσή σου στο πρόσωπο του συνομιλητή σου: θα γίνεις έτσι προσβλητικός, χαιρέκακος, συκοφάντης και χυδαίος. Αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γιατί μπορεί να την υιοθετήσει ο καθένας, και ως εκ τούτου ασκείται κατά κόρον".
(αυτά τα περί ενότητας να τα λες σε άσχετους. είναι γνωστό πως όταν μια εξουσία ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ η μόνη οδός για να διασωθεί είναι να επικαλείται ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ....ΕΝΟΤΗΤΑ. Με λίγα λόγια "μην μας κριτικάρετε γιατί τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι". Ενωμένοι ποιοι; αυτοί που ήταν εναντίον του χυτα αμιάντου που κάποιοι πήγαν να μας φορτώσουν πισώπλατα με αυτούς που ακόμα και σήμερα τους βρίζουν επειδή εναντιώθηκαν στον χυταμ; αυτοί που τους έχουν προσβάλει δημόσια θεσμικά πρόσωπα επειδή έχουν άλλη άποψη από τους ξερόλες; αυτοί που τους έχουν αποκαλέσει "παλιό και σάπιο" με τους υβριστές τους; Ενωμένοι για να κρατήσετε την θεσούλα σας;
Ρε άντε δώστε καμιά ανάθεση στην λάρισα και την θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

έχεις ξεφύγει. Αλλάζεις θέματα. ΚΤΑΔΙΚΑΖΩ οσα ανέφερες για να σου φύγει η απορία. Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας. Μπήκατε εδώ και είπατε ταξί δεν επιτρέπονται στην λίμνη. Οτι δήθεν είναι η νομοθεσία έτσι. Ότι δεν θα πάρει άδεια λόγω ακαταλληλότητας κτλ. Μας λες ήδη στο πρώτο σχόλιο ότι θα κουράσεις αν αραδιάσεις όλους τους λόγους, είναι αδύνατον να γινει πραξη επειδη δεν το επιτρέπει ο νόμος. Μετά ρωτάμε να μας πειτε που τα διαβασατε αυτά και να μας δείξετε τον νόμο. Νόμο δεν δείχνετε διότι προφανώς δεν υπάρχει και όλα όσα έχεις αραδιάσει είναι αερολογιες. Μετά αφού δεν υπάρχει νόμος μας λέτε είναι θέμα οικονομικής βιωσιμότητας, ενώ αυτό έχει να το κρίνει μόνο ο επιχειρηματίας που ήδη αποφάσισε να έρθει, άρα έκρινε ότι τον συμφέρει. Σε διαψεύδει ο ίδιος. Κι αφού κι αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται μας λέτε για χυταμ και η μπάλα πάλι στην εξέδρα. Κι εσύ τώρα έχεις το θράσος να πεις σ εμένα ότι προσβάλω τον αντίπαλο προσωπικά και βγαίνεις και λάδι κι από πάνω και οτι δεν μένω στα επιχειρήματα οταν δεν απαντησες σε καμία ερωτηση με στοιχεία και απέδειξες δηλαδή ότι η όποια κριτική σου ήταν κακόβουλη. Εχεις και το θράσος

Ανώνυμος είπε...

Καλά 14:28 δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι σου μιλάνε διαφορετικοί για διαφορετικά θέματα και θες να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 10:47 συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτησή σας, αλλά μιας και ανέφερες τον ΧΥΤΑΜ μου δίνεις ίσως μια ευκαιρία να αναφερθώ στη συσπείρωση του κόσμου με όλη την καλή προαίρεση, χωρίς πνεύμα αντιδικίας.

Πόσοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ανοιχτά για τον ΧΥΤΑΜ εκτός φυσικά από αυτούς που ήταν στο δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι εκ της θέσης τους έπρεπε έτσι κι αλλιώς να πάρουν θέση; Πόσοι εκτέθηκαν; Το θέμα λύθηκε από μία απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και με παρέμβαση κάποιων φίλων αγωνιστών από την Αιανή. Τα Σέρβια πού ήταν;

Και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές δε μου άρεσε στο Πολιτιστικό Κέντρο. Η αντίδραση του κόσμου υποτονική και παθητική. Δόθηκε ένα επικοινωνιακό σόου προς αποπροσανατολισμό του πόπολου με το οποίο ουσιαστικά σας "παγίδευσαν". Θα έπρεπε ο κόσμος να ξεσηκωθεί. Να ξεσηκωθεί και να απαιτεί να πέσουν κεφάλια. Να αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές ΚΑΙ ποινικές για αμέλεια.

Δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους των Σερβίων και Βελβενδού με πίεση χρόνου και την επίκληση να συντομεύουν. Να συντομεύουν γιατί; Για να περισσέψει χρόνος, ώστε να ακούσουμε όλους αυτούς που δεν κάνανε τίποτα μέχρι σήμερα κι αφήσαν τρία χρόνια ανεκμετάλλευτα; Όχι, έπρεπε να κάτσουν αυτοί από κάτω, να βγάλουν τον σκασμό και να ακούσουν αυτοί εμάς και όλους τους εκπροσώπους μας. Ήρθαν, το παίξανε μάγκες, καθησύχασαν το πόπολο και κάνανε περιορισμό ζημιάς σε προεκλογική περίοδο.

Μα αν θα είχε νόημα μια τέτοια συνάντηση, αυτό θα ήταν να ακούν και να σημειώνουν. Αυτοί μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήρθαν να τους δώσουμε και συγχαρητήρια! Υπήρξε κάποια παραίτηση; Απαιτήσατε κάτι τέτοιο;

Και δεν βλέπω τη δημοτική αρχή απέναντί μου σε κάτι τέτοιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν η Πατρίδα μου κινδυνεύει, το χειρότερο θα είναι να βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Δεν βάζω καμιά αντιπαλότητα πάνω από την Πατρίδα. Όλοι τους θα κριθούν έτσι κι αλλιώς στην ώρα τους. Κυριακή κοντή γιορτή. Ναι, αλλά και οι πολίτες κρινόμαστε. "Τί έκανες εσύ στον πόλεμο, μπαμπά";

Κοιτάξτε να ενωθείτε, πέρα από παραταξιακές αντιπαλότητες (ξεχάστε τα αυτά εντελώς), να δημιουργήσετε μία πρωτοβουλία πολιτών, όπως έχει γίνει και σε πολλά άλλα μέρη, να ασκήσετε πολιτική και νομική πίεση και να κινηθείτε τόσο νομικά, ενωμένοι, με προσφυγή στη δικαιοσύνη με μία μαζική αγωγή και μήνυση, όσο και πολιτικά με παρεμβάσεις δικές σας και να απαιτείτε παραιτήσεις και απαντήσεις. Συντονισμένα, χωρίς σκόρπιες διαμαρτυρίες που δεν τις ακούει κανείς τους.

Εδώ μέσα αγαπητέ φίλε, μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ'ακούμε. Θα χρυσώσουν το χάπι δίνοντας αντίδωρα και πετώντας σας πίτουρα για ξεκάρφωμα. Στο τέλος βλέπω πολλούς να λεν κι ευχαριστώ.


Βγείτε μπροστά και πάρτε τους το σκαλπ. Έτσι δε γίνεται.


Ανδρέας Τσιφτσιάν.



Ανώνυμος είπε...

Κε τσιφτιαν
Σε όλη την χώρα υπάρχει παθητικότητα. Σε ελάχιστα μέρη υπήρξε σοβαρή κινητοποίηση (σκουριές Χαλκιδικής). Άσε που το άλλοθι της ενότητας έφερε έναν μεγιστο στο ίδιο βάθρο με φασιστες και καθάρματα στην πλατεία Συντάγματος
Δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει με κάποιες δημοτικές αρχές. Η κριτική και η αντίθετη άποψη τιμωρείται, χωρίζονται άνθρωποι δε δικούς "μας" και μη, προσβάλλονται, εκτιθονται σε "φήμες" και προσβολές. Καλά τα πατριωτικά που λες αλλά ο καθένας έχει άλλο στο μυαλό του. Και κάποιοι έχουν μόνο την χρήση μιας "κρίσης" για να σωθούμε.
Στο τέλος αφήνω την ρήση που πιστεύω: "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων" Το τελευταίο μέσο που χρησιμοποιούν ως τρόπο να σωθούν . Πατριωτισμός δεν υπάρχει χωρίς αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους
Τώρα εάν κάποιοι για ψίχουλα θα ψηφίσουν κάποιους που προσβάλλουν τον τόπο μας και έχουν εξευτελίσει θεσμούς, δημοκρατία , τι να πούμε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 13:40,

όταν ο Σάμιουελ Τζόνσον είπε το απόφθεγμα που έγραψες, αναφέρονταν στη στρεβλή αντίληψη του πατριωτισμού, στους καταχραστές της εξουσίας, στους έχοντες πολιτική δύναμη που για να την κατοχυρώσουν χρησιμοποιούσαν το αφήγημα του πατριωτισμού ως εργαλείο δημαγωγίας. Δεν αναφέρονταν στους πατριώτες που απαρνήθηκαν τη ζωή τους και την δώρισαν θυσία στην Πατρίδα, αναφέρονταν σε αυτούς που κορόιδευαν τους πατριώτες.

Δε σου το διευκρίνισε αυτό ο πολιτικός, από τον οποίον το άκουσες; Διότι αυτός ο πολιτικός δημαγωγός διέπραξε ακριβώς το ίδιο λάθος με αυτούς που κατηγορεί! Σου πέταξε ένα απόφθεγμα ως μισή αλήθεια, χωρίς να σου εξηγήσει περαιτέρω και την κατάπιες αμάσητη ως ολόκληρο ψέμα.

Αυτόν φέρε μου, δε θέλω να τα βάζω μαζί σας.

Συνεχίζεις όμως και με άλλη αντίφαση: “Πατριωτισμός δεν υπάρχει χωρίς αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους”. Ουδέν αληθέστερον τούτου! Συμφωνούμε, Πατρίδα είναι πρώτα και πάνω απ’όλα οι άνθρωποί της. Πατριωτισμός είναι να αγαπώ την Πατρίδα μου, εθνικισμός είναι να μισώ τις πατρίδες των άλλων. Αίσθημα αγάπης είναι ο πατριωτισμός, λοιπόν. Άρα γιατί είναι κάθαρμα, όποιος αγαπά;

Ο πατριώτης είναι ο δημοκράτης, αγαπητέ φίλε. Και ιδού γιατί:

Η εθνική ελευθερία είναι η πρωτογενής ελευθερία κάθε μορφής ελευθερίας, διότι όταν η Πατρίδα σου είναι υπόδουλη και σκλαβωμένη, τότε ούτε ατομική ούτε πολιτική ούτε κοινωνική ελευθερία μπορούν να υπάρξουν. Οι τελευταίες τρεις όμως συνιστούν τον ορισμό της Δημοκρατίας. Η ποιότητα της ελευθερίας ορίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Δε μπορείς να λες λοιπόν, ότι είσαι δημοκράτης, αν δεν είσαι πατριώτης.

Από την άλλη μεριά πάλι, δε μπορεί να υπάρξει κοινωνική (πες το και ταξική) συνείδηση σε περιβάλλον ανελευθερίας, διότι η ανελευθερία καταπνίγει κάθε συνείδηση. Η αγάπη για την Πατρίδα είναι ιδεαλιστική έννοια, είναι διαισθητική αυτογνωσία που ορίζει ακριβώς αυτό: τη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας. Όταν όμως στην κοινωνία δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση (δηλαδή εθνική συνείδηση), τότε δε μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνική συνοχή και χωρίς αυτή πάλι, δε μπορεί να υπάρξει λαϊκή κυριαρχία. Χωρίς αυτή την κοινή και συλλογική συνείδηση της κοινωνίας δηλαδή, δε μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία, διότι αυτή εξ ορισμού τεκμαίρει την υπόστασή της στην ελευθερία, στο αυτεξούσιο και στην κυριαρχία του Δήμου, δηλαδή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών ως ενιαίο σώμα που στον ανώτερο βαθμό οργάνωσής της είναι το εθνικό κράτος. Ως σώμα χωρίς συνείδηση θα ήταν οχλοκρατία, όχι δημοκρατία.

Δε μπορείς λοιπόν να λες λοιπόν, ότι είσαι δημοκράτης, αν δεν είσαι πατριώτης.

Και στη ενότητα πιστεύω, όχι φιλολογικά κι αγαπουλίστικα, αλλά στην ενότητα μεταξύ ομοίων. Αυτό που είπα ήταν να ενωθείτε οι δημότες σε κοινή πρωτοβουλία. Δεν αναφέρθηκα σε καμία δημοτική αρχή. Αν μάλιστα ψάξεις, θα βρεις πολλές πρωτοβουλίες πολιτών πέρα από τις Σκουριές. Οι "Αγανακτισμένοι" της Πλατείας δεν ήταν πρωτοβουλία πολιτών.

Όπως καταλαβαίνεις απεχθάνομαι τόσο τον εθνικισμό, όσο και τον εθνομηδενισμό (αν και πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι σας έχουν πείσει να επιλέξετε εκβιαστικά μεταξύ των δύο) και λυπάμαι πραγματικά για μια "αριστερά" που κατάντησε να υπονοεί ως καθάρματα πατριώτες σαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μαρίνο Αντύπα τον Σταύρο Κελλέργη (η πρώτη απεργία στην Ελλάδα) και τόσους άλλους ήρωες των λαϊκών και εθνικών αγώνων.


Πάλι κάνα άρθρο θα με βάλεις να γράψω. Μπορείς να κάνεις αντίλογο, θα μου επιτρέψεις όμως να σταματήσω κάπου εδώ και να μη συνεχίσω σε ό,τι κι αν γράψεις.

Ευχαριστώ για την ανταλλαγή.


Ανδρέας Τσιφτσιάν



Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου και μένα να παρέμβω και να πω ότι η σκοπιά της φράσης είναι διαφορετική από αυτή που λέει ο κ. Τσιφτιαν
Δεν είπε ότι οι πατριώτες είναι καθάρματα ΑΛΛΑ ότι τα καθάρματα χρησιμοποιούν τον πατριωτισμό.
Γράφεις "έχοντες πολιτική δύναμη που για να την κατοχυρώσουν χρησιμοποιούσαν το αφήγημα του πατριωτισμού ως εργαλείο δημαγωγίας."
Άλλαξε κάτι από τότε σήμερα; Όχι
Τέλος ο Γλέζος ο Λαμπράκης ο (αναρχικός) Αντύπας ποτέ δεν στάθηκε δίπλα σε φασίστες και πατριδοκαπηλους όπως δυστυχώς έκανε ο Μικης

Το Προφίλ μας