Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη και παρουσία βουλευτών του νομού Κοζάνης και των Δημάρχων Σερβίων και Βελβεντού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εκφράστηκε η βούληση να εξαντληθεί κάθε μέσο προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της Περιφέρειας να καλύψει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Γέφυρας, η λειτουργία της οποίας έχει εξαιρετική σημασία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και την εθνική οικονομία.   

Μετά τη σύσκεψη Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Πήρα την πρωτοβουλία ως μέλος της Κυβέρνησης, αλλά και ως Βουλευτής του Νομού Κοζάνης, να πραγματοποιηθεί η σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτών του Νομού, Δημάρχων, Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που αποτελεί ένα εθνικό θέμα.

Η Κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση των έργων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν διαπιστωθεί στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων με σκοπό να βρεθεί, το συντομότερο δυνατόν, η καλύτερη και ταχύτερη λύση για την αποκατάσταση της λειτουργίας της γέφυρας με απόλυτη ασφάλεια.

Επιπλέον, έχω επικοινωνήσει με τους Προέδρους της ΔΕΗ και του Τεχνικού  Επιμελητηρίου, ώστε να εκτιμηθεί η δυνατότητα χρήσης της οδού του φράγματος Πολυφύτου από τα ΙΧ, ως προσωρινή λύση, ενώ απηύθυνα έκκληση και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στην Υγειονομική Περιφέρεια να ενισχυθούν εκτάκτως οι υγειονομικές υπηρεσίες στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στις μεγάλες υγειονομικές μονάδες του Νομού.

Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια για την αναζήτηση λύσεων και σε άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στη Γέφυρα και αφορούν άλλα Υπουργεία».     

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε:

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του  κ. Παπαδόπουλου και του κ. Καραγιάννη, με την οποία η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για να ανατάξει την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και να συντηρήσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο, που θα δεχτεί όλο το μεταφορικό φορτίο το επόμενο δίμηνο, καθώς οι απαιτήσεις ξεπερνούν τις δυνατότητες της Περιφέρειας. Η επισκευή της σοβαρής ζημιάς θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου με τη συνδρομή και του Υπουργείου».  

 

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπουργάρα τηλεδιοίκηση υπήρχε στην Λάρισα;

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο αδιάφορος υφυπουργός για την περιοχή μας και για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Θα του κοστίσει και δεν πρόκειται να εκλεγεί. Αυτή θα είναι η απάντηση του κόσμου, σε ένα ανύπαρκτο... Υφυπουργό!!!

Ανώνυμος είπε...

Και στα Σέρβια διέδιδαν ότι σήμερα θα συναντιόνταν με τον Μητσοτάκη. Κάνανε μια βόλτα μέχρι την Αθήνα για να ξαναπούν τα αυτονόητα με καμία ουσία. Τι μας περιμένει δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μ τις προτάσεις του κ. Ζάκη έγινε κάτι?

Ανώνυμος είπε...

γιατί να μην συναντηθεί; ο μητσοτάκης ψάχνει τώρα "θετική δημοσιότητα" να δείξει ότι είναι κοντά στα προβλήματα. σάμπως θα πληρώσει τους καφέδες;
ή θα γίνει κάτι; απλά θα το πουλήσει ο κιτσάρας στους ψηφοφόρους του και θα βγάλει και μια φωτογραφία κορρδωμένος
ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. 120 επιστήμονες και ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού μας γκάνιασε με αυτές τις μπούρδες. ε που είναι ΕΝΑΣ ρε παιδιά από τους επιστήμονες τα τσακαλάκια να τον συνοδεύσει; Ο αντιδήμαρχος οικονομικών που πήγε είχε ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

22/3/23 09:04

Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις? Οι επιστήμονες που σε τελική κανείς τους δεν φταίει ουσιαστικά ''Γελοιοποιήθηκαν'' για τον λόγο ότι τους χρησιμοποίησε σαν μια ευαισθητοποίηση προς στον δάσκαλο τους και για να δείξει ότι η νεολαία είναι μαζί του. Κατά καιρούς πολλοί από αυτούς συναντήθηκαν με τον δάσκαλο και γρήγορα καταλάβανε ότι ο δάσκαλος ήταν ανεπίδεκτός μαθήσεως σε θέμα διοίκησης, διαχείρισης και λήψης συλλογικών αποφάσεων. Αυτό σημαίνει ότι ο δάσκαλος από την πρώτη στιγμή δεν ακούει κανένα, κάνει ότι του κατέβει και φυσικά δίπλα του θέλει άτομα άβουλα που να λένε μονό Ναι. Τώρα αρχίζει και βλέπει πως οι περισσότεροι συνεργάτες του αλλάζουν θέση και του γυρίζουνε τις πλάτες και αυτοί. Γίνεται? Ναι Γίνεται !

Ανώνυμος είπε...

προς 9,43 μια διόρθωση.
ξέρεις είμαι πολύ ευαίσθητη με κάποιους χαρακτηρισμούς. ο ελευθερίου είναι επαγγελματίας ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Δάσκαλος αυτοχαρακτηρίζεται
είναι όμως ένας χαρακτηρισμός που σου ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ
άλλο φροντιστής με τάξη 5 παιδιών σε συγκεκριμένο μάθημα που πληρώνουν άμεσα και άλλο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

22/3/23 10:28

Ναι έχεις δίκαιο, η λέξη Δάσκαλος εμπεριέχει και ποιοτικά στοιχεία όπως αυτά του Σεβασμού, του Ήθους, της Μετριότητας και της Ευγνωμοσύνης... Η λέξη φροντιστής είναι όπως λέμε περάσατε, ψεκάσατε, σκουπίσατε.

Το Προφίλ μας